IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 18:57   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Calico Kedileri Hakkında 10 Muhteşem Bilgi

Calico kedileri hakkında tüm bilgiler bu yazıda. Calico kedisi ne demektir? Bu muhteşem canlıların özellikleri nelerdir?


Tüy desenleri ile oldukça ilgi çeken Calico kedileri hakkında 10 muhteşem bilgi başlığı altında, sıra dışı yapısıyla Calico kedilerinin özellikleri ve bu muhteşem canlılar üzerine bilmeniz gereken tüm bilgileri sizlerle paylaştık.

Calico Kedisi Hakkında Tüm Bilmek İstedikleriniz

İlk olarak “Calico ne demek?” sorusuna yanıt vererek başlayalım. Bu kedilerin bir ırk olduğu zannedilse de bir ırk değil, sadece bir kedi türüdür. Farklı ırklara ait olabilecekleri için, farklı bir ırktan olduklarını söylemek mümkün değildir. Zaten bu kedilerin bir tür olarak anılmasındaki en önemli etken, üç renge sahip olmalarıdır. Yani farklı ırklardan doğan her üç renkli kedi, Calico olarak adlandırılır.

Calico Kedileri Çoğunlukla Dişidir

Calico kedi türünün en ilgi çekici yanı, çoğunlukla dişi olmalarıdır. Ayrı bir ırk olmadığı için farklı ırklardan doğabilecek bu kedi türü, üç renkli olmaları nedeniyle diğer türlerden ayrılır. Yani üç renkli doğan kediler Calico olarak adlandırılmakta olup, tamamına yakını dişidir.
Yapılan tahminlere göre Calico türünde her 3 binden birinin erkek olduğu ve on binden birinin ise üremeye elverişli olduğu zannediliyor. Verilen rakamlara bakıldığında bu kedilerin çoğalması için uçuk bir ifade gibi görünse de Calico kedilerinin üretilmesi, özel damızlık yöntemleriyle oluyor.

Erkek Calico Kedileri Kısır Olarak Doğar

Genetik yapıları nedeniyle sadece genetik bozukluklardan dolayı erkek doğabilen bu kedilerden erkek olanların önemli bir kısmı, kısır olarak dünyaya gelmektedir.
Maryland’in Resmi Kedisidir

ABD’nin Maryland eyaletinin resmi kedisi olmaları, Calico kedileri hakkında 10 muhteşem bilgi listemizde yer alan diğer bir ilginç bilgidir. Hatta eyalet bayrağının renklerinin bu kedi türünün renkleri ile örtüşmesi, bölgede Calico kedilerine ayrı anlamlar yüklenmesine neden olur.
Farklı Irklardan Olabilirler

Bu kediler aslında bir ırk olmayıp, bu kediler farklı bölgelerde bilinen farklı kedi ırklarına mensup kedilerdir. Melez türleri de olan bu kedilerin renkleri, ait oldukları ırklara göre değişebilir.

Zeki ve Yumuşak Karakterli Kediler Olarak Bilinirler

Zekâ seviyeleri yüksek olan bu sevimli dostlarımız, yumuşak karakterleri ile de çocuklarla araları bir hayli iyidir.
Birçok Ülkede Şans Getirdiğine İnanılır

Daha çok Hristiyan inanışının yaygın olduğu birçok ülkede, Calico kedilerinin sahiplerine şans getirdiklerine inanılır. Özellikle Japonya’da Maneki Neko şeklinde şans kedisi olarak anılan bu kediler, bu inanışa sahip olan kişilerce fazlaca sahiplenilirler.
Oyuncu Yapıları Daha Fazladır

Bir kedi türü olmalarına karşın onlardaki ortak özelliklerden biri, oyunculuk yeteneklerinin ağır basmasıdır. Zekâları ile birlikte bütünleşen bu yapıları, Calico kedi türünün öne çıkan bir özelliğidir.

Her Üç Renkli Kedi Calico Değildir

Özellikle ülkemizde her üç farklı kürk rengine sahip olan kediler Calico olarak bilinse de bu türlerin tamamı, Calico değildir. Calico olabilmesi için beyaz rengin üzerine siyah veya sarı-turuncu karışımı renklerin gelmesi gerekir. Aksi halde Türkiye’de de tekir kedisi olarak bilinen tür başta olmak üzere, farklı kedi ırklarında da üç renge rastlamak mümkündür.
Sokaklar Onların Özgürlük Alanlarıdır

Evde rahatlıkla beslenebilmelerine karşın, sokaklar onlar için aynı bir anlam taşır. Yuva bulma konusunda sıkıntılarının olması, park ve sokakları onlar için cazip hale getirmektedir. Bu nedenle en kötü özellikleri arasında, sıklıkla evi terk etmeleri gibi bir durum öne çıkar.
________________

𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:19.