IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Son Haberler.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Efe

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2022, 13:19   #1
Efe
Okey Sitesi Sahibi
Efe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Android'deki 'Mesajlar' Uygulamasının Pili Sömürdüğü Ortaya Çıktı

Android kullanıcıları son zamanlarda hızlı pil tüketiminden şikayetçi. Son çıkan raporlara göre bunun ana sebeplerinden biri Google Mesajlar uygulaması.

Bu hafta Google Mesajlar uygulaması kullanan kişilerin çoğu, Reddit gibi platformlar üzerinden uygulamanın arka planda ciddi pil tüketimi gerçekleştirdiğini bildirdi. Ayrıca bir kullanıcı da, uygulamanın cihazı ısıttığını ifade etti.



Raporlara göre Google Mesajlar uygulaması, arka planda kamerayı çalıştırarak pili hızla tüketiyor. Kullanıcılar bu durumu ilk olarak pil kullanım bölümünde tespit etti. Uygulamanın son 24 saat içinde 12 saat aktif kalması yaşanan sorunu ortaya çıkardı.

Google Mesajlar’da yaşanan hata, uygulamanın sahip olduğu fotoğraf gönderme özelliğinden kaynaklanıyor. Arka planda kamerayı kullanan uygulama, cihazın pil tüketimini ciddi bir şekilde artırıyor.

Pil tüketimine karşı sorun ise oldukça basit. Android ayarlarınızdan uygulamanın izinlerini kontrol ederek pil tüketiminin önüne geçebilirsiniz. Bunun içinde Ayarlar > Uygulamalar > Mesajlar > İzinler > Kamera'ya giderek ‘’İzin Verme’’ seçeneğini aktif edin. Bu sayede uygulamanın kamera kullanım iznini yasaklayarak pil tüketimini önleyebilirsiniz.
Jayus bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:23.