IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim (https://www.ircforumu.org/okul-oncesi-egitim-ve-ogretim/)
-   -   Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında DRAMA (https://www.ircforumu.org/okul-oncesi-egitim-ve-ogretim/530-okul-oncesi-egitim-kurumlarinda-drama.html)

AkGün 20 Haziran 2021 10:57

Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında DRAMA
 
Drama ,tasarımların eyleme dönüşebileceği insansal gelişime de denir. Engelsizce yaratıcı olabilmek; kendini tanımayı ve kalıplaşmış düşüncelerden kurtulmuş olmayı gerektirir.

Gerçek yaşamda da örneğin; evden ya da okuldan çıkmadan önce yapılacakları düşünmek ve düşünülenleri yapmak dramadır

DRAMANIN ÖNEMİ

- İnsan kişiliğinin temelinin 0-6 yaş döneminde belirlendiği, daha sonraki yıllarda bu gelişimin devam ettiği bilimsel olarak kabul edilmiş bir gerçektir.
- Dramanın çocuk merkezli eğitim sisteminde çok önemli bir yeri vardır.
- Bu sistemde öğretmen-öğrenci ilişkisi ve öğrencilerin arkadaşları ile olan ilişkileri verilen eğitim- öğretimin verimliliğini sağlar.

Drama nın her eğitim sisteminde ve kademesinde uygulanabilir bir etkinlik olması önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Drama aynı zamanda bir sanat formu olarak verdiği haz ve doyum açısından da çok önemlidir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Okul Öncesi Kurumlarında Drama

- Eğitimde drama çalışmaları belli bir planı içeren organize bir işlemdir. Çocuklarla drama çalışmaları yapabilmek için gerekli koşullar göz önünde olmalıdır. Bu koşullar oluşturularak gerçekleştirilecek etkinliğine uygun olarak dramanın uygulama basamaklarının uygulanması sağlanır
- Fiziksel ortam, çocukların rahat hareket edebilecekleri genişlikte bir alanın düzenlenmesiyle oluşur. Ses çıkarmayan lamine parke kaplı veya halı döşenmiş zemin malzemeleri ile döşenmiş olmasına özen gösterilmelidir
-Çocuğun drama çalışmaları yapacağı ortamda hayal dünyasını harekete geçirmeye yarayan gerçek ve gerçeğe çok yakın objeler olmalıdır. Bu objeler, ortama uygun şekilde yerleştirilmelidir.
- Drama çalışmaları, en fazla 10-12 kişilik gruplarla yapılmalıdır.
- Çalışmalarda grubu oluşturacak öğrencilerin yaş, gelişim seviyeleri ve özellikler belirlenmelidir.
- Belirlenen etkinliklerde çocukların fikirleri sorulmalı, oyuna yoğunlaşmaları sağlanmalıdır.
- Çocukların rol yaparken başarısızlık kaygısı taşımaması için yapılan işlemler gözden geçirilmeli, zevk almaları sağlanmalıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.