IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Rüya Tabirleri Gördüğünüz rüyaların cevapları burada! tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2021, 14:23   #1
"The ALpha"
Otis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Rüya nedir? Neden rüya görürüz?

Ben şahsen yıllardır rüya görmüyorum, görsem de hatırlamıyorum ama rüyalar bazen gerçekten öte olabiliyor.

Konumuz Rüya tabirleri ama gördüm ki için çok boş kalmış ve önce rüya nedir onu yazmak istedim

Rüya, yarı ölüm denilen uykunun REM evresinde gerçekleşen işitsel ve görsel algıya bağlı duyguların zihnimizdeki yansımasıdır. Rüyalarımızda her türlü şeyi mantıklı mantıksız korkunç erotik veya güncel veya geçmiş hayatımızdan kesitler olan mantıklı rüyalar olduğu gibi saçmarüyalar da görebiliriz.

Rüyalar bazen bizi tüm gün etkisine alır kimi zaman da az önce gördüklerim neydi diye düşünürüz.

Bilimsel olarak Rüya; "uykunun REM evresi denilen hızlı göz hareketi evresi ile bağlantılı hem görsel hem de işitsel algı ve duygular bütünü olarak tanımlanıyor.

Uyku esnasında vücudumuzun birçok fonksiyonu devre dışı kalır. Ancak beynimiz hala çalışmaya devam etmektedir. Rüyalar da bilinçaltımızda yer alan görüntülerin bir bütünüdür. Neden rüya gördüğümüze dair birçok farklı bilimsel çalışma olsa da henüz ispatlanmış bir gerçek söz konusu değildir. Ancak farklı farklı teoriler ortaya atılmıştır ve atılmaktadır.

Rüyalar kimi zaman insanın psikolojisini derinden etkileyen görüntüler olarak karşımıza çıkar. M.Ö. 3100’lü yıllara tarihlendirilen Sümer tabletlerinde, rüyalar ile ilgili bazı bilgilere rastlanmıştır. Yani insanlar bugün olduğu gibi 5 bin yıl öncesinde de rüyalar konusunda çeşitli araştırmalar yapmakta ve bu konu hakkında düşünmekteydiler. Tabi ki bu düşünceler yalnızca bilimle ilişkilendirilebilecek olan düşünceler değildi. Gerek Asurlularda olsun gerekse Mısır medeniyetinde, rüyaları Allah, Şeytan vb. gibi dini terimlerle ilişkilendirmek de sıklıkla yapılan eylemler arasında yer almaktaydı

Rüyalar hakkında yapılan ilk bilimsel araştırma, az önce de bahsetmiş olduğumuz Freud tarafından yapılmıştır. Rüya hakkında makale kaleme alan Freud, rüyaların kişinin bastırılmış duygularının bir yansıması olduğunu öne sürmüştür. Bu çalışma şuan baktığımızda eksik gibi görünse de o dönemde çok aydınlatıcı bir çalışma olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira o dönemlerde rüyaları dini olgularla değil de direkt beynin kendisiyle ilişkilendirme çabasında olan ilk düşünürlerden birisi olma özelliğini taşımaktadır.

Rüyanın anlamını biraz daha açacak olursak ruhun bedenden ayrıldığı zamanda yaşanan olaylar bütünü de demek mümkündür. Her insan mutlaka rüya görür. Bazı kişiler daha sık rüya görürler. Fakat herkes istediği rüyayı göremez. Rüyalarda yaşananlar tahmin edemeyeceğimiz kadar hızlı gerçekleşir. Çok kısa bir kaç saniyelik rüyalar sırasında bile çok uzun ve değişik olaylar görmekteyiz. Bu nedenle rüyada zaman kavramı oluşmamaktadır.

İnsan vücudu günün sonunda yorgun düşerek iç organların ve bünyenin tam anlamıyla zayıflaması sonucu halsizlik ve uyku ile birlikte yarı uyanık şekilde hayaller görür. Bunların tamamının düşüncelerinizle harmanlanması olayıdır rüyalarımız.

Daha net bir şekilde ifade edecek olursak gün içinde yaşadıklarınız ana merkeze ulaştığında uyku anında sizler bunu harmanlayarak hayal şeklinde görüyorsunuz. Yapılan araştırmalar görülen rüyaların birçoğunun unutulduğunu ve yalnızca bizleri üzen ya da çok etkileyen hayallerin hatırlandığını ortaya koymuştur.

Rüyalarımız kadar güzel bir hayatımız olması dileğiyle
________________

Ne kadar anlatsan da boş,
Karşındakinin anladığı kadarsın...
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:19.