IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2022, 15:39   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kuş üzümlü ve pirinçli zeytinyağlı havuç

Kuş üzümlü ve pirinçli zeytinyağlı havuç

•MALZEMELER
•8 adet havuç

•Yarım su bardağı zeytinyağı

•2 yemek kaşığı kuş üzümü

•2 adet soğan

•2 diş sarımsak

•4 adet taze patates

•6 adet pazı sapı

•2 yemek kaşığı pirinç

•1 adet kesme şeker, dereotu

•Yeteri kadar su, tuz, karabiber

Havuçları temizleyip verev doğrayın. Kuş üzümünü 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Üzerine havuç ilave edip bir-iki dakika kavurun. İrice doğranmış patates ve 1 cm uzunluğunda kesilmiş pazı saplarını tencereye katıp, birkaç dakika daha kavurun. Tencereye yıkanıp süzülmüş pirinç, kesme şeker, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyunda pişmeye bırakın. Suyu azaldığında malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:57.