IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 16:14   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kedi ile Seyahat ve Kedilerle Araba Yolculuğu

Söz konusu seyahat olunca hayvan severlere büyük sorumluluk düşer. Evden uzakta geçirilecek tatilin süresinin uzun olması durumunda, hayvan severlerin evcil hayvanlarını yanlarında götürmek istemeleri kadar doğal başka ne olabilir ki? Kedi ile seyahat evcil hayvanlar içinde en meşakkatli olanıdır. Kediler doğaları itibariyle bulundukları ortamdan pek fazla uzaklaşmayı sevmedikleri gibi araba seyahati de kediler için oldukça rahatsızlık vericidir.


Bu noktada önemli olan kedi ile çıkılacak araba yolculuğunda mekanın kedi ile seyahate uygun donanımda hazırlanması ve uyulması gerekli nokta ve kuralların kedi sahibince biliniyor olmasıdır…
Kediniz ile arabada seyahat etmeden evvel kedinizin araba seyahatine uygun fiziksel yapıda olup olmadığını anlamak önemlidir.



Eğer kediniz, planladığınız bu seyahatten evvel araba içinde hiç yolculuk yapmadı ise önce kediyi bu sürece hazırlamak daha uygun olacaktır. Bazı hayvanlar araba yolculuğundan hasta olurlar. Araba evcil dostunuzun midesinin bulanmasına ve sağlığını kaybetmesine neden olabilir. Eğer böylesi sorunlar söz konusu ise kedi ile seyahatte araba tercih edilmemeli ya da kedi güvenli bir kişiye emanet edilerek evde bırakılmalıdır.

Kedi ile seyahatte en temel göreviniz kedinizin ve kendinizin güvenliğini sağlamaktır. Kediyi arabanın içinde başıboş bırakmak ve gezmesine müsaade etmek hem kedi için hem de şoför için çok tehlikelidir. Kedinin seyahati mutlaka bir “kedi taşıma çantası” ile gerçekleştirilmelidir. Kedinizin taşıma çantasının kedinizin boyutlarına uygun olması önemlidir. Eğer küçük bir taşıma kabı ile seyahat sağlanıyor ise bu kedinin kendini hapsedilmiş ve sıkışmış hissetmesine neden olur.
Pek çok kedi arabanın motor sesinden rahatsız olur ve strese girer.



Kedinizi uzun seyahatler öncesinde araba ile seyahate alıştırmak ve bir sorun olmadığını anlamasını sağlamak stressiz bir yolculuk geçirmenize yardımcı olur. Eğer yolculuk sırasında yalnız seyahat etmeyecekseniz, o zaman seyahat sürecinde kedinin taşıma çantası içinde yanınıza oturmasını sağlamak (arka koltukta) ve zaman zaman konuşarak kediyi sakin tutmak önemlidir. Sizin yakınlarda olduğunuzu bilmek kediyi rahatlatacaktır.

Kedinizin taşıma çantasını arabaya güvenli şekilde yerleştirdiğinizden emin olun. Sarsıntılar, ani fren ya da kasis gibi çok sarsıntılı olabilecek yol aksaklıklarında taşıma çantasının düşmemesi, devrilmemesi önemlidir.
Belirli aralıklarda mola verin. Kediler köpekler gibi araç dışında dolaşmayacaklardır ama zaman zaman mola verilmesi ve kedinin ihtiyaçlarını karşılamasına olanak tanınması önemlidir. Arabada su, yemek ve tuvalet ihtiyacı için gerek duyulan donanımın tarafınızca sağlanması hatta bir de kedi tasması bulundurulması iyi olur. Kediler yola dair sarsıntıyı bizlerden fazla hissedecekleri için ara ara aracın durdurularak temiz havada kedinin dinlenmesini sağlamak gerekir.


Sakinleştirici kullanımı pek çok zaman işe yaramadığı gibi kedinin daha fazla strese kapılmasını sağlayabilir. Eğer kedinize normal zamanlarda ilaç vermede sıkıntı yaşıyorsanız uzun seyahatler öncesi bu seçeneği kesinlikle değerlendirmeyin. Evet seyahatin başlangıcında kediniz fazlası ile ağlayabilir ve sürekli miyavlayabilir. Ama unutmayın bu geçici bir süre içindir ve bir zaman sonra kediniz duruma adapte olarak susacak hatta uykuya dalacaktır. Kedinizi taşıma çantasının içinde severek ve onunla konuşarak sakinleştirmeye çalışmak ilaçla sakinleştirmekten çok daha etkilidir.
Eğer uygun koşullar sağlanır ise kedinizi ailecek çıkılacak bir seyahate götürmek eğlencelidir. Böylece aklınız evde kalmadan keyifle tatil yapabilirsiniz.
İyi tatiller…
________________

𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:25.