IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2021, 12:00   #1
GameOver
AkGün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Küçük Stoacılığın Kitabı: Direnç, Güven ve Sakinlik Kazanmak İçin Ebedi Bilgelik

Kendiniz için en iyisini talep etmeden önce ne kadar bekleyeceksiniz?"
- Epiktetos, Stoacı filozof

Neşeyi nerede bulabilirsin? Güç kazanmak mı? Korkularımızla nasıl yüzleşmeliyiz? Sevilen birinin ölümüyle başa çıkmak mı? Peki ya bu tekrarlayan iç karartıcı düşünceler?

Geleneksel eğitim bu tür soruları yanıtlamasa da, eski felsefe okullarının hepsi tam olarak bununla ilgilidir: Size nasıl yaşayacağınızı öğrettiler. Bu okullar artık mevcut olmasa da, siz ve ben ve çoğu insan bize her zaman olduğu gibi yaşam boyunca bize rehberlik eden bir felsefeye ihtiyaç duyuyoruz.

Bu ilgi çekici, son derece uygulanabilir kılavuz, hayatın size sunduğu şeyle nasıl daha etkili bir şekilde başa çıkacağınızı ve en iyi halinizi nasıl yaşayacağınızı gösterir.

Zamansız bilgelik ve güçlendirici öğütlerin bir karışımı olan The Little Book of Stoicism , kaotik bir dünyada sakin ve bilge bir yaşam arayan herkese yol gösterecek.




Kitapla İlgili Yorumlar:


Bu kitap, üniversitede öğrendiğimde Stoacılık hakkında sevdiğim yönleri hatırlatan harika bir özet. Bugün Stoacılık ile bilişsel-davranışçı terapi arasındaki paralellikler beni şaşırttı. Bu, benimle herhangi bir dinde olduğundan daha derinden yankılanan bir felsefe. Bu kitap daha fazla okumak ve öğrenmek için bana ilham verdi, ama onu birkaç yıldız yerleştiriyorum çünkü birçok yerde gereksiz ve sözlü ve olabileceği kadar "küçük" değil.


Küçük Stoacılık Kitabı, modern erkekler ve kadınlar için bir Stoacı kitaptır. Jonas Salzgeber, Stoacı guruların en ünlü öğretilerini analiz ediyor ve bize bu zamansız ilkelerin 55 pratik uygulamasını sunuyor.

Kitapta paylaşılanların çoğu, diğer Stoik kitaplarda zaten mevcuttur, ancak yazar, iyi bilinen eski okul düsturlarını güzel bir şekilde ortaya çıkarır ve bunları anlamamıza ve günlük yaşamlarımızda uygulamamıza izin verir.


Bu kitaptaki fikirleri gerçekten beğendim. Felsefe eskiden nasıl daha çok bugünün psikolojisi gibi bir şeydi. Davranışınıza rehberlik edecek bu iki bin yıllık fikirlerde farkındalık, minimalizm ve modern psikoloji var. (Ve biraz zen ama bu da yeni değil.)

Size kendi davranışlarınızı ve tepkilerinizi önemsemeyi öğretir, başka hiçbir şey, çünkü sizin gücünüzdeki tek şeyler bunlar. Geri kalan her şey değildir, bu yüzden onları kontrol etmeye veya üzülmeye çalışmamalısınız.

Bence bu çok erişilebilir bir kitap ve stoacı felsefenin temel bir anlayışını istiyorsanız okumaya değer. Oldukça yararlı, düşündürücü ve kesinlikle uygulamaya değer bulduğum birçok ders ve kavram vardı. Bununla birlikte, onu erişilebilir kılan şeyin bazen sığ olduğunu düşündüm ve genel olarak 55 dersi çok tekrarlı buldum.
________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓

۰۪۫.۪۫۰AkGün۰۪۫.۪۫۰



 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:08.