IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 15:48   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kedilerin Sevmediği Kokular ve Uzaklaştırmanın Yolu

Kedileri bahçe, balkon, giriş katlarından nasıl uzak tutarsınız? Bunu en zararsız şekilde onların sevmedikleri kokular sayesinde yapabilirsiniz. Bu sayfada kedilerin sevmediği kokular ile ilgili ipuçları bulacaksınız…

Limon, portakal, naftalin ve karabiber gibi öneriler çoğu zaman pek de başarılı sonuç vermez. Nasıl ki sivrisinekleri uzaklaştırmak için fişe takılan tablet veya sıvılar kullanıyorsak, kediler için de geliştirilmiş spreyler var…

Kedilerin Sevmediği Kokular
İç ve dış mekanlar için hazırlanmış 2 temel konsantrasyon var. İç mekan için olan hazır sprey. Yaklaşmasını istemediğiniz bölgeye sıkmanız yeterli. Dış mekanlar için olanı ise konsantre bir karışım, yani su ile seyreltmek gerekiyor. Nerede uygulamak istiyorsanız ona göre seçim yapın.

İç Mekanlar İçin
Ev veya apartman gibi iç mekanlarda kullanılan 2 tip var. Birincisi uzaklaştırmak için, ikincisi ise hem uzaklaştırmak hem de lekeli bölgeyi temizlemek için.

Uzaklaştırıcı Sprey
Kedinizin ev içerisinde veya apartmanda yaklaşmasını istemediğiniz noktalara, kapı önündeki paspasa, tırmalamasını istemediğiniz mobilya ve ev eşyalarınıza 30cm’den sıkın. Bitkilere direkt uygulamayın. Bitkiye yaklaşmasını istemiyorsanız bir beze sıkıp, bitki yanına bırakın veya saksıya sıkın, bir daha yaklaşmaz. Korumak istediğiniz eşya veya yerlere sıkın. Örneğin kabloları mı dişleyip parçalıyor? Sıkın kaçsın. Kedilerin koltukları tırmalamasını önlemek için tırmaladığı alanlara sıkın. Ya da koltuğun arkasına saklanıp sizi tedirgin ediyorsa o bölgeye sıkın, bir daha girmez. Aynı zamanda köpeklerde de işe yarar. Köpeğin kemirdiği yerlere sıkın, bir daha yaklaşmaz.

Uzaklaştırıcı ve Temizleyici Sprey
Hem uzaklaştırıcı sprey hem de temizleme ürünü. Yani koltukta leke bırakmışsa temizlemek için kullanılıyor. İç mekan için tasarlanmış ancak dışarıda da kullanmayı deneyebilirsiniz. Tırmalamasını veya kemirmesini istemediğiniz yerlere sıkın.

Dış Mekanlar İçin
Uzaklaştırıcı – Konsantre
Dış mekanlar için en iyisi bu konsantre uzaklaştırıcı. Kedi ve köpeklerin sevmediği yoğun bir koku yayıyor. Dış mekanda kullanıldığı için kıvamı yoğun (konsantre). Su ile karıştırıp uygulanıyor. Köpekler için 2, kediler için 4 tatlı kaşığı alıp, 0,5lt sıcak su ile karıştırıp uygulayın. Dolayısıyla yağmurda bile etkisini yitirmez. Kedileri bahçe ve bitkilerden uzak tutmak için kullanabilirsiniz. 500ml şişede satılıyor. 10lt’si 100m2 alana kadar etkili. Kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın ve sadece açık alanlarda kullanın.
________________

𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:05.