22 Ocak 2023, 17:05 | #1 |
Karnabahar Pilavı
Karnabahar Pilavı Malzemeler; ½ karnabahar 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet havuç 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon ½ çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Karnabahar yıkanıp köklerinden ayıklanır ve taneli şekilde olana dek rondoda çekilir. Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır ve önce ince küp doğranmış havuç kavrulur. Havuçlar yumuşamaya başladığında ince küp kaypa biberler atılır ve kavurmaya devam edilir. Havuç ve biber yumuşadığında çekilen karnabahar ilave edilir ve tuz ile baharatlarla beraber karıştırılır. Kapağı kapatılıp yumuşayana dek pişirilir, piştiğinde üzerine maydanoz serpilip servis edilir. Afiyet olsun. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|