IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2021, 08:57   #1
Kayıtlı Üye
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kripto para yasası gecikti, mağduriyetler katlanarak artıyor

Kripto para yasası gecikti, mağduriyetler katlanarak artıyor




Krito para yasasının Ekim ayında meclise gelmesi bekleniyor. Bu sırada kripto para mağduriyetleri artmaya devam ediyor.

Nisan ayında Thodex’te yaşanan vurgun, Türkiye’de kripto para borsalarını düzenleyen bir kanun veya yönetmelik bulunmadığını ortaya çıkarmıştı.

O günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kripto para borsalarıyla ilgili düzenleme üzerinde çalıştıklarını, yakında açıklanacağını duyurdular. Aradan dört ay geçti, görünürde ne bir kanun var ne yönetmelik… “Bu işler aceleye gelmez” denilebilir fakat kanunu beklerken kripto para borsalarında mağduriyetler katlanarak büyüyor.

Son günlerde özellikle dünyanın en büyük kripto borsalarından Binance’tan çok fazla şikayet geliyor. Binance, Thodex gibi bir kasa-bir masa şirketi olmadığı için, “Sorunlar er-geç çözülür” diye düşünülebilir. Ama anlatılanlar, ilk izlenime o kadar da güvenmemek gerektiğini gösteriyor.

26 bin dolar nasıl buharlaştı?


T24’e ulaşan mağduriyet öykülerinden biri, Binance’deki 26 bin dolarına bir aydır ulaşamayan, ismi bende saklı olan kullanıcıya ait.

21 Nisan 2021 tarihinde Binance TR’ye kayıt olan kullanıcı, 11 Mayıs 2021 tarihinde aynı uygulama üzerinden uluslararası Binance’a kaydını yaptırmış. Her iki hesabı bağlantılı olarak aktif hale getirdikten sonra banka aracılığıyla para transferi yapmış. Hesabındaki parayla, değeri dolara çıpalı olan Tether (USDT) satın almış. USDT’yi Binance global hesabına transfer edip farklı coin’lere yatırım yapmış. Bu işlemler sonucunda Temmuz ayında hesabındaki paranın toplamı 26 bin dolara ulaşmış.

Problem, 29 Temmuz tarihinde Binance’da güncelleme gerekçesiyle yaşanan yaklaşık üç saatlik hizmet kesintisiyle başlıyor. Bu esnada söz konusu kullanıcının hesabı Binance sözleşmesi ihlal edildiği gerekçesiyle devre dışı bırakılıyor. Kullanıcı, o gün bugündür hesabına, yani 26 bin dolarına ulaşamıyor.

Kripto para borsalarının çağrı merkezlerinin kötü bir şöhrete sahip olduğunu, bir yetkili bulup derdini anlatmak için bin dereden su getirmek gerektiğini konunun ilgilileri biliyor.

Yetkiliye ulaşılamıyor


Aradan aylar geçti ve hala kripto para borsasına gönderdiği paralara ulaşamayanların derdini anlatabileceği bir denetim kuruluşu oluşturulmadı. Binance’ın da çağrı merkezi yok. Sadece web üzerinden chat bağlantısı ile ulaşmak mümkün. Kullanıcı da bu kanaldan Binance’a defalarca yazmış fakat her seferinde otomatik bir cevapla talebi reddedilmiş. Binance’ın Türkiye’deki şubesi ise (Binance TR), “Binance global ile ilgimiz yok” diyerek kestirip atmış.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:02.