IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Kızartmalar (https://www.ircforumu.org/kizartmalar/)
-   -   Havuç Kızartması (https://www.ircforumu.org/kizartmalar/9894-havuc-kizartmasi.html)

CURRY SAUCE 05 Ağustos 2021 18:55

Havuç Kızartması
 
Havuç Kızartması Tarifi İçin malzemeler


  • 5 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 dal maydanoz
  • Tuz


Havuç Kızartması Nasıl Yapılır?


  • İlk olarak havuçları temizleyin ve kalın bir şekilde rendeleyin. Ardından zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın.
  • Rendelediğiniz havucu tuzla tavaya alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Şekeri serpip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Sarımsakları soyup tuzla havanda ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kaba alıp iyice çırpın.
  • Havucu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek dökün. Üzerini maydanozla süsleyip pul biber serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Havuç Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Havuçların çiğ kalmasını istemiyorsanız, kızartmadan önce haşlayabilirsiniz.
  • Havuçları haşlamak için kaynar su içine atın ve 3-4 dakika pişirin. Ardından soğuk suya atın ve birkaç dakika daha bekletin. Daha sonra kağıt havlu ile kurulayın ve yapışmaz tavada pişirin.
  • Havuçları sudan çıkarttıktan sonra mutlaka kurutun. Aksi takdirde yağ ve su karışımı kötü sonuçlanabilir.
  • Kızarttığınız havuçları, kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Havuçları servis edeceğiniz zaman üzerine yoğurtlu karışımı dökün. Dilerseniz mayonez de ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Havuç Kızartması Kaç Kalori?
  • Havuç kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyon, 150 gram havuç kızartması içerir. Kalori değerini düşürmek için, kızartmak yerine sadece haşlamayı ve yoğurtla soslamayı tercih edebilirsiniz.
lezzet




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yazgı 06 Ağustos 2021 00:25

Közlenmiş kırmızı biberle birleşince efsane oluyor. Emeğinize sağlık beyefendi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.