IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 18:02   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Danua Köpek Cinsi

Danua Köpek Cinsinin fiziksel ve karakteristik özellikleri nelerdir? Bakımı nasıl yapılır?

Sevgi dolu, sabırlı,cesur, sadık, asil ve güçlü… Dünyanın en büyük köpek türlerinden biri olan Danualar işçi köpek familyasından gelmektedir. Muhteşem bir bekçi ve av köpeğidir, iz sürme konusunda uzmanlardır. Diğer adı “Great Dane”dir. Özellikle Avrupa ülkelerinde “Great Dane” olarak anılır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Danua Cinsi Köpeklerin Fiziksel Özellikleri

Duana köpek ırkı nazik dev köpek olarak bilinir. Danua köpek ırkı Almanya’da ortaya çıkmıştır, ataları ise İrlanda kurt köpekleridir. Almanya’da ortaya çıkan bu köpek cinsi bugün dünyanın dört bir köşesinde beslenmeye başlandı, 1876 yılında ise Almanya ulusal köpeği seçildi.

Erkek Danua cinsi köpeklerin boyları 76-79 santim ağırlıkları ise 50-82 kilo arası değişir. Dişilerin ise ağırlıkları 45- 60 kilo arasında uzunlukları 71-81 cm arasındadır. Siyah- beyaz kısa tüylere sahiptir. Mavimsi gri, açık kahverengi, alaca siyah renkli Danua cins köpekleri de vardır. Gözleri genelde koyu renklidir. Gözleri de tüyleri gibi parlaktır.
Danua türü köpekler uyumayı çok severler.Danua Cinsi Köpeklerin Karakter Özellikleri

Boyutlarına bakıp da aksini düşünmeyin bu sevimli köpeklerin adeta altın gibi bir kalbi vardır ve Danualara “kibar dev” denilmesi kesinlikle boşa değildir. Tamamen dost canlısıdırlar. Büyük köpeklerin hep saldırgan olduğu düşünülse de söz konusu Danualar olunca durum tam tersidir. Danua cinsi köpekler büyük köpek olmasına rağmen saldırgan değildir. Aksine son derece uysal bir köpektir.
Aileye kolay uyum sağlayan bu cins köpekler son derece sevimlidir. Kendisini sevdirmesini bilen bu köpek cinsi kısa sürede sizealışıp ailenizin bir parçası haline gelebilir. Danua cinsi köpekler diğer canlılara ve özellikle çocuklara karşı sevgi doludur ama bu özelliğinin karakterine yansıyabilmesi için yavruyken verilen eğitim büyük önem taşır.
Danua cinsi köpeklerde saldırganlık sadece yavrulama döneminde görülür. Yeterli düzeyde sosyalleşmeyen ve insanların içine sokulmayan ve sürekli bağlanan köpekler saldırganlaşır. Yetişkin oldukları zaman yabancılara karşı ve yeni ortamlara karşı agresif tavır sergilerler. Danua cinsi köpekler tam bir ev köpeğidir. Büyük cüsselerine rağmen gerekli günlük uzun yürüyüşler sağlandığında apartman hayatına bile kolay uyum sağlarlar.
Rahatlarına düşkün hayvanlardır ve miskinlik yapmaya bayılırlar, bu yüzden de ev içinde vakitlerini genelde kanepede uyuyarak geçirirler.
Danua cinsi köpeklere sık sık egzersiz yaptırmayı ihmal etmemelisinizDanua Cinsi Köpeklerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Danua cinsi köpeklerin bakımı özen ister. Bakım esnasında yapılan yanlışlar ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Bu cins köpekler tembeldir. Hareketsiz yaşam sürmek isterler. Bu köpekleri düzenli olarak yürüyüşe çıkarmalısınız. Aksi takdirde hızlı kilo alırlar. Sağlıklı olması için düzenli olarak egzersiz yaptırmak gerekir. Yeterli yürüyüş egzersizini yaptırdığınız takdirde evde bakabileceğiniz bir cinstir. Tempolu koşular yerine uzun yürüyüşler onun için daha idealdir. Özellikle yavrulama döneminde çok hızlı büyüdükleri için kemik ve eklem sorunu yaşamamaları için köpeklere egzersizler yaptırmalısınız.
Köpeğin kısa tüylerini sert bir fırçayla en az haftada 1-2 kere tercihen her gün taramalısınız. Doğru uygulandığında günlük tüy bakımı genellikle Danualar için yeterli olmaktadır, orta düzeyde tüy döken bir cinstir, aşırı tüy dökülmesi durumunda mutlaka veteriner hekiminize başvurmalısınız..
Köpeğin sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmalısınız. Danua cinsi köpekleri her yıl en az 1 kere sağlık taramasından geçirmelisiniz. Yaşam süreleri bakımından diğer cins köpeklere göre daha az yaşarlar. Kaniş köpek cinsi 13-15 yıl yaşarken Danua cinsi köpekler ortalama 8-10 yıl yaşam sürer. 10 yaşın üstünde Danua cinsi köpeğe nadir olarak rastlanır.
Danua Cinsi Köpeklerde Görülen Hastalık Çeşitleri

Danua cinsi köpeklerde çok sık görülen hastalıklar şunlardır:
1- MİDE TORSİYONU: Büyük köpek cinslerinde mide torsiyonu görülür. Bu hastalık ani köpek ölümlerine neden olur.
2- KALP HASTALIKLARI: Danua cinsi köpekleri çok sık kalp rahatsızlığı yaşarlar. Her yıl bir defa mutlaka sağlık kontrolünden geçirilmelidir.
3- KANSER: Danua cinsi köpeklerinde özellikle kemik kanseri çok sık görülür. Kemik kanseri bu cins köpeklerin ölmesinde başrol oynar.
4- KALÇA DİSPLAZİSİ

alıntı
________________

𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:35.