IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Temmuz 2021, 21:27   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kedi kumu nedir, nasıl kullanılır ve temizlenir?

Kedi sahiplenmek isteyenlerin en fazla araştırma yaptıkları konuların başında kedi kumu nasıl kullanılır ve temizlenir? sorusu gelmektedir. Kedi bakımı için gerekli olan bu önemli ürün hakkındaki tüm detaylar yazımızın devamında yer alıyor…
Kedi Kumu Nedir?

Hem kokuyu engellediği hem de evde hijyeni sağlamaya yardımcı olduğu için bu ürünler hemen hemen bütün kedi besleyen hayvanseverler tarafından tercih edilmektedir. Birçok marka tarafından üretilen kedi kumu temel olarak diatomit, sepiolite gibi madenlerden üretilir. Kedilerin hijyenik ve sağlıklı bir şekilde tuvalet ihtiyaçlarının karşılanması için özel olarak üretilirler.
Bu ürünler geniş bir ucuz ve pahalı geniş bir fiyat yelpazesinde satılmaktadır. Hem kediler hem de evde yaşayan bireyler için sağlık ve hijyen açısından doğru ürünün seçiminde dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

Kaliteli bir kedi kumunun özellikleri şöyle olmalıdır;
  • Toz çıkarmamalı,
  • Suyu iyi emmeli,
  • Antibakteriyel özelliklere sahip olmalı,
  • Orta kalınlıkta olmalı,
  • Doğal olmalı,
  • Topaklanma yapmamalı,
  • Kokuyu hapsedici özeliğe sahip olmalı
  • Kedilerin yaralanmasına sebebiyet verici şekilde sivri parçalara sahip olmamalıdır.
Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Kedi kumu genellikle kediler için özel üretilmiş kedi tuvaletleri ya da bu iş için özel olarak tasarlanan kaplar ile kullanıldığında etkili ve sağlıklı sonuçlar vermektedir. Kedi tuvaletleri kedilerin rahatlıkla girip çıkabilecekleri kapılara sahiptir. Ayrıca bu tuvaletlerin taban kısmı dışkıyı emecek olan ürünü rahatlıkla koyabileceğiniz derinlikte ve genişliktedir. Bu sayede kediniz rahatlıkla tuvalet ihtiyacını giderebilir. Bu tuvaletler ya da kaplar kedi kumlarının kedilerin tuvaletlerini yaparken ve sonrasında dışarıya yayılmasını önlediği için ev temizliği ve hijyeni için de faydalıdır.
Kedinizin tuvalet eğitiminde özel olarak üretilen kumla dolu geniş bir kaba veya kedi tuvaletine tuvaletini yapması için alıştırmanız gerekir. Ürünü kullanırken kumu kedinizin tuvaletini yapacağı kaba yaklaşık 7 cm yükseklikte olacak şekilde doldurmanız gereklidir.
Kedinin sağlığı için oldukça önemli olan bu ürününün kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta da kedi kumunu kedinizin yememesi gerektiğidir. Eğer kedinizin kedi kumunu yediğini fark ederseniz vitamin ve mineral eksikliği olabileceği için mutlaka veteriner kontrolüne götürmeniz gerekir. Farklı markalar arasından ürün seçimini gerçekleştirirken kedinizin rahat etmesi, kumların dışarıya taşarak evi kirletmemesi ve patilerinde kalan kumların temizlenmesi için bir kedi paspası edinmeniz ve bunu kedinizin tuvaletini yaptığı kabın önüne koymanız faydalı olacaktır.


Nasıl Temizlenir?

Kedi kumu nasıl temizlenir diye düşünen birçok hayvanseverin içini rahatlatacak cevabı en başta verelim, bu ürünlerin temizlikleri son derece pratik ve kolaydır. Uzmanlar bu ürünlerin temizliğinin günde iki defa yapılmasını tavsiye etmektedirler. Kediniz tuvaleti için kumu kullandıktan sonra kalın delikli bir kürek yardımı temizleyebilirsiniz. İlk olarak büyük tuvalet kalıntılarını sonra da küçük tuvalet kalıntılarını bu şekilde günde iki defa temizlerseniz hem etkili bir tuvalet temizliği yapmış olursunuz hem de kedi kumunuzu uzun süre ve sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.
Kedi kumu temizleme sırasında azalırsa kum takviyesi yapmanız doğru olacaktır. Kumu temizlemek için uygun bir küreğiniz yok ise o zaman eldiven giyerek de kumu temizleyebilir veya kedi tuvaletleri için üretilmiş ipli poşetlerden kullanarak kum kabını bu poşete geçirebilirsiniz.


Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:50.