24 Ağustos 2021, 13:45 | #1 |
Havuçlu Kabaklı Meze
Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler
2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy havuç 3-4 kaşık sıvı yağ 5-6 kaşık süzme yoğurt ½ çay bardağı dövülmüş ceviz 2 diş sarımsak Tuz Süslemek için maydanoz Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı Kabak ve havuçlarımızı tıraşlayarak kabuklarını ayıklayalım. Ayrı ayrı rendeleyelim, orta boy tavaya sıvıyağımızı alalım,kabaklarımızı hafif ateşte kavuralım,kabak su salacaktır. Suyunu hafif çekince havuçlarımızı ekleyelim.Beraber kavuralım (3-5 dk) Malzememizi soğutalım. Kabak ve havuçlar soğurken, süzme yoğurdumuzu derince bir kaba alın, ezilmiş sarımsak ,su ve tuz ile koyu kıvamda yoğurdunuzu ezin.(asla çok su eklemeyin,eklenecek sebzeler yoğurdunuzu zaten yumuşatacaktır) Sebzelerinizi ve dövülmüş cevizinizi yoğurda ekleyerek tüm malzemenizi karıştırın. Servis tabağına alarak 1 saat buzdolabında bekletin. Maydanoz ile süsleyin. Afiyet Olsun Not: Kavrulmuş sebzeleriniz mutlaka soğumuş olsun, sıcak eklerseniz yoğurdunuz da kesilme yapar. Süsleme de siyah zeytin de çok yakışıyor.
________________
Sükunet en güzel huzudur. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|