04 Kasım 2023, 19:01 | #1 |
Babagannuş
Babagannuş [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan babagannuş, soğuk bir meze çeşididir. Filistin, Suriye ve Lübnan sofralarında da tüketilir. Ana malzemeleri patlıcan, biber ve yoğurt olan bu meze, 'abugannuş' adıyla da bilinir. Genellikle et ürünlerinin yanında sindirimi kolaylaştırmak için tüketilir. Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin arındırılmasında önemli bir rol oynar. İçeriğinde bulunan lifler yardımıyla kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Malzemeler 1.5 kg kemer patlıcanı Yarım limonun suyu 250 gr çarliston biber 300 gr süzme yoğurt 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay kaşığı pul biber 3 domates Tuz Babagannuş Nasıl Yapılır Patlıcanları, domatesleri ve çarliston biberleri közleyin. Soğuyunca patlıcanları soyup ince ince doğrayın. Limon suyu ve tuzu cam bir kaba alıp karıştırın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Domates ve biberleri zar şeklinde doğrayıp patlıcanlara ilave edin. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu bir kaseye alıp sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanlı karışıma ilave edip tahta kaşıkla zedelemeden karıştırın. Maydanozları temizleyip ince ince kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin ve üzerine pul biberi ekleyip kavurun. Yoğurtlu patlıcan karışımını servis tabağına alın. Üzerine biberli yağı gezdirerek dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyin. Şimdiden afiyet olsun. Lezzet.com.tr
________________
• : ( : Her hikayenin iki tarafı vardır. |
|
|
04 Kasım 2023, 19:28 | #2 |
Hadi yap yap
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|