IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 18:04   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
FeRiDe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kediler nasıl beslenir?

Kedilerimizin damak zevkleri ve gündelik yemek alışkanlıkları değişiklik gösterebiliyor. Bizler, patili dostlarımızın arkadaşları olarak onlara en sağlıklı, en yararlı besinleri seçmeye çalışıyoruz. Kedilerin beslenmesi için birçok kedi maması çeşidi vardır. Hepsinde farklı besin değerleri, farklı vitaminler yer almaktadır. Bu duruma göre bizim de seçimimizi yaparken hem kedimizin damak zevkine uygun hem de onu besleyecek, yeterli vitamini ve enerjiyi ona verecek doğru mamayı seçmemiz gerekiyor.
Kedi mamaları kategori olarak çok geniş bir yelpazeye sahiptir. En çok tercih edilen kedi maması aromaları genel olarak tavuklu, kırmızı etli, balıklı, ciğerli ve sebzeli mamalardır, bunun yanında vegan ve vejetaryen kedi mamaları da tercih edilebilmektedir.
Ayrıca aroma tercihinin dışında kedilerin yaş aralıklarına göre de mama tercihleri değişebiliyor. Önemli olan, kedinizin ihtiyacını bilmek ve kedi maması çeşitleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmaktır.

1 – Yaş Mama

İçerisindeki yüksek su oranıyla kedilerin hem en sevdiği hem de su ihtiyaçlarının büyük çoğunluğunu karşıladıkları kedi mamalarıdır. Özellikle az su içen yaşlı kediler için yaş mama oldukça sağlıklı bir tercih olarak görülüyor. Bu mamaların %80’lik kısımları sudan oluşmaktadır. Aynı zamanda yaş mamalar protein ve yağ bakımından yüksek, karbonhidrat bakımından düşük olmaları bakımından yine sağlıklı kedi maması kategorisine girer. Yaş mamalar uzun süre dışarıda kalırlarsa bozulma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar. Ayrıca yaş kedi maması, kuru mamayla verildiğinde günde 2-3 kere küçük porsiyonlar halinde verilmelidir.
2 – Kuru Mama

Kuru mamalar hem ekonomik açıdan hem de sağlık açısından iyi birer kedi maması tercihidir. Bunun nedenleri yaş mamalara göre daha ucuz olmaları ve kedilerin diş sağlığı için faydalı olmalarıdır. Kuru mamaların %10’u sudan oluşmaktadır. Kuru mama konusunda bilinen, büyük markaları tercih etmek kedi dostlarımız için çok daha iyi olacaktır. Çünkü bilinmeyen markalar tarafından üretilen kötü kedi maması çeşitleri dostlarımıza zarar vermektedir. Piyasada bilinen en iyi ve en güvenilir kuru mama markaları;
  • N&D
  • Pro Plan
  • Royal Canin
  • Sanabelle Senior
  • Proline
  • Acana
  • Felicia
Kedinizin yaşına, cinsine ve yeme tercihine göre kedi maması seçiminizi yapmanız sizler ve dostlarınız için en iyisi olacaktır.
3 – Reçeteli Beslenme Düzeni

Kedinizde ani gelişen kilo kaybı, böbrek rahatsızlığı, gıda alerjileri gibi sorunlarda veterinerinizden aldığınız destek sonrası belirli bir diyete geçiş yapılabilir. Bu diyette kedi mamasının yaş veya kuru olması tercihi veterinerinize kalmıştır.
Kuru kedi maması açıldığı andan itibaren 8 ila 15 ay süresince tazeliğini korur. İçerisindeki koruyucu maddeye göre mamanın kullanım ömrü uzamaktadır.
Patili dostlarımızın burun ve koku hassasiyetleri oldukça yüksektir. Biz onlara tarihi geçmiş veya uzun süre açık kalmış bir paketten mama verdiğimizde bunu anlayabilirler.
Bazı mamalar diğerlerine göre oldukça ucuz olabiliyor, bu o kedi mamasının dolgu madde kullanımını fazlaca içerdiğini gösterir. Ucuz mamalarda genel olarak buğday ve mısır yer almaktadır.
Ayrıca, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seçerken AAFCO onayı olup olmadığına özen gösterilmelidir.
Kedileriniz için önemli olan Taurin’in kedi mamasında yer almasına dikkat edilmelidir. Taurin eksikliği yaşayan kedilerde kalp krizi, görme bozuklukları gibi problemler yaşanılabilir.
Patili dostlarımızın koruyucuları olarak onlar için kedi maması tercihinde bulunurken dikkat etmemiz gereken önemli kriterler var. Öncelikle besleyici olması, kedimizin damak zevkine uygun olması, ırkına ve yaşına destekte bulunması gibi kriterler onun sağlığı için çok faydalı olacaktır.
________________

𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:52.