IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2021, 21:03   #1
Standart Kişisel gelişim için hangi kitaplar okunmalı.

Kişisel gelişim kitaplarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Eğer bir öneriden yola çıkmıyorsan hangisinden başlamak gerektiğine karar vermek oldukça zor. Karar vermeni kolaylaştırmak için mutlaka okunması gerektiğini düşündüğümüz 15 kişisel gelişim kitabını derledik. Listemize dahil etmediğimiz önemli kişisel gelişim kitapları olabilir. Ancak bu liste kişisel gelişim kitaplarına başlamak isteyenler için oldukça güzel bir rehber olacaktır.
1.. Evrenden Torpilim Var – Aykut Oğut

Aykut Oğut, kitapta kendi yaşadıklarından yola çıkarak gerçekten istenildiği takdirde başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığının altını çiziyor. Kendisinin daha önce 150 kg olduğunu, hiç dil bilmeden Amerika’ya gittiğini, daha sonra 70 kg’a düştüğünü, Amerika’da seslendirme işleri yapacak kadar İngilizce'sini geliştirdiğini ve her eline attığı şeyin altın bir yumurtaya dönüştürdüğünü anlatan eğlenceli ve öğretici bir kitap.
Eğer mutluluk formülünüz şöyle ise,
FALANCA OLAYIN OLMASI = MUTLULUK.

Falanca olay olmadığında bu formül aynen şöyle değişir:
FALANCA OLAYIN OLMAMASI = MUTSUZLUK.

Bu da demektir ki, mutluluğunuz aslında pamuk ipliğine bağlı. Başkalarının ne dediğine, nasıl davrandığına, olayların nasıl geliştiğine bağlı. Yani HER AN DEĞİŞEBİLİR! Valla kolay gelsin. İnsan herhalde böyle bir mutluluk anlayışı ile kafayı yer. Çok ciddiyim.

“BİR MAĞARAYA ÇEKİLİP, BEN ERDİM ARTIK, bi tarafım göğe yükseldi, oramdan buramdan ışıklar saçıyorum” demek çok kolay. Gelin, şehrin göbeğinde, kavga gürültünün ortasında, trafiğin içinde, ev kirası öderken, patronla kavga ederken “ERİN”, ben de göreyim.”
2. Duygusal Zeka – Daniel Goleman
IQ ile ölçülen zeka, insanların okul ve iş yaşamındaki başarısını belirleyen değişmez bir etken midir? Öyleyse, neden yüksek IQ’lu çocuklar, ortalama IQ’ya sahip arkadaşlarına göre hayatta daha başarısız olabiliyor?

Dr. Daniel Goleman, psikoloji alanında çığır açan bu kitabında, duygusal zekanın IQ’dan daha önemli olduğunu kanıtlıyor. Duygusal zekayı, özbilinç, azim, dürtülerini frenleme, başkalarının duygularını paylaşabilme gibi özellikleri içeren bir zeka olarak tanımlıyor.
Depresyonun en güçlü ve terapi dışında pek az kullanılan panzehiri ise, hayatı farklı görmek ya da yeni bilişsel çerçeve yaratmaktır. Bir ilişkinin bitişiyle kederlenmek ve “demek ki ben artık hep yalnız kalacağım” gibi düşüncelerle kendine acımak doğal olsa da, yılgınlık duygusunu arttıracağı kesindir. Bir an bunun dışına çıkarak ilişkinin o kadar da harika olmayan taraflarını ve ikinizin uyuşmayan yanlarını düşünmek yani kaybınızı farklı bir açıdan görmek üzüntünün ilacıdır.”
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:22.