IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim Okul öncesi eğitim ve öğretime dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2021, 00:35   #1
Standart Ana okulu etkinlikler i

Top Düşürme Oyunu
Delikli bir sepetin deliklerine çubuk makarna takın. Yeteri kadar sayıya ulaştıktan sonra üzerine top koyun. Ardından sırayla çubukları sırayla makarnaları çekin. Topu düşürmemeye çalışın. İki kişi oynarsanız topu düşüren kaybeder.
Oyuncağın Yerini Bulma Oyunu
Evde çok pratik bir şekilde yapabileceğiniz anaokulu etkinliğinde çocuğunuzun yaş grubuna göre farklı boyutlarda oyuncakları düz bir zemine koyun. Un ile yapacaksanız zeminin renkli olması gerekir. Ardından elek yardımıyla oyuncakların üzerine un serpin. Oyuncakları yan tarafa bırakın ve doğru yere koyma etkinliğine başlayın. Etkinliğin sonunda etraf biraz kirlense de dikkat gelişimine ciddi katkı sağladığını göreceksiniz.
Rakam Bulma Matematik Etkinliği
Rakamları pekiştirmek için kullanabileceğiniz faydalı bir etkinlik. Mandalların üzerine rakamları yazın. Dil çubuklarının üzerine nesneler çizin. Önce doğru sırayla mandalları küçükten büyüğe takmaya çalıştırın. Ardından biraz daha zorlaştırarak rastgele birkaç tane çıkartarak doğru boşluğa doğru rakamları takmasını isteyin. Çubukların üzerine çizeceğiniz objeler matematik etkinliğinin daha eğlenceli hale gelmesini sağlayacaktır.
Rulolarla Geometrik Şekil Boyama
Evimizde biriktirdiğimiz rulolarımız ile geometrik şekilleri tanıtma ya da hatırlatma etkinlikleri hazırlayabiliriz. Biz sizler için çember, üçgen ve kare şekillerini çalıştık. Rulodan halkalar kestik ve şekilleri oluşturduk. Sizler de dilerseniz geometrik şekilleri çeşitlendirebilirsiniz. Sonrasında şekillerin kalıplarını çıkardık. Renklendirmede kulak çubukları kullandık. Burada renklendirme konusunda çocuğunuza yönergeler verebilirsiniz. Bizler kırmızı rengin önüne nokta, mavi renk önüne yatay çizgi, yeşil renk önüne çarpı işareti koyduk ve etkinliğe bunlara dikkat ederek devam ettik. Sizler de bu aşama da hadi çemberi kırmızı renge boyarken noktaları kullanalım gibi cümlelerle çocuğunuzu yönlendirebilirsiniz. Son olarak da ortaya çıkan şekillerin aynısını oluşturmaya çalıştık. Böylece görsel hafızamızı desteklemeyi amaçladık. İyi eğlenceler dileriz
Kardan Adam Yapalım
Kardan adam yaparken bu sefer kavanoz kapaklarını kullandık. Farklı boylardaki kapakları üst üste koyarak gövde ve kafa kısmını oluşturduk. Pamukları yuvarlayarak karlar oluşturduk ve kış ağacımızı tamamladık. Yaklaşan mevsimler hakkında böylece çocuğunuzla sohbet edin ve yaratıcılıklarını kullanma konusunda çocuklarınızı destekleyin.

Alıntıdır
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:02.