IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.ircforumu.org/hayvanlar-alemi/)
-   -   Papağanın Gagası Kanıyor, Ne Yapılmalı? (https://www.ircforumu.org/hayvanlar-alemi/31781-papaganin-gagasi-kaniyor-ne-yapilmali.html)

İpek 05 Ocak 2022 17:02

Papağanın Gagası Kanıyor, Ne Yapılmalı?
 
Papağanın Gagası Kanıyor, Ne Yapılmalı?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Papağanların vücutlarındaki en güçlü noktaları gagalarıdır. Kimi papağan türlerinde, tırnaklarından daha güçlü ve daha çok kullandıkları bölgeleri gagaları olmaktadır. Kemirgenler grubunda olmasalar da, sürekli olarak gagaları ile kemirmekten çok hoşlanırlar.

İşte bu yüzden eğer aşırı derecede ve durmayan bir kanama var ise; öncelikle temiz bir bezle burun noktasından aşağı doğru gelecek şekilde ve papağanı rahatsız etmeyecek şekilde, bağlamanız, iyi bir müdahale olacaktır. Eğer bu şekilde bir süre sonra durursa, daha önce temin ettiğiniz papağan yara kremini de kullanabilirsiniz.

Bazen, ne kadar da gagasından geldiği düşünülse de, aslında bu durum ağızlarından ya da burunlarından kan geliyor olabilir. İşte bu yüzden, bunun altında yatan nedenleri siz kendiniz anlayamayabilirsiniz. Ve bu durumda, herhangi bir işlem yapmadan önce lütfen en kısa sürede veteriner hekiminize danışıp, gerekirse ona göre müdahale ediniz.

Alıntılar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.