IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


NickServ NickServ hakkındaki bilgiler, dökümanlar, bilinmesi gerekenler, bilinmeyenler.

Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 Post By Oktayy
  • 1 Post By Furkan

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2023, 21:11   #1
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Nickserv

NICKSERV


Register: /msg nickserv register sifre email
Bu komutla komutu yazdiginiz andaki kullandiginiz nickinizi register etmis (sifrelemis) olursunuz. Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken sifrenizin aklinizda kolayca kalacak fakat baskalarinin aklina gelemeyecek bir sey olmasi. Kullandiginiz nicki sifrelemeden önce sifreli olup olmadigini /ns info nick komutu ile kontrol ediniz. Sifreleme komutunu uyguladiktan sonra email kutunuza "Muhabbetin Registration Services" 'ten bir email gelecektir. Bu emailin icinde bir komut vardir /NICKSERV VERIFY AAAAAZgEgAxfZnwPBI8JEE gibi. Bu komutu kopyalayip IRC de kullanmaniz gerekiyor sifreleme isleminin tamamlanmasi icin. Bunun icin mutlaka GERÇEK email adresinizi yazin.

Identify: /msg nickserv identify sifre
Bu komutla daha önce register ettiginiz (sifrelediginiz) bir nicki identify edebilirsiniz. Komutun bu formati sadece o anda kullandiginiz nicki identify etmek icindir. Baska bir nicki identify etmek icin /msg nickserv identify nick sifre formatini kullaniniz.

Drop: /msg nickserv drop nick
Daha önce register ettiginiz (sifrelediginiz) bir nicki düsürmek icin kullanilir. Bu komutu uyguladiktan sonra email kutunuza "Muhabbetin" 'ten bir email gelecektir. Bu emailin icinde bir komut vardir /NICKSERV VERIFY AAAAAZgEgAxfZnwPBI8JAA-626445 gibi. Bu komutu kopyalayip IRC de kullanmaniz gerekiyor nicki düsürme isleminin tamamlanmasi icin.

Info: /msg nickserv info nick
Register edilmis herhangi bir nick hakkinda nickservden bilgi istemek icin kullanilir.

Set: /msg nickserv set protect normal|high|off
Sizin IRC'de olmadiginiz zamanlarda nickinizin baskalari tarafindan kullanilmasini istemiyorsaniz yukaridaki komutu kullanarak nickinizin protect ayarini aktif hale getirmelisiniz. Bunu yaptiginiz zaman server sizin nickinizle her girildiginde 1 dakika icinde identify edilmesini ister. Eger 1 dakika icinde identify etmezseniz o zaman sizin nickiniz de Guest75874... olur. Eger bu fonksiyonu kapatmak isterseniz /msg nickserv set protect off yazin. Eger nickiniz kullanildiginda hemen Guest olmasini istiyorsaniz "high" parametresini kullanmaniz gerekiyor. Yine normal hale dönmesini istiyorsaniz "normal" parametresini kullanmaniz gerekiyor.

Set Passwd: /msg nickserv set passwd yenisifre
Sifreniz herhangi biri tarafindan ögrenildiginde veya herhangi güvensiz bir durumda sifreninzi degistirmek icin bazilarinin yaptigi gibi nickinizi drop edip tekrar kurmaniza gerek yok. Bu komutla nickinizin sifresini degistirebilirsiniz. Komutu kullanmak icin nickinizi identify etmis olmaniz gerekiyor tabii. Komutu uyguladiktan sonra email kutunuza "Muhabbetin" 'ten bir email gelecektir. Bu emailin icinde bir komut vardir /NICKSERV VERIFY AAAAAZgEgAxfZnwPBI8JAA-626470 gibi. Bu komutu kopyalayip IRC de kullanmaniz gerekiyor nickin sifre degisme isleminin tamamlanmasi icin.

Set Noop: /msg nickserv set noop on|off
Komutu aktif hale getirdiginizde girdiniz kanalda accessiniz var ise bile chanserv size accessinizi vermez. Bunu sonradan kendiniz yapmalisiniz, /cs op/voice #kanal nick yazarak.

Set Url: /msg nickserv set url adres
Nickinize web adresi eklemeye yarar. Nickinize info ceken kisinin sizin Web adresinize ulasmasini isterseniz bu komutu kullanin.

Set Email: /msg nickserv set email yeni-email-adresi
Nickinizin email adresini degistirmek istiyorsaniz bu komutu kullanmaniz gerekiyor. Komutu uyguladiktan sonra email kutunuza "Mynet" 'ten bir email gelecektir. Bu emailin icinde bir komut vardir /NICKSERV VERIFY AAAAAZgEgAxfZnwPBI8JAA-626436 gibi. Bu komutu kopyalayip IRC de kullanmaniz gerekiyor nickin email degisme isleminin tamamlanmasi icin.

Set Nomemo: /msg nickserv set nomemo on|off
Eger sizi sik sik memoservden mesaj gondererek rahatsiz eden biri varsa ve siz de memo mesajlarina ihtiyaciniz olmadigini dusunuyorsaniz /msg nickserv set nomemo on komutunu kullanarak size gonderilen tum memolari ignore edebilirsiniz. /msg nickserv set nomemo off yazarsaniz nickiniz memolara tekrar acilmis olur.

Set Mlock: /msg nickserv set mlock on|off
Su an kullandiginiz kullanici modlarinin herzaman icin böyle kalmasiniz istiyorsaniz bu komutu kullanmalisiniz. Aktif hale getirmek icin "MLOCK ON", kapatmak icin ise "MLOCK OFF" yazmalisiniz.

Set Mreceipts: /msg nickserv set mreceipts on|off
Gönderdiginiz memolarin diger kisi tarafindan okundugu zaman size bunu haber verilmesini istiyorsaniz bu komutu kullanmaniz gerekiyor. Aktif hale getirmek icin "MRECEIPTS ON", kapatmak icin "MRECEIPTS OFF" yazmaniz gerekiyor.

Set Secure: /msg nickserv set secure high|normal|off
Bu ayar genel olarak kapalidir. Eger bu ayari acarsaniz su an kullandiginiz nickin maskesi sifreli nickinizdeki access listesine uyuyorsa sifrenizi girmeniz gerekmiyor. Ama bir kanalda IDENT ayari acik ise ne olursa olsun accessinizi almak icin mutlaka nickinizin sifresiniz girmeniz gerekiyor. Ayari acmak icin "SECURE NORMAL", kapatmak icin "SECURE OFF" ve kuvvetli koruma icin "SECURE HIGH" yazmaniz gerekiyor.

Set Showemail: /msg nickserv set showemail on|off
Herkezin sizin email adresinizi görmesini istemiyorsaniz bu ayari aciniz. Ayari aktif hale getirmek icin "SHOWEMAIL ON", kapatmak icin ise "SHOWEMAIL OFF" yazmaniz gerekiyor.

Access: /msg nickserv access add|del adres
Bu komutla nickinizin access listini olusturabilirsiniz. Adres yazan kisma yazacaginiz adres ile girdiginiz zaman nickiniz protect ayari acik olsa bile nickserv identify istemez.

Recover: /msg nickserv recover nick sifre
Nickinizin baskasi tarafindan kullanildigini görürseniz bu komutu uyguladiktan sonra nick sizin elinize gecer aninda. Tabii bunun icin nick sifreli olmali.

Ghost: /msg nickserv ghost nick sifre
Nickiniz herhangi bir kisi tarafindan kullanildigi zaman ve ya siz dustugunuz halde nickiniz dusmediyse bu komutla nickinizi kullanani server dan atabilirsiniz.

Release: /msg nickserv release nick sifre
Nickiniz herhangi bir sekilde Enforcer tarafindan tutuldugu zaman onu kurtarmak icin kullanilir. Genelde nicki identify etmeyip guest oldugunuz zaman kullanilir.

Acc: /msg nickserv acc nick
Bir nickin hangi access seviyesinde oldugunu gösterir veya online olup olmadigini gösterir :
0 - Kullanici bu nickin sahibi degil veya bu nick online degil.
1 - Kullanicin access maskesi nickin maskesine uyuyor.
2 - Kullanici bu nickin sahibi ve sifresinide girmis.

Auth: /msg nickserv auth ACCEPT|DECLINE|LIST|READ [parametreler]
Bir kisi size kanalinda access eklemek istiyorsa veya sizi BUDDY (arkadas) listesine eklemek istiyorsa bunu onaylamak icin bu komut kullanilir. Tabiiki önce AUTHORIZE BUDDY/CHANLISTS on ayarini kullanmaniz gerek onaylama islemini istiyorsaniz. "LIST" ile onaylanacak access/buddy eklenme listesini görürsünüz, "ACCEPT NUMARA" ile accessi/buddy yi kabul edersiniz, "DECLINE NUMARA" ile accessi/buddy yi geri cevirirsiniz ve "READ NUMARA" ile access/buddy eklenme istegini okursunuz.

Set Authorize: /msg nickserv set authorize [autodecline] chanlists/buddy on|off
Eger sizi birisi kanalina op eklemek istiyorsa veya sizi arkadas listesine eklemek istiyorsa ve siz eklenmeden bunu önce onaylama veya geri cevirme sansini istiyorsaniz bu komutu kullanirsiniz. "CHANLISTS ON/OFF" kanal accessi onaylama sistemi icin kullanilir. "BUDDY ON/OFF" arkadas listesi onaylama sistemi icin kullanilir. Eger tamamen hicbir kanalda size hicbir access eklenmesini istemiyorsaniz /msg nickserv set authorize autodecline chanlists on/off komutunu kullanirsiniz.

Buddy: /msg nickserv buddy ADD|DEL|LIST|WIPE [nick]
Arkadas listesi olusturmak icin bu komu kullanilir. Bir arkadasinizi eklediginizde Server'den girip ciktigi anlarda servisler sizi uyarir. Arkadas eklemek icin "ADD NICK", arkadas silmek icin "DEL NICK", arkadas listesini görmek icin "LIST" ve tüm arkadaslariniz listeden silmek icin "WIPE" komutlarini kullaniniz. Birisini arkadas listesine eklemek istediginizde önce o kisi bunu onaylamasi gerekiyor.

Watch: /msg nickserv watch ADD|DEL|LIST|WIPE [nick|#kanal]
Watch listesi arkadas listesi ile aynidir. Ama watch listesinde bir kanal dahi olabilir. O zaman servisler size bir kanal bosaldiginda ve yine birisi girdiginde haber verir. Watch ile Buddy arasinda bir fark daha vardir : Watch listesine birisini eklemek istediginiz zaman o kisinin bunu onaylamasi gerekmiyor.

Listchans: /msg nickserv listchans
Bu komutu kullandiginza NickServ size hangi kanallarin sahibi oldugunuzu ve hangi kanallarda access sahibi oldugunuzu gösterir..

Help: /msg nickserv help [komut]
Nickserv den yardim almak icin help komutu kullanilir.


Alıntı
Ada ve Bade bunu beğendiler.
 
Alt 23 Mart 2023, 23:12   #2
"Lâ Tahzen innALLÂHe Meâna"
Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], emeğine sağlık.

Oktayy bunu beğendi.
________________

Düştüğüm her kuyudan mücadele ederek çıkmayı çocukken öğrendim.

"Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:17.