IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumu.org/makarnalar-pilavlar/)
-   -   MantarLı ve KremaLı Makarna Tarifi (https://www.ircforumu.org/makarnalar-pilavlar/38874-mantarli-ve-kremali-makarna-tarifi.html)

Jayus 01 Mart 2022 08:50

MantarLı ve KremaLı Makarna Tarifi
 
Mantarlı Ve Kremalı Makarna



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Mantarlı Ve Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 kutu mantar
50 g tereyağı
100 ml krema
1 paket fettuccine makarna (Haşlanmış)
2 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar peyniri
Tuz, taze çekilmiş karabiber
5-6 dal maydanoz


Mantarlı Ve Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle sarımsakları kıyın ve mantarları nemli bir bezle silin. Ardından kullanılacak mantarları dilimler halinde kesin.
Bir tencerenin içine makarnaları koyun ve 8 dakika haşlayın.
Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp içerisinde ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Önceden dilimlediğiniz mantarları da tavaya ekleyin.
Suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun. Tereyağını ve kremayı da bu karışıma ilave edin.
Tereyağı ile krema iyice eriyip malzemeye karışınca, önceden haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edin.
En son tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu serpin. Son bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Mantarlı ve kremalı makarnayı, tavuk sarma ile birlikte sunabilirsiniz. Sıcak servis edin, şimdiden afiyet olsun.


Mantarlı ve Kremalı Makarnanın Püf Noktaları Nelerdir?

Makarnanızı bol su ile haşlamak daha iyi pişmesini sağlayacaktır.
Haşlama işleminde normal su yerine; tavuk, et veya sebze suyu kullanabilirsiniz. Farklı bir su ile haşlarken içerisine krema eklemeyi unutmayın.
Kaynayan suya ilk olarak tuz atılmalı, ardından makarnalar eklenmelidir. Bu sayede pişirme süresi de kısalacaktır.
Haşlama suyuna birkaç damla zeytinyağı ekleyerek makarnaların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.
Makarnanın haşlama suyundan bir miktar alarak kenarda bekletin. Bu suyu kremalı sos yapımında kullanabilirsiniz.
Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra durulamayın. Onun yerine sos tenceresine dökün ve harmanlayın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.