IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2023, 15:43   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Adet Düzensizliği Neden Olur?

Adet Düzensizliği Neden Olur?

Adet düzensizlikleri 21 günden daha kıza ya da 35 günden daha uzun süren döngüler için kullanılmaktadır. Yılda 11 – 13 kez aralığında adet döngüsüne girmeyen ve bu rakamdan az ya da fazla olan kadınlarda adet düzensizlikleri mevcut demek mümkündür. Bu aşamada bir hekime başvurulması ve Adet Düzensizliği İçin Hangi Testler Yapılır ise o testlerin muhakkak yapılması gerekmektedir. Adet kanamalarının uzu süre devam etmesi ya da her iki adet döngüsü içerisinde lekelenme tarzında kanamaların görülmesi halinde kontrol kontrolü önerilmektedir.

Ergenliğe geçişle birlikte ilk adet döngüsünün görülmesinin ardından menopoz dönemine kadar üreme için her ay tekrarlayıcı nitelikte hormonal değişiklikler ve adet kanamasına bağlı başta genital sistem olmak üzere tüm organizmanın etkilendiği değişimler ya da sinyaller mensturel siklus olarak adlandırılmaktadır. Adet kanamasının başladığı ilk gün mensturel siklus başlangıcı kabul edilmektedir. Bu periyod yaklaşık olarak 28 gün sürmektedir.

Adet Düzensizliği İçin Hangi Testler Yapılır sorusu altında adet düzensizliğinin nedenlerini inceleyebiliriz.
Özellikle kadınların ergenlik döneminin başlaması ile birlikte adet gecikmeleri ya da düzensizlikleri yaşadığını ifade etmiştik. Aktif bir cinsel hayat yaşayan ve sağlıklı bir kadının ilk adet düzensizliğinde gebelik şüphesi akla gelmektedir. Diğer bir düzensizlik ya da gecikme sebebi ise siklus döneminde içerisinde yumurtlama olmamasıdır.

Bu tablolar dışında düzenli adet döngüsü olan kadınların gecikmesi ya da düzensizleşmesi strese bağlı nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Başta stres olmakla birlikte, mevsimsel değişiklikler de adat düzensizliğine yol açmaktadır. Bu nedenle yıl içerisinde bir ya da iki defa yaşanılan gecikmeler ya da düzensizlikler normal olarak değerlendirilebilir. Ancak bu gecikmelerin sayısının artması halinde muhakkak bir hekime başvurulması ve hormon düzeylerinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda da adet gecikmesi yaşanabilir.


Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:39.