IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Mustafa KEMAL ATATÜRK Ulu Önder M.Kemal Atatürk hakkında herşey.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2022, 18:55   #1
Standart Atatürk'ün Bilinmeyen Gerçekleri-2

Cumhurbaşkanı Olduktan Sonraki Hayatı
Hayatının önemli bir kısmını cepheden cepheye savaştan savaşa geçirdiği için Cumhurbaşkanı olduktan sonra savaş dönemine göre sakinleşen hayatından zaman zaman sıkılmaktaydı. Bazen cumhurbaşkanı olması sebebiyle çok sevdiği halkının içinden ve sade bir vatandaş gibi yaşamaktan uzakmış gibi hissetmekteydi. Bu yüzden cumhurbaşkanı olduktan sonra bir ara boşluğa düşmüş ve hayatının monotonlaştığını düşünmüştü.
Kıyafet Kanunu Sonrası Papa Elçisi İçin Kıyafet Hazırlatması
Ülke genelinde Kıyafet Kanunu çıkarıldıktan sonra bütün din adamlarının dinlerini temsil eden dini kıyafetleriyle sokağa çıkmaları yasaklandıktan sonra Atatürk, kıyafet sıkıntısı çeken Papa elçisi Monsenyör Roncalli`ye şahsi terzisi tarafından bir kıyafet koleksiyonu hazırlatmıştır.
Sabah Kalktığında Neler Yapardı?
Sabah uyandığında sabah kahvaltısı alışkanlığı pek bulunmamaktaydı. Her sabah uyandığında kahvaltı yapmak yerine yataktan kalkınca odasındaki divanın üstüne bağdaş kurarak oturduktan sonra bir elinde kahvesini yudumlarken bir elinde sigarasını içmeyi tercih ederdi. Atatürk’ün bir özelliği de kendi kendini tıraş etmemesidir. Bu yüzden Atatürk her gün berberine tıraş olurdu.
Simetri Takıntısı
İleri derecede simetri takıntısı bulunmaktaydı. Kendi evindeki eşyaları, düzgün durmadığı zaman düzelttiği gibi misafirlikte olduğu zaman bile yamuk duran eşyaları mutlaka düzeltirdi.
Hoşgörülü Olması
Bir gün yaşlı bir köylü imkansızlıktan dolayı gazete kağıdına tütün sararak içmeye çalıştığı sırada elini yakması üzerine alsın bunu kendi içsin diyerek Atatürk’e küfür ettiği için mahkemede hakimkarşısına çıkartılacaktır. Atatürk önce olayı dinleyip daha sonra “Bırakın onu mahkemeye vermeyi de önce doğru dürüst sigara içebilmesini sağlayın” diyerek hoşgörüsünü belli etmiştir.
Dr. Fissinger İle Yaptığı Sigara Pazarlığı
Hastalığın ilk zamanlarında kendisini muayene eden Dr. Fissinger, Atatürk’e bir günde ne kadar sigara içtiğini sorduğunda Atatürk abartarak 8 demiştir. Bunun üzerine doktor şaşırarak Atatürk’e günde en fazla iki paket sigara içmesi gerektiğini söylediğinde Atatürk gülümseyerek: “Ben zaten en fazla iki paket içiyorum doktor bey. Bundan sonra bunu sizin vermiş olduğunuz izne dayanarak yapacağım.” demiştir.
Trendeki Bilet Olayı: “Ne Güzel Halkçılık Ama?
Bir sabah milletvekillerini de yanına alarak trene bindiğinde kondüktör milletvekillerine bilet parası kesmediği için şaşırmış ve ne için bilet kesmediğini sorduğunda kondüktörün milletvekillerine bilet bedava demesi üzerine sinirlenmiş ve “Ne güzel halkçılık ama?” diye tepki göstermişti.
“Laiklik ne demek biliyor musunuz? Laiklik adam olmak demektir hocam, adam olmak!”

Birinci mecliste yapılan bir oturum sırasında üyelerden biri laiklik ne demek hiçbir şey anlamadım dediğinde Atatürk’ün epeyce sinirlenerek elini kürsüye vurmuş ve din bilgini olan üyeye dönerek “Laiklik ne demek biliyor musunuz? Laiklik adam olmak demektir hocam, adam olmak!” diye cevap vermiştir.
Kendisi İçin Kesilen Kurbanları Bağışlaması
Yağmış olduğu yurt içi gezilerde kendisinin şerefine kesilen kurbanlara sırtını döner ve bakmazdı. Bazen de kurbanları bağışlayıp kesilmesini istemezdi.
Yabancı Dil Eğitimi ve Yabancı Dillere Olan Merakı
Yabancı dillere çok ilgiliydi. Askeri okulda Fransızca eğitimi almıştı daha sonraki yıllarda askeri okulda aldığı Fransızca eğitimini geliştirerek Fransızcasını iyice geliştirmişti. Ayrıca zengin bir kelime bilgisi bulunmaktaydı. Hatta konuşması esnasında araya Fransızca kelimeler de serpiştirmekteydi.
Kağıt Oyunlarına Merakı
Kumarı sevmezdi ama kağıt oynamayı çok severdi. Özellikle pokerde usta olan arkadaşlarıyla fasulyesine poker oynardı. Oyun bitiminde kazandığı fasulyeleri arkadaşlarına geri verirdi. Atatürk kağıt oyunlarını sadece zevkine ve sadece yakın arkadaşları ile oynardı.
Atatürk Savaş Alanı Dışında Kan Görmeye Dayanamazdı
Birçok cephede ve birçok savaşta düşmanlarla sürekli savaşmış bir komutan olarak Atatürk savaş Meydanları dışında kan gördüğü zaman kendisini kan tutardı ve fenalaşırdı. Bu kısmın yanlış anlaşılmasını önlemek için bu konunun Atatürk’ün korkak olduğu manasına gelmeyeceğini önemle belirtelim
Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Kulakları Duyan Tek Kişi

Fransız tarihçisi Herriot Ankara ziyaretinde nedendir bilinmez Atatürk’ün kulaklarının sağlıklı bir şekilde duyuyor olmasına şaşırmış ve yazdığı anılarında bunu komik bir şekilde şöyle anlatmıştır: “Türkiye Cumhuriyeti`nde bir tane kulakları duyan adam var onu da Cumhurbaşkanı yapmışlar”
Ricası Baş Tacı Edilip Geri Çevrilmeyen Adam

Halkın arasında dolaşmayı ve halkıyla bütünleşmeyi seven Atatürk yine bir gün halkın arasında iken çarşaflı bir hanıma denk gelir. “Hafız Hanım ben rica etsem benim hatırım için başındaki örtüyü açar mısın?” diye sorar. Çarşaflı hanım Atatürk’ün ricasını kırmaz ve başını açar. Daha sonra da Atatürk’ün ellerini öper. Atatürk o kadar büyüktür ve o kadar sevilir ki halkının gözünde halkı onun hiçbir ricasını kırmaz.
Atatürk’ün Spor İle İlgisi ve En Çok İlgilendiği Sporlar: Bilardo ve Yüzme
Sportmen bir kişiliğe sahipti. Her gün ata binmesinin yanı sıra, en çok yüzme ve bilardoya ilgi duyardı. Her gün düzenli olarak yüzmeye gider ve bilardo oynardı.
En Başarılı Olduğu Ders: Matematik
Atatürk eğitim hayatı ve yaşadığı süre boyunca pozitif bilimlere her zaman ilgi duymuştur. Eğitim hayatı süresince en başarılı olduğu ve en sevdiği dersi matematikti. Cumhuriyet kurulduktan sonra matematik ile ilgili birçok çalışmada bizzat kendisi bulunmuştur ve matematik alanında gayet başarılıdır.
Yağcılara Çok Kızardı
Yağcılar ve yalakalardan hiç haz etmezdi. Yağcıları ve yalakaları etrafında istemez, kendisine gereksiz olarak abartılı iltifat edenleri uyarırdı. Bir seferinde akşam yemeği sofrasında abartılı şekilde kendisine iltifat eden Abdülhak Hamit Tarhan’a müdahale etmiştir.
Son Yılbaşı Gecesi
Geçirdiği son yılbaşı gecesi 1937 yılında 1938 yılında bağlayan son yılbaşı gecesi dönemin Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras ile birlikte geçirmişti. Bu gecenin sonunda dolabında bulunan birkaç takım elbiseyi bakan Tevfik Rüştü arası hediye etmiştir. Bu Atatürk’ün son yılbaşı olmuştur.
Hayvan Sevgisine Başka Bir Örnek Daha: Çankaya Köşkündeki Güvercinlik
Hayvan sevgisine başka bir örnek de kuşlardır Kuşları çok seven Atatürk, Çankaya Köşkü’nde bir güvercinlik yaptırmıştır. Ayrıca bu güvercinlik ve içerisindeki güvercinler ile ilgilenen özel bir bakıcı da mevcuttu.

Sonuç olarak; bildiğimiz ve bilmediğimiz tüm yönleriyle Mustafa Kemal Atatürk dünya tarihinde gelmiş geçmiş en büyük liderlerden biridir. Yokluk içerisindeki bir halkı ayağa kaldırarak düşman işgali altındaki vatanımızı kurtararak küllerinden yeniden doğmuş ve ilelebet sürecek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve şükranla anıyoruz.
Attached Thumbnails
Atatürk'ün Bilinmeyen Gerçekleri-2-indir.jpg  
________________

BOZKURTLAR Anadolu'dan Uluyacak




 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:25.