IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2021, 15:25   #1
Asil
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Dünyaca ünlü şair hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü şair hayatını kaybetti

Amerikalı şair ve aktivist Jack Hirschman, 87 yaşında öldü. Şairin ölümünü, Dünya Şiir Hareketi organizasyonu duyurdu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Amerikalı şair ve aktivist Jack Hirschman, pazar günü şehirdeki evinde öldü. Beat kuşağı’nın savunucusu olan 87 yaşındaki şairin Dünya Şiir Hareketi ile planlanan çevrimiçi röportajının başlamasından birkaç dakika önce öldüğü belirtildi.

“Dünya Şiir Hareketi” adına konuşan Ataol Behramoğlu, organizasyonun Hirschman’ın ölümünü WPM koordinatör kurulu olarak düzenli çevrimiçi röportajlarının sonuncusunda konuşmasından birkaç dakika önce öğrendiğini söyledi. Behramoğlu, “Bu, biz yakın arkadaşları ve diğer aktivistler için büyük bir şok. Amerikan ve dünya şiiri için büyük bir kayıp oldu” dedi.



Sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Behramoğlu, “Amerikalı büyük şair, devrimci , sosyal aktivist Jack Hirschman’ı kaybettik. Dünya Şiir Hareketi içinde eylem arkadaşım, başta Nazım Hikmet şiiri olmak üzere şiirimizin büyük dostuydu. Daha yaşanılır bir dünya için savaşımda anısı ve şiiri hep yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

City Lights Books, Green Apple Books ve San Francisco’daki pek çok kişi, Hirschman’ın ölüm haberini duyduktan sonra Twitter’da Hirschman’a olan saygılarını dile getirdi. City Lights Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

Jack, pandemiden önce mağazamızı ve yayın ofisimizi düzenli olarak ziyaret eder ve günümüzü bir şaka veya hikâye ile aydınlatırdı. North Beach’teki varlığı çok özlenecek. Bugüne kadar çeşitli çevrimiçi etkinliklerde durmadan şiir okuyordu. Seni seviyoruz Jack.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:27.