IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç12Beğeni
  • 8 Post By KivanC
  • 1 Post By EzeL
  • 1 Post By Oktayy
  • 1 Post By BoSs
  • 1 Post By Yazgı

 
 
Makale Araçları Stil
  #1  
Alt
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KivanC
Editör
Üyelik Tarihi: 28 Haziran 2021
Yaş: 39
Çevrimiçi Süresi : 7 Ay 1 Hafta 22 Saat 8 Dakika 58 Saniye
Avg. Time Online: 15 Dakika 50 Saniye
Seslenilen: 538
Tecrübe Puanı: 9
KivanC seçkin bir yolda.
Standart Hayatta ki imzam.
Gönderen: KivanC 18 Temmuz 2021, 06:52

2000 yılının ilk çeyreği adana normalinden daha sıcak ozamanlar, askerden önce adana yerel televizyonlarindan MetroTV 'de kameraman yardımcısı olarak çalışmaktayım, konum olarak adananın merkezi çakmak caddesinde bir plazanin 9. Katindaydik.
90 'lar sonunda olsak da hala 90'larin etkisindeydik, siyasi olarak da halk nezzinde de ve siyasal islamin ayak izlerini kavramamis olsak da değişimleri hissedebiliyorduk, yaş olarak belki anlayış ve dusuncelerimizi beynimiz kontrol etse de farkindaliklarin farkindaydim.
Sabah patronlar gelir ve herkes bir kosturmanin içine girerdi, haftada bir özellikle cumartesi günleri takım elbiseli insanlar gelir 3 saate yakın tartışma programını yapar çıkarken de siyah james bond çantasını çıkarır kameramanlara reji dahil herkese para dağıtılırdı, aslında en sevdiğim anlardan birisi idi.
Her pazar eğlence kuşağı olurdu unutamadığım Sanatçımız rahmetli Dilber Ay gelmisti bir pazar akşamı o kadar şen şakraktı ki, program baslamadan bir tek malboro ve bir bardak viski istemisti çok şaşırmıştım sanatçıların istekleri oluyormu diye, yönetmenimiz izzet abi o kadar komikti ki DILBER hanim gülmekten gözlerinden yaş gelmişti.
Program başladıktan sonra bir şarkı arasi verilmişti DILBER hanimin gülmekten okuyamamasi ve playback yapmak zorunda kaldığını iyi hatırlıyorum.
Akşam gec saat olduğunda izzet abi beni eve bırakırdı, erken saatte çıktığımda plazanin karsi arasi Cemal Gürsel caddesi oradan gecen dolmuslar ile eve giderdim her o aradan geçerken (tattoo(Dövmeci) dükkanı vardi illa 10 12 dk dövmenin yazılışını izlerdim.İzzzet abinin sol kolunda ve bir kac reklamci bayan arkadaşlarda ATATÜRK imzası görüyordum ve artik imzayı yaptırmayı çok istiyordum.Bir akşam babamla otururken bunu babama bahsetmek ve yaptirmak istediğimi belirtmek istiyordum ama çok çekiniyordum babam iyi kalpli bir adam hani eski adamlar denirya belki ağır olacak ama, biraz da dar kafali dedigimiz insanlardan, nasil bir tepki verecek bilemiyordum.
Baba ben ATATÜRK imzasini sol koluma yaptırmak istiyorum dedim, babam gözlerini ayırmadan gözlerime baktı baktı dedi ki;

"Atatürk'ün bir sözü var bilirmisin"
"Hangisi baba"


"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir"


Oğlum, ona inanıyor ve ona güveniyorsan bu yeterli dedi ama ben onu üzerimde taşıyarak ona olan bağlılığımı göstermek istiyorum dedim.Aslında babamdan beklediğim "Özentimisin Lan Sen" demesini beklemiştim, açıkçası çok şaşırmıştım.
Sabah oldu dolmuşa bindim yanima 70-80 yaşlarında bir amca oturdu göğsünde bulunan bröve ve madalya çok dikkatimi çekmişti, madalya sordum "ISTIKLAL" dedi ve anlatti, o dakikadan sonra tamam dedim dövmeyi yaptiricam.
İsyerine vardigimda hemen işlerimi bitirip dövmeciye gitmekti niyetim ne buna zaman izin verdi nede işler, Birgün oldu 2 gün oldu, eninde sonunda Dövmeciye vardım, ATATÜRK IMZASI yaptirmak istediğimi belirttim, şöyle bir sıkıntıda vardı param yetmeyebilirdi izzet abiye sordugumda bana 20 tl yaptırdığını söylemişti bende 10 tl vardi kac gündür onun sıkıntısı içindeydim, Dövmeci bana bakaraktan çokmu istiyorsun dedi, evet 1 aydır bunun mücadelesini veriyorum dedim.
Adam gülümseyerek otur bakalım problem etme parayi dedi ve dövmeyi yapmaya başladı çok gerilmiştim vede çok açılıyordu ama sonunda bitti.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bitti, Rü_, Yazgı ve 5 diğerleri bunu beğendiler..
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 260 Yorumlar 4
Toplam Yorumlar 4

Yorumlar

Alt 18 Temmuz 2021, 12:13   #2
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegine sagljk

KivanC bunu beğendi.
 
Alt 18 Temmuz 2021, 12:22   #3
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine kalemine sağlık.

KivanC bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 18 Temmuz 2021, 16:39   #4
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

güzel olmuş. anısı ile dahada değerlenmiş. güzel iz bırakmış sende

KivanC bunu beğendi.
________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 
Alt 18 Temmuz 2021, 16:55   #5
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Anlatımınızın içtenliğini seviyorum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey. Emeğinize sağlık. Sonuç şahane olmuş.

KivanC bunu beğendi.
________________

 


Bu Makaleyi Görüntüleyen Şu Anda Aktif Kullanıcılar : 1 (0 Kayıtlı Üye Ve 1 Misafir)
 
Makale Araçları
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:28.