IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim Okul öncesi eğitim ve öğretime dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By LaviNya

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2021, 00:40   #1
Standart Ana okulu etkinlikleri 2

Evde Rakam Çalışması.
Bu etkinliğimizde tek malzeme ile karşınızdayız. Uygun bir tepsiye evinizde bulunan mercimek fasulye yada pirinç tanelerini döküyoruz. Bir kağıda çalışacağınız rakamı çiziyoruz. Ardından iki parmağınızı kullanarak rakamı bakliyat üzerinde rakamımızı çalışıyoruz. Görsel ve dokunsal duyularımızı destekleyerek montessori etkinliğimizi tamamlıyoruz.
Renk Haritası Etkinliği
Karton içerisine belirli bir bölgeyi yuvarlak olarak kesin. Ardından kartonun üzerinde farklı noktalara renkli ponponlar koyun. Ponponları referans olarak farklı bir kenarda dizin. Ardından çocuğunuzdan kalemi kaldırmadan kestiğiniz yuvarlak içerisinde referans aldığınız renklere göre çizgi çizmesini isteyin. Çizimler sonrasında oluşturduğunuz renk haritalarını inceleyin.
Yılbaşı Ağacım
Yılbaşı yaklaşırken heyecanını birlikte yaşamaya başlayalım. Kağıt üzerine çizdiğimiz ağacımızı köpükler simler ve pullarla süsledik. Böylelikle yaklaşan yılbaşı için çocuklarımızla sohbet etme şansı yakalayabiliriz. İçinde olduğumuz mevsim ve yaklaşan mevsimler hakkında bilgilendirme şansı yakalayabiliriz.

Eğlenceli Saçlar Etkinliği
Evimizdeki artık malzemelerimizi kullanabileceğimiz bir etkinlik hazırladık. Kartonları kare şeklinde kestik ve uçlarına renkli kartonları kullanarak farklı desenler oluşturduk ve kartonlarımıza bantladık. Sonrasında parmak kaslarımızı desteklemek, el göz koordinasyonumuzu geliştirmek ve odak süremizi uzatabilmek amacıyla makas çalışması ile etkinliğimizi sonlandırdık.
Şönillerden Geometrik Şekiller Oluşturalım
Bu etkinliğimizde ihtiyacımız olan malzemelerimiz renkli şönil ve ponponlarımız. Öncelikle boylarını dilediğimiz gibi kısalttığımız şönilleri dağınık bir şekilde masamıza bırakıyoruz. Ve sonrasında şöniller ile aynı renkte olacak şekilde ponponlarımızı şönillerimizin iki uçlarına yerleştiriyoruz. Renk eşleştirmesinin yansıra uç kavramını tekrar etmiş oluyoruz. Bizler oyunumuzu şönillerden üçgen, kare ve dikdörtgen geometrik şekillerini oluşturarak sürdürdük ve şekillerimizin köşelerine eş renkli ponponlar yerleştirdik. Sizler de geometrik şekilleri çeşitlendirebilirsiniz ve oyun boyunca da geometrik şekillerin kenar ve köşe kavramları hakkında sohbet edebilirsiniz.

Abeslang Çubukları İle Simetri Çalışması
Simetri çalışmalarımızda bu sefer abeslang çubuklarımızı kullandık. Oyunumuza simetri çizgimizi oluşturarak başlıyoruz . Sonrasında renkli abeslang çubuklarımızla şekiller oluşturuyoruz ve çizgimizin tam karşısında olacak şekilde ilk şekillerimizin simetrisini çocuğumuzdan oluşturmasını istiyoruz. Sizler de dilerseniz oyun ilerledikçe şekilleri daha karmaşıklaştırıp yada daha sadeleştirebilirsiniz . İyi eğlenceler dileriz...

Arabanı Seç Yarışa Başla
Hepimizin oynamaktan çok zevk aldığı arabalarımız için bu sefer farklı yollar ve rotalar oluşturduk. Dil çubuklarımızı kullanarak farklı renk ve şekillerde oluşturduğumuz yollar için yollar ile aynı renkte arabalarımızı eşleştirdik. Sonrasında yollarımızı takip ederek yol sonuna vardık. Eşleşebilen renkleri eşleştirdik ve el göz koordinasyonumuzu bozmadan arabalarımızı sürdük . Sizlerde dilerseniz farklı yollar oluşturarak öncesinde hadi kırmızı yoldan kırmızı arabayla gidelim yada yeşil yolu yeşil arabamızla geçelim gibi yönergelerle oyunu sürdürebilirsiniz. İyi eğlenceler...

Alıntıdır
EzeL bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:17.