IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Kuzey Amerika Gezi Rehberi (https://www.ircforumu.org/kuzey-amerika-gezi-rehberi/)
-   -   Bethesda Terrace Ve Çeşmesi (https://www.ircforumu.org/kuzey-amerika-gezi-rehberi/1712-bethesda-terrace-ve-cesmesi.html)

AkGün 26 Haziran 2021 00:43

Bethesda Terrace Ve Çeşmesi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Burası neresi? Central Park içinde bulunan Bethesda Terrace, parkı ziyaret edenlerin görmeden dönmediği önemli mimari yapılardan biridir. Central Park içinde inşa edilen ilk yapılardan biri olan teras, 1859 yılında yapılmaya başlanmış ancak iç savaş nedeniyle yavaş ilerleyen inşaat 1863 yılında tamamlanmıştır.

Yapının mimari düzeninde iki büyük merdiven bir üst ve bir alt teras vasıtasıyla birbirine bağlanmaktadır. Kumtaşından inşa edilen teras, Rum tuğlası ile örülmüş ve merdivenlerde granit basamaklar kullanılmıştır. Frederick Law Olmsted ve Calvet Vaux, terasın tasarlanması esnasında doğayla bütünleşmiş güzel bir yapı ortaya çıkarmak istemiş ve sonunda da bunu başarmıştır.

Neden gitmeliyim? Bethesda Terası ve içinde bulunan aynı isimdeki çeşme, New York’un gürültülü ve yoğun havasından sıyrılıp doğanın kollarında huzur bulmak isteyenler tarafından mutlaka uğranan noktalar arasında bulunuyor. Siz de New York gezisi sırasında zaman ayırıp bu güzel yapıyı inceleyebilirsiniz.



alıntı

BoSs 26 Haziran 2021 00:44

emeğine sağlık kardeşim benim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.