IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2022, 13:34   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Doberman Kopek Irkinin Ozellikleri Ve Egitim Sureci

Doberman kopek irkinin ozellikleri ve egitim sureci kopekseverlerin en cok merak ettigi konulardan biridir. Sadece ulkemizde degil tum dunya genelinde de en yaygin ve en populer kopek irklari icerisinde Doberman irki yer almaktadir.



Bu irka ait olan kopeklerin tam adi ise Doberman Pinscher olarak bilinmektedir. Oldukca kasli ve guclu bir vucut yapisina sahip olmasinin yani sira hizi ile de taninmaktadir.

Genel olarak fiziksel ozellikleri ile dikkat ceken Doberman irki kopekler ayni zamanda sahiplerine olan bagliliklari ile de taninmaktadir. Evinizin nese kaynagi ve sizin de en sadik dostunuz olacak olan Doberman kopek cinsi ailesine ve sahibine karsi sonsuz bir sevgi ile baglanmaktadir.



Doberman Kopeklerin Egitim Sureci

Doberman cinsi bir kopek sahibi iseniz onun daha saglikli bir hayat yasamasi icin egitimine, beslenmesine ve bakimina cok dikkat etmelisiniz.

Doberman kopeklerde ilk olarak yavru doneminde iken egitim verilmeye baslanmalidir. Oldukca zeki bir kopek oldugu icin yavru doneminde iken bile komutlarinizi can kulagi ile dinleyecek ve ogrenmek icin de can atacaktir.

Ilk olarak tuvalet ve temel itaat egitimini vermeye baslamalisiniz. Yavru doneminde anne sutunden kesildikten sonra ve 3 aylik oldugu zaman sosyallesme egitimini de vermeniz oldukca onemlidir.

Doberman cinsi kopeklerin 4 aylik oldugunda itaat egitimi ve 10 aylik olduklarinda da koruma egitimi almalari gerekmektedir.

Doberman Kopek Irkinin Ozellikleri ve Egitim Sureci
Ilk olarak insanlar ile her zaman yakin iliski icerisinde olmak isteyen Doberman kopekler hayatlari boyunca sahiplerine karsi oldukca sadik kalabilmektedir.

Ancak kopeginizin de mutlu bir yasam surmesi icin onu kesinlikle bir kulubeye baglayarak yalnizliga mahkum etmemelisiniz. Sevecen bir karakteri oldugu icin de surekli olarak insanlar ile bir arada yasamak isteyecektir.

Doberman cinsi kopeklerin de gunluk olarak duzenli bir sekilde egzersizini yapmasi onun cevikligini korumasi acisindan onemlidir. Bakim olarak da en kolay bakimi olan kopek irki oldugunu soyleyebiliriz.

Kisa bir tuy yapisina sahip oldugu icin de haftalik olarak 1 kez tuylerini taramaniz yeterli olacaktir. Cok az tuy doken Doberman irki kopeklerin haftalik birkac kez dislerinin fircalanmasi bakimi icin yeterli olabilmektedir.

Doberman Kopek Irkinin Ozellikleri ve Egitim Sureci
Doberman kopeklerin egitim surecinde odul mamalarini da kullanabilirsiniz. Bu kopeginizin egitim gunlerinde daha fazla heyecanlandiracak ve kendisini daha fazla motive etmis olacaktir.

Doberman Kopeklerin Fiziksel Ve Karakteristik Ozellikleri

Essiz bir vucut yapisina sahip olan Doberman irki kopeklerin guclu ve kasli vucutlari en belirgin ozelliklerinden biridir. Fiziksel olarak ortalama buyukluge sahip olan Doberman kopekler ortalama olarak 10 ile 14 yil kadar yasayabilmektedir.

Disi Doberman kopeklerin yaklasIk agirliklari 32 ile 35 kilogram arasinda olabilir. Boy olarak 60 ile 66 cm uzunlugunda olduklari bilinmektedir. Erkek Doberman kopekler disilere oranla biraz daha agir olabilir.

Doberman irki kopeklerin tuyleri oldukca sert ve kisa bir yapiya sahiptir. Tek katmanli bir kurke sahip olan Doberman kopekler soguk havalarda cok kolay bir sekilde hasta olabilirler.

Tuy rengi olarak kahverengi agirlikli olarak bilinen Doberman kopekler siyah renk de olabilmektedir.

Doberman irki kopek karakter ozellikleri olarak da diger kopek cinslerinden ayrilir. Insanlar ile bir arada yasamaktan oldukca hoslanan bir karakterleri vardir. Yalniz kalmaktan hoslanmadiklari gibi uzun sure tek baslarina kaldiklarinda hircinlastiklari da bilinmektedir.

Bahceli evlerde bakim icin uygun olan Doberman irki kopekler yavru doneminden itibaren uygun sekilde egitilir ise apartman dairelerinde de sorunsuz bir sekilde yasayabilir. Havlama aliskanliklari oldukca az olmasina karsin cocuklar ile orta seviyede bir iliskileri oldugunun da altini cizmek gerekir.

Eger evinizde farkli cinste bir evcil hayvaniniz varsa Doberman kopeginiz onu kiskanabilir. Yabancilara karsi oldukca mesafeli oldugu bilinen Doberman irki kopeklerin yasadiklari evi ve ailesini koruma egilimleri ise oldukca yuksektir.

Doberman Evde Yalniz Kalabilir Mi?

Doberman irki kopekler karakter olarak sosyal bir yapidadir. Bunun icin surekli olarak sahipleri ile vakit gecirmek ister. Eger Doberman cinsi bir kopeginiz varsa en fazla 6 veya 7 saat kadar evde tek birakmaniz tavsiye edilir. Bu zaman dilimin uzerinde yalniz kalan kopegin psIkolojisi olumsuz etkilenebilir.

Doberman Kopeklerin Egitimi Kolay Midir?

Komut ve itaat egitimi acisindan en yuksek anlama ve zeka kabiliyetine sahip olan Doberman irki kopekler egitim acisindan sahiplerini zorlamayacaktir. 3 aylik oldugu zaman egitimlerine baslayabilirsiniz. Sahibine sonsuz bir sevgi ile bagli olacagi icin her dediginizi yaparak sahibini de mutlu etmeye calisacaktir.

Orijinal[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Nasil Anlasilir?

Orijinal Doberman kafa ve vucut yapisi ile kendini belli etmektedir. Safkan bir Doberman irki kopegin kafasi uzun ve kare bir yapidadir. Ayrica vucudunun duz ve kasli olduguna da dikkat edilmelidir. Tuylerinin cok kisa ve cok sert olmasi beklenir. Sahiplerine karsi sadik olan ve koruma icgudusu yuksek olan kopeklerin karakteristik ozellikleri de orijinal olup olmadigini belli edebilmektedir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:18.