IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Kuzey Amerika Gezi Rehberi (https://www.ircforumu.org/kuzey-amerika-gezi-rehberi/)
-   -   Özgürlük Kulesi (https://www.ircforumu.org/kuzey-amerika-gezi-rehberi/1726-ozgurluk-kulesi.html)

AkGün 26 Haziran 2021 00:54

Özgürlük Kulesi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Burası neresi? Küba mülteci krizindeki rolü nedeniyle tarihi bir öneme sahip olan Özgürlük Kulesi, geçmişte Miami News gazetesinin genel merkezi olarak kullanılmaktaydı ve şu anda Miami şehir merkezi sayılacak bir konumda bulunmaktadır. 1959 senesinde Fidel Castro’nun komünist rejiminin yönetimini ele geçirmesinden sonra şehre sığınan Kübalı göçmenlerin evrak işlemleri bu binada yapılmaktaydı.

Kulenin inşasına 11 Haziran 1924 senesinde başlanmıştır ve bina, 26 Temmuz 1925 senesinde tamamlanmıştır. O zamanlar önemli bir başarı olarak 17 kat yüksekliğe kadar ulaşmıştır. Bina çok defa el değiştirdikten sonra 2005 senesinde Pedro Martin ailesi tarafından Miami Dade isimli koleje bağışlanmıştır ve yapı günümüzde bu eğitim kurumunun bir binası olarak hizmet vermektedir.

Neden gitmeliyim? Downtown bölgesinin simge yapılarından biri olan bina, günümüzde çağdaş sanat müzesi olarak hizmet vermektedir ve dışarıdan görünümü ile mutlaka fotoğraflanması gereken mimari eserler arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda binanın ikinci katı halka açık bir galeri olarak hizmet vermektedir ve ziyaret edilebilmektedir.



alıntı

BoSs 26 Haziran 2021 01:02

emeğine sağlık kardeşim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.