IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2022, 10:21   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bitcoin Ne Zaman Cikti?

Yatirimcilarin bu alandaki ilk tercihlerinden olan Bitcoin’in seruveni en az on yil oncesine dayanmaktadir. Kripto para sektorunde basi cekmektedir ve diger turevlerinin de ortaya cikmasini saglamistir. Kisacasi bu surec, yeni bir trend baslatarak ardi arkasi kesilmeyen, ucsuz ve bucaksiz bir kapiyi aralamis oldu. Tam tarih olarak 3 Ocak 2009’da ilk blok cikti ve bu sayede blok zinciri seruveni baslamis oldu. Ilk test islemi de yaklasIk bir hafta sonra gerceklesti.

Bitcoin, herhangi bir ucuncu bir tarafin kullanimina izin vermeden her zaman islem yapmanizin guvenli bir yolu olmustur. Sistem kisaca ucuncu taraf bankalara ve diger kurumlara guvenmek yerine agin butununu korumak icin kripto-grafik kanitlari merkezine alarak saglam bir yapi insaa etmeyi amac edinmistir.

Florida’da ikamet etmekte olan Amerikali bir vatandas, 22 Mayis 2010’da 25 dolar degerindeki iki Papa John’s pizzasini 10.000 BTC’ye almak icin pazarlik yaptiginda, ilk ekonomik islemin gerceklesmesi bir yildan fazla zaman alacagini bilmiyordu. Bitcoin bugune kadar yuksek hizda deger kazandi ve bu Bitcoin miktari bugunlerde yaklasIk 400 milyon dolar etmektedir. Insanlik tarihindeki en pahali pizzalarin bunlar oldugunu soylersek bizce yanlis olmaz. Bu onemli olayin onuruna BTC hayranlari ve destekcileri, bu Amerikali vatandasi her yil 22 Mayis Pizza Gunune davet etmektedir.

Fiyatsal Acidan Bitcoin Gelisimi
Bitcoin, 2010 yilinda borsalarda kullanima cikmasi ile birlikte satin almak, satmak, takas etmek ve depolama islemleri daha kolay hale geldi. Bu borsalar sayesinde BTC, ABD dolari karsisinda guvenilen bir fiyata sahip hale geldi. Guncel bir gelisme olarak da El Salvador, resmi olarak yasal para birimini BTC olarak kabul etti. Kongre’deki oylamada Devlet Baskani Bukele onderligindeki cogunluk grup, bu hamlenin lehinde oy kullanarak hayatta olmaz dedikleri bir icraati gercek hale getirdi.

2011 yilinin Subat ayinda Bitcoin’in fiyati 1 dolar esigini gecti.
Neredeyse iki yil sonra, 2013’un Nisan ayinda 200 dolar seviyesine ulasti ve ayni yilin Aralik ayinin basinda da degeri 1000 dolardan fazla haldeydi.
Ardindan 2017’nin Kasim ayinda 10.000 dolar seviyesine ve Kasim 2021’de ise 68.990 dolar seviyesine yaklasarak maksimum fiyatina kadar yukseldi. Bu degerler, yukselis surecinin sorunsuz gectigi anlamina gelmiyor. Zaman zaman ciddi geri cekilmeler gosteren BTC, yatirimcilarina kotu gunler de yasatmistir. Bazi piyasa gazileri, Bitcoin’i balon olarak nitelendirmektedir ve 20. yuzyilin sonundaki internet trendinin patlamasiyla karsilastirmaktadir.
Bugunlerde ise bir Bitcoin yaklasIk 29.000 dolar degerindedir. Tum zamanlarin en yuksek seviyesinden cok da uzakta fakat bu varlik seceneginin hangi seviyelerden buralara geldigini unutmamamiz gerekir. Ayni zamanda her turlu spekulasyondan kacinmanizi oneririz.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:32.