IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 18:40   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Birbirinden Güzel 5 Kemirgen Gagalı Kuş

Kemirgen gagalı kuş türleri yani Trogon ailesine mensup cinsler arasından muhteşem görünüme sahip 5 cinsin özellikleri ve nerede yaşadıklarıyla ilgili bilgileri sizler için derledik.


Kemirgen gagalı kuş türleri olarak bilinen Trogon familyasını daha yakından tanımaya hazır mısınız?
Gaga kenarları dişli, kuyrukları uzun ve kanatları kısa olan kemirgen gagalılar arasından birbirinden güzel 5 kemirgen gagalı kuş türüne değinerek, bu kuşların özellikleri hakkında da kısa bilgilere yer verdik. Bu 5 kemirgen gagalının ortak özellikleri, rengârenk tüyleriyle gerçekten birbirinden güzel görsellik sunmalarıdır.
Doğanın Rengarenk Harikaları Olan 5 Kemirgen Gagalı Kuş

Kemirgen gagalı kuş türleri arasından görkemli görünümleriyle herkesi kendine hayran bırakan Trogon kuş ailesine mensup 5 kemirgen gagalı kuş türünü seçtik.


Maskeli Trogon

Güney Amerika bölgesinde nemli ormanlarda yaşamayı seven Maskeli Trogon, muhteşem güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan kemirgen gagalı kuş türleri arasındadır. Kuş gözlemcilerinin oldukça ilgisini çeken Maskeli Trogon sizi kendine hayran bırakacak benekli kuyruğu ve kırmızı karın yapısıyla fazlasıyla hoş bir güzelliğe sahiptir.
Ortalama 56 gram ağırlığa ve 27 santimetre boya sahip kuşun karın ve göğüs bölgesindeki renk geçişi, bambaşka bir güzellik sunar. Kısa çizgili kanatları genellikle siyahken, göğüs ve kafa bölgesi ise altın yeşili ve kahve tonlarındadır.

Küesal

Onu tanımlamak için birçok güzel cümle kurulabilir. Birbirinden güzel 5 kemirgen gagalı kuş türü arasında göz alıcı güzelliği ile hayranlık uyandıran Küesal, Trogon ailesinden olup, Güney Amerika bölgesinde daha yoğun görülür. Uzun kuyruk olarak da bilinen kuş, Guatemala’nın para birimine de adını vermiştir.
Güney Meksika ve Panama’nın batı kesimlerinde dağlık bulut ormanlarında da görülen bu kuş türünün, maalesef ki nesli tükenme tehlikesi altındadır. Erkekleri 65 santimetre, dişileri ise 40 santimetre boya sahip olup, bu ölçülere kuyrukları da dâhildir. Ortalama ağırlıkları ise, 210 gram civarındadır.
Genellikle kertenkele, arı ve karınca gibi böcekleri, kurbağaları ve meyveleri yiyerek beslenirler.

Surucua Trogon

Trogon ailesine özgü renklere sahip olan Surucua Trogon, Doğu Paraguay, Güneydoğu Brezilya, Uruguay ve Kuzeydoğu Arjantin bölgelerinde görülmektedir. Aileye özgü kırmızı karınları, turuncu-sarı ve altın yeşili renkler, Surucua Trogon türünde de görülür.

Elegant Trogon

Zarif Trogon veya bakır kuyruklu trogon olarak da bilinen Elegant Trogon, ailenin diğer kuşları gibi daha canlı renklere sahip olmasa da karın bölgesindeki klasik kırmızı renk yine ortak özellik olarak dikkat çekiyor. Arizona bölgesinde Gila Nehri etrafında sık rastlanan Elegant Trogon, Teksas ve Meksika bölgelerinde de görülmektedir.
Ortalama 70 gram ağırlığında olan Zarif Trogon kuşlarının boyları ise, ortalama olarak 30 santimetre civarındadır. Erkek ve dişilerin kuyruklarında, ince yatak yönde siyah beyaz çizgili alt kuyruklar bulunur.

Turuncu Göğüslü Trogon

Orange-breasted Trogon adıyla anılan kuş Java, Sumatra, Borneo, Güneydoğu Asya ve Güney Çin bölgelerindeki ormanlık alanlarda ve ovalarda yaşar. Levrek ve böcekler, onlar için önemli besin kaynaklarıdır. Yaklaşık 50 gram ağırlığında olan Turuncu Göğüslü Trogon kuşlarının boyları da 30 santimetre dolaylarındadır.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:22.