IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Oktayy

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2021, 14:14   #1
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çin Aslanı

Çin Aslanı

Chow Chow köpek ırkı ya da ülkemizde bilinen adıyla Çin Aslanı eşsiz görünümüyle dikkatleri kolayca üzerinde toplayabilir. Gövdesi kısa bir yapıda olan çin aslanı köpeklerin vücudunun kaslı olması geniş gözükmelerine neden olur. Dünya’nın en eski köpek ırkları arasında bulunmaktadır. Çin aslanının kökeni Moğolistan ve Çin’e dayanmaktadır. O dönemlerde bekçi köpeği, av köpeği ya da kızak çekme köpeği olarak kullanılan chow chow köpekler günümüzde hayvan severler arasında oldukça popüler bir ırktır.

Çin aslanı köpeklerin ortalama yaşam süreleri 9 ile 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Yetişkinlik dönmelerinde ortalama ağırlıkları 20 ile 32 kilogram arasında değişebilen çin aslanları ortalama olarak 46 ile 56 santimetre arasında büyümektedirler.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çin Aslanı Fiziksel Özellikleri

Çin aslanı fiziksel özellikleri arasında ilk olarak dikkati pofuduk görünüşleri çekmektedir. Büyüklükleri sebebiyle büyük ırk köpekler arasında yerlerini almaktadırlar. İlk kez bir çin aslanı cinsi köpekle karşılaşanların en şaşırdığı konulardan biri de bu köpeklerin dillerinin siyah renkte olmasıdır. Dillerinin siyah olması nedeniyle bu köpeği ilk kez görenler hasta olduğunu düşünse de bu köpeklerin doğal görünümü budur. Chow chow ya da çin aslanı köpeklerin dilleri siyah renk dışında mavi ya da mor olabilmektedir. Çin aslanın diğer fiziksel özelliklerine gelin birlikte bakalım.

Aslan köpeği ya da çin aslanı olarak anılmalarının sebebi başlarının etrafındaki yeledir,

Kulakları yuvarlak ve küçüktür,

Gözleri badem şekilli ve küçüktür

Burunları siyah renktedir

Kuyrukları tüylüdür ve sırta doğru kıvrılır

Tüyleri orta-uzundur ve kürkü çift katmanlıdır

Yün görünümlü tüyleri kaba gibi gözükse de oldukça yumuşaktır

Çin aslanı köpeklerin tüyleri daima tek renklidir

Genellikle tüyleri kızıl renktedir, ancak krem rengi, ten rengi, mavimsi gri, siyah ve çok nadir beyaz renkli çin aslanları da vardır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çin Aslanı Karakter Özellikleri

Çin aslanı köpeklerin en belirgin karakter özelliği kendi başına buyruk olmasıdır. Bu karakter özelliği sebebiyle kedi ruhlu köpekler olarak da anılmaktadırlar. Çin aslanının diğer karakter özellikleri ise şöyledir;

Ailesine son derece sadık köpeklerdir

Koruyuculuk içgüdüleri sayesinde mükemmel bir bekçi köpeğidir

Yabancılara karşı daima şüphecidirler

Fazla havlayan köpekler değildirler ve sadece gerektiğinde havlarlar

Apartman dairelerinde yaşayabilseler de bahçede yaşadıklarında daha mutlu olurlar

Çin aslanları yavruluk döneminde hem insanlarla hem de diğer hayvanlarla sosyalleştirilmesi gereken bir köpektir, aksi taktirde agresif bir karaktere sahip olabilirler,

İnatçı bir yapıları vardır ve bu yapıları eğitilmelerini zorlaştırabilir

Zekası ortalama seviyededir

Bebeği olan ya da ilk kez köpek sahiplenmeyi düşünenler için çin aslanı köpek sahiplenmek tavsiye edilmemektedir

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çin Aslanı Bakımı

Çin aslanı bakımında dikkat edilecek en önemli konu sıcak havalardır. Çin aslanı köpekler sıcak havalara dayanıksız köpeklerdir ve yaşadığınız iklim sıcak bir iklim ise yaz aylarında oldukça dikkatli olmalısınız. Köpeğinizi sıcak havalarda serinletmek için köpek serinletici ürünlere göz atabilirsiniz.

Bu köpeklerin tüylerinin yoğun ve sık olması, haftada en az bir kez tüylerinin köpek tarağı ya da tüy toplama eldiveni ile taranmasını gerektirmektedir, böylece köpeğinizi ölü tüylerden arındırarak rahatlatabilirsiniz. Özellikle mevsim değişikliklerinde oldukça fazla tüy döktüklerinden bu dönemlerde ekstra tüy bakımına ihtiyaç duyabilmektedirler. Egzersiz ihtiyaçları düşüktür, günlük 15 dakikalık bir yürüyüş çin aslanlarının egzersiz ihtiyacını karşılamaktadır. Köpeğinizle yapacağınız yürüyüşlerde mutlaka köpek tasması kullanmalısınız.

Çin aslanı bir köpeğiniz varsa yaşam kalitelerini arttırmak ve sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamak adına premium köpek maması ile beslenmesi tavsiye edilmektedir. Köpek maması tercih ederken online petshop mağazamızdan orijinal mama garantisiyle güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Son olarak tüm evcil hayvanlarda olduğu gibi çin aslanı köpeğinizin rutin veteriner hekim kontrollerini ve aşılarını eksiksiz yaptırmayı aksatmamanız köpeğinizin sağlığı için oldukça önemlidir.

Alıntı.
VelevKi bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:17.