IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 15:47   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kediler Evde Yalnız Kalabilir mi? Uzun Süre Evde Kalabilir mi?

Seyahate çıkarken kediler evde tek başlarına bırakılabilirler mi? Bu yazımda dikkat edilmesi gerekenleri ele alacağım…

Kediler Evde Yalnız Kalabilir mi?
Kediler, diğer evcil hayvanlara oranla bakımı en kolay ev arkadaşlarıdır. Temel ihtiyaçlarının karşılanması ile yetinen kediler, gün içinde kendilerini sevecek ya da onlarla oyun oynayacak kişilere de ihtiyaç duyarlar. Tatil ve seyahat dönemi geldiğinde ise kedi sahiplerini farklı bir telaş sarar… Kediler yapıları itibariyle evlerine bağlı canlılardır. Bu nedenle de sahiplerinin tatil süreçlerinde evden ayrı bir yerde zaman geçirmek kediler için stres anlamına gelir. En doğrusu imkan var ise bu sürecin kedi için evde tamamlanmasının sağlanmasıdır. Aksi durumlar kedinin kendini terk edilmiş hissetmesine neden olacaktır.

Kedinizi evde bırakmayı göze aldığınızda buradaki otomatik su ve mama kabı gibi bir takım donanımlara ihtiyaç duyacaksınız. Bu mama kapları hacmine ve tipine göre 1 hafta 10 gün idare edebilir. Evde yalnız kalacak kedi ve köpekler için elzem bir ihtiyaçtır ve alınmalıdır. Bu sayede kediniz aç ve susuz kalmaz, arada bir arkadaşınızın gelip kontrol etmesi yeterli olur.

Eviniz diğer aile bireylerine yakın ise onlara mutlaka bir anahtar bırakarak 2-3 günde bir kedinizin kontrol edilmesini talep edebilirsiniz. Kedilere sempati duyan bir komşu da bu süreç için size en büyük destekçi olacaktır. Komşunuzdan vakit buldukça kedinizi kontrol etmesini ve onunla kısa sürede olsa oynamasını ve/veya onu sevmesini isteyebilirsiniz. Ancak çok güvenilir bir arkadaş, bir komşu, bir aile bireyi de olsa unutmamanız gereken en önemli nokta hiç kimsenin sizin kedinize sizin baktığınız gibi bakmayacağıdır.

Günlük yoğunluk içinde destek istediğiniz yakınınız işlerinden dolayı kedinizi ihmale uğratabilir ki bu da çok insani bir durumdur. Sizin önlem almanız işte özellikle bu noktada önemlidir. Alabileceğiniz önlem ve ihtiyacınız olan donanıma gelmeden evvel son bir şey hatırlatmakta fayda görüyorum. Eğer sizin yokluğunuzda kedinizi emanet edebileceğiniz hiç kimseniz yok ise o zaman seyahat sürenizin 4 en fazla 5 günle sınırlı olmasına dikkat edin. Daha uzun tatiller kedinizin temel ihtiyaçları konusunda sıkıntı yaşamasına neden olabilir.

Evde Tek Başına Kalacak Kedi İçin Gerekli Donanımlar
Su, kedinizin en temel ihtiyaçlarının başında gelir. Suyun taze ve günlük olması her zaman için önemlidir ancak uzun seyahatlerde bu sorunu genellikle büyük kova ya da leğenlerle çözmeye çalışırız.

Kedinizin temel ihtiyacının diğer en önemli kalemi ise kuru mamadır. Her ne kadar kediler doydukları oranda mama tüketseler de sizin evde olmadığınız dönemde mama tüketimini kedinizin inisiyatifine bırakmak doğru olmayacaktır. Hem sizin yokluğunuz hem de mamanın bolluğu tatil dönüşünüzde obezite yolunda adım atmaya başlamış bir kedi ile karşılaşmanızı sağlayacaktır.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:13.