|
|
CURRY SAUCE |
27 Temmuz 2021 16:46 |
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 su bardağı su
- 3-4 adet patlıcan
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 2 adet küp şeker
- Taze çekilmiş karabiber
- Kızartmak için yağ
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları şeritli soyduktan sonra küp küp keserek sıvı yağda kızartın.
- Soğanı ufak küp doğrayın ve pilav tenceresinde zeytinyağı ile 1-2 dakika süreyle kavurun.
- İyice yıkadığınız pirinci pilav tenceresine ekleyin ve soğanla birlikte 1-2 dakika kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesi ilave ederek karıştırın. Bir bardak sıcak su, tuz, karabiber, şeker ve patlıcanların yarısını ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık/orta ateşte 10-12 dakika pişirin.
- Pirinçler yumuşadığında ki, pilav hala biraz sulu olmalıdır, ayırdığınız kızarmış patlıcanları ilave ederek üzerini bir bez veya kağıt havluyla kapatın ve demlenmeye bırakın.
- Ilık veya soğuk servis edin.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:36. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.