IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç71Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2022, 17:22   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ✏IRCForumu Genel Sorumlusu KahKaha Röportajı✏






Ada~ KahKaha röportaj teklifimi kabul ettiğin için çok teşekkür ediyorum. Kısaca kendinden bahseder misin?

KahKaha ~ Merhaba, Ada! Onur duydum. Ayrıca beni sabırla beklediğin için teşekkür ederim. Uzun uzadıya anlatılacak pek bir şey yok zaten, hemen anlatayım Ben, Didem. 34 yaşında, İzmir doğumlu ve ABD’de yaşayan bir kadınım.

Ada~ Hemşeri olduğumuz için böyle iyi anlaşıyoruz demek seninle. Seve seve bekledim seni canım çünkü değerdi.

Ada~ IRCForumu ile tanışma hikayeni öğrenebilirmiyiz?

KahKaha Tabi, aslında ben zaten forumun varlığından açıldığı günden beri haberdardım. Fakat başka bir forumda üst yönetimde olduğum ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ı da tanımadığım, hatır gönül işi olmadığı için üye olmamıştım. Sonra, bir çoğunuzun bildiği iki isim sayesinde üye oldum Forumlardan elimi ayağımı çekmiş, kafamı dinliyordum ki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazdı. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile konuştum bir yere girmiyormuşsun, IRCForumu.Org’da yardıma ihtiyacımız var, gelmen lazım dedi. Önce olmaz dedim çünkü annemin sağlık sorunlarının yoğun olduğu bir dönemdi ve beklentiyi karşılayamayacağımı düşündüm. Sen gel, hem kafa dağıtırsın, hem de beklentiyi karşılayamamak gibi bir şey yok dedi. S4S’a gidip niye benim başımı yakıyorsun? Ben ne güzel köşemde iyiyim dedim O da ben nerede sen orada dedi. İki güzel dostu kırmamak ve yardıma ihtiyaçları olan bir dönemde hayır dememek adına yanlarında olmak için geldim.

Ada~ Emeğin ve desteğin tartışılmaz. Iyiki başını yakmışlar Bizlerde seni tanıdık.

Ada~ IRCForumunda Genel Sorumlu olarak seni en zorlayan olaylar nelerdir?

KahKaha ~ Drama drama drama… Aslında bu sadece bizim forumumuz ile alakalı bir zorluk değil. Bu tiyatral, şov yapmak üzerine kurulu davranışlar, mantık çerçevesine oturtamadığım zaman beni hayatımın her alanında oldukça fazla zorluyor. Gerçeklikten uzak, küçücük şeylerin kocaman olaylara dönüştüğü durumlar diye özetleyebilirim sanırım.

Ada~ Esasında heryerde olan sorunlar. Önemli olan biraz daha fazla sabırlı olmak sanırım.

Ada~ Her zaman adaletli ve ciddi anlamda emek verilen IRCForumunda seni en etkileyen şey nedir?

KahKaha ~ Forumda beni en etkileyen şey, birbirimizin arkasını toplamakta gösterdiğimiz başarı sanırım. Forum yönetmek ekip işi ve biz bu ekibe sadece yönetici rütbelerine sahip olanları değil, foruma üye olan herkesi dahil ediyoruz. IRCForumu Ailesi dediğimizde de kast ettiğimiz tam olarak bu.

Ada~ Evet IRCForumu'nun en büyük özelliği bu .Burda herkez ev sahibi ve içten .

Ada~ Mesela en keyif aldığın katagori hangisi Kahkaha?

KahKaha~ Düşünen Beyinler forumunun benim için yeri her zaman apayrı. Bir şeyler üreten insanlarla iletişim halinde olmayı çok seviyorum. Özgün yazılar, özgürce paylaşılan düşünceler falan çok stimüle edici. Onun dışında Üyelerimize Soruyoruz! ve Forum Oyunları da çok eğlenceli.

Ada~ Evet Forum Oyunları benimde keyif aldığım bölüm diyebilirim.

Ada~Forum genelinde en titizlendiğin konu nedir?

KahKaha ~Alıntı ve Çalıntı arasındaki fark. Telif hakkı dediğimiz konu benim yumuşak karnım. Beni tanıyanlar bilirler ki bu konuda hiç tahammülüm yoktur. Yasal haktan bir yana insanların emek verip ürettiği içeriği kendininmiş gibi göstermek kul hakkı yemektir. Böyle bir şey tespit ettiğimde, önce kullanıcının aradaki farkı bilmediğini var sayar, öğretip anlatmaya çalışırım fakat ısrarla devam ediyorsa bence bu bir ahlak sorunudur. Bak, düşününce bile sinirlendim

Ada~ Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum.
Herkez kendi olmalı. Taklit edilmek her ne kadar cazip gelsede taklit etmek üretmeyi bilmeyenlere mahsustur.

Ada~Yönetim de en hassas ve senin için en önemli 3 şey nedir ?

KahKaha ~Adil, özgür ve sevginin içinde bulunduğu bir ortam ilk üçü oluşturur herhalde. Gerisi nasıl olsa çözülür

Ada~ Sevgi olduğu sürece hepsi oluyor aynen.

Ada~ Genel sorumlu olarak başarının sırrı nedir?

KahKaha ~Başarılı olduğumu düşündüğün için teşekkür ederim, Ada. Mahçup oldum ve ortada bir başarı varsa bu güzel insanlarla birlikte yol aldığım içindir Tıpkı ikili ilişkilerde olduğu gibi, iletişim, samimiyet ve saygı bizim için çok önemli.

Ada~ Sen tabiki başarılısın. Az önce de belirttim emeğin ve istikrarın sayesinde bence bir çok kişiye örnek birisin.

Ada~Hobilerini ve seni tanımlayacak özelliklerinizi de bilmek isteriz .En büyük özelliğin nedir?

KahKaha ~Biliyor musun z-jenerasyonundan bir çok insan hobi kelimesinin anlamını bilmiyor. Günümüzde hobilere zaman ve bütçe ayırmak o kadar zor ki, böyle şeylerin mümkün olduğunun farkında bile değiller. Çok üzücü bir durum. Benimle en çok özdeşleştirdiğim hobim seyahat etmek. Hayalim 3 ay Türkiye’de, 3 ay burada yaşayıp, geri kalan 6 ayda seyahat etmek. Seyahat etmeyi o kadar çok seviyorum Onun dışında kitap okumak, boyama yapmak gibi şeyler var.
Beni tanımlayacak özellikleri aslında ben başkasından dinlemek isterim. Onlar bu konuda çok daha objektif cevap vereceklerdir.

Ada~ Seyahat etmek farklı ülkerden birşeyler öğrenmek insana çok şey katar. Fakat sen İzmire gel kumru yiyelim

KahKaha ~ Seve seve canım inşallah.

Ada~ En büyük hayalin ve gerçekleştirmek istediğin projelerin nelerdir?

KahKaha ~ Hayalim ve projem örtüşüyor. En büyük hayalim, gelirimin 1/40’ı ile konforlu bir şekilde yaşayıp, 39/40’unu benim için önemli olan alanlarda çözüm üreten kişi ve kurumlara hibe etmek. Zor ve büyük bir hayal ve kim bilir, belki olur. Olmasa da denemeden ölmüş olmam

Ada~ İnşallah canım en kısa zamanda hayalini kurduğum herşey gerçekleşir.

Ada~Yaşayamadığın için pişmanlık duyduğun bir hobin var mı?

KahKaha ~Hobim yok da hobim olmasını istediğim ama olamadığı için üzüldüğüm bir şey var. Piyano çalmak. Biz çocukken piyano dersleri çok pahalıydı, Ada. Bizimkilerin gücü yetmemişti Şimdi nasıldır bilmiyorum ama umarım artık daha ucuzdur

Ada~ Şimdi halk eğitimler sayesinde çoğu etkinlikler ücretsiz oluyor evet .Piyano hayalininde gerçekleşmesini umuyorum canım.

Ada~Hiç kimsenin göremediği bilmediği bir özelliğin var mı?

KahKaha ~ Hiç kimsenin göremediği bir özelliğim yok. Kendimi pek saklayan bir insan değilim ve herkesin göremedikleri mutlaka vardır. Kimse kimsenin her özelliğini görmemeli zaten, o çok ayrı bir mevki

Ada~ Bazende Herkez her şeyi bilmemeli
Aynen katılıyorum

Ada~ KahKaha yaptığın en büyük çılgınlık nedir?

KahKaha ~Ben pek çılgın bir insan değilim ki, Ada Hatta sıkıcı bir insan bile sayılabilirim. Her halde yaptığım en büyük çılgınlık kimseye haber vermeden burdan kalkıp Türkiye’ye gitmekti. Sonra da sadece benim için önemli olan 4 kişiyle zaman geçirip, sessiz sedasız geri dönmüştüm. Sayılır mı?

Ada~ Bence gayet çılgınlık Biz arka mahalleye gidemiyoruz sen dünyanın bir ucundan gelmişsin

Ada~Sence Başarı şansa mı çabaya mı bağlıdır?

KahKaha ~Başarı çabaya aşıktır bence. Gerçekten başarılı hiç bir insan bulunduğu mevkiye nasıl geldiğinden habersiz değildir. Sorsanız mutlaka anlatacak hikayeleri vardır. Hem bunu sadece maddi başarıyı kast ederek söylemiyorum. Çok uzun süredir mutlu bir evliliği olan insanlara bu işin sırrını sorduğunuzda bile, “ne bileyim, oldu bitti. Biz bir şey yapmadık” demezler. Şöyle sabrettik, böyle alttan aldık, bu şekilde saygıdan hiç ödün vermedik gibi cümlelerle anlatır ve nasihatta bulunurlar. Bu da o konuda çok ince işçilik sergilediklerini, çabaladıklarını gösterir.

Ada~ Sabır başarının en büyük sırrı bencede .

Ada~Peki Başarılı olmak mı zor, başarılı kalmak mı zordur?

KahKaha ~Zor soru İkisinin de ayrı ayrı zorlukları olduğunu düşünüyorum. Hayat, “bu insanı hiç zorlamadan en tepeye çıkarayım“ diyecek kadar da “bir kere zorlanıp çabaladı ve başardı. Bundan sonrası kolay geçsin” diyecek kadar da romantik bir yer değil. İkisi de zor.

Ada~ Başarmak zor iştir. Fakat başarılı kalmak daha zor. Çünkü insanların beklentileri hep üst seviyede oluyor .

Ada~IRCForumu senin için ne ifade ediyor?

KahKaha ~IRCForumu benim için sorumluluk, arkadaşlık ve dostlukları ifade ediyor.

Ada~Yönetimde vazgeçemediğin prensiplerin nelerdir?

KahKaha ~Hmmm… Benim için yöneticilikteki en önemli felsefe: yöneticilerimin başarıları kendilerinin, hataları ise benimdir. Örneğin bir konuyu yanlışlıkla sildilerse bu benim hatamdır. Doğru şekilde nasıl yapılır göstermemişimdir ve bundan doğan sorunların sorumluluğu bana aittir. Tabi ki ahlaki konuları bunun dışında tutuyorum. Örneğin evli barklı insanlarla yasak aşk yaşayıp, ortalığı birbirine katan kişilerin sorumluluklarını da ben alacak değilim Öyle şeyler kontrolüm dışında.
Diğer prensip diyebileceğimiz şeyler ise… Tanıdıkçılıktan ve göstermelik yetkiden hiç hoşlanmıyorum. Yetki yükselecek veya verilecekse ihtiyaç, beceri ve çaba kombinasyonuna bakarak verilmeli. İnsanların şartları değiştiyse ona göre yetkileri düzenlenmeli.
İletişim çok önemli. Biz hep birbirimizden ricacı oluruz kimse kimsenin emir eri değil, burası hepimizin olduğu için her yönetici fikrini düşüncesini uygun bir dille söyleyebilmeli.
Son olarak da, söylememe gerek yok ama karar verirken şahsi düşünceleri ve hissiyatları bir kenara bırakıp adaletli davranmak için çok çaba sarfediyoruz.

Ada~ Adaletli sağlamak şahsı sorunlarla gelen üyelere istediğini vermemek gerekiyor. Çoğu yerde bu adalet olmadığı için kalıcı olmuyorlar maalesef .

Ada~ Son derece adaletli ve başarılısın. IRCForumu 'na verdiğin emek ve özveri tartışılmaz.

Ada~KahKahacım.Başarı senin için ne demektir?

KahKaha ~Teşekkür ederim, Ada Benim için başarı insanın değerlerine sadık yaşamasıdır. Mesela zamanımı istediğim şekilde değerlendirmek ve ikili ilişkilerdeki istikrar bir ölçü birimi olabilir. Ben çok adaletli bir yöneticiyim deyip, öte yandan dedikodu ile milletin adını çıkarsam başarı bunun neresinde olur? Hak gözetmek bir insan için önemliyse bu her zaman her alanda önemini korumalı ki o gerçek bir başarı olsun.

Ada~ Başarı Kolay değil derler esasında zorlaştıran bizleriz . Istemek yeterli bence.

Ada~ IRCForumu son derece kaliteli bir paylaşım forumu.Peki daha Çok hangi alanlarda büyüme ve gelişmeyi hedefliyorsunuz?

KahKaha ~Ahh Ada… @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ın planı projesi biter mi hiç! @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de eminim ki benimle aynı düşüncedeler; adam durmuyor…
Kendime acımam bittiğine göre soruyu cevaplayayım
Her forumda olduğu gibi bizim de üye ve konu sayısı arttırmak her zaman aklımızda olan bir şey . Onun yanında Google istatistiklerimizi her gün daha iyileştirip, isminden bolca bahsedilen bir forum olmak istiyoruz. İleride değişik temalar, ismini çokça duyduğumuz bir IRC sunucusunu bünyemize katmak gibi değişik projeler olabilir. Zamanla görücez

Ada~ @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] herşeyin üstesinden gelir
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zaten çılgın biliyorsun. Umarım hep beraber çok daha iyi işlere imza atacağız

Ada~KahKaha cım son olarak IRCForumu ailesine söylemek istediğin birşey varmı?

KahKaha ~Forumda gılgamış destanı yazmakla nam saldığım için bu röportaj da öyle olmuş olabilir. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım forumda ihtiyacınız olan bilgilere ulaşabiliyor ve eğlenceli zaman geçiriyorsunuzdur. Hepiniz çok kıymetlisiniz
Ve Ada, başarılarını keyifle takip ediyorum… Bana zaman ayırıp benimle röportaj yaptığın için bir kez daha teşekkür ederim.

Ada~ KahKaha seninle sohbet havasında röportaj yapmak seni yakından tanımak emin ol benim için büyük şans. Güzel düşüncelerin için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Hayatında herşeyin istediğin gibi olmasını tüm kalbimle diliyorum. Iyiki varsın. Başarılarının daim olmasını dilerim canım.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
sihirbaz, Göktürk, Hate ve 11 diğerleri bunu beğendiler..

Konu Ada tarafından (05 Aralık 2022 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 10 Kasım 2022, 17:25   #2
Standart

Emeğinize sağlık

Ada ve KahKaha bunu beğendiler.
________________

YAKNIZLIĞIMLA BAŞBAŞAYIM
 
Alt 10 Kasım 2022, 17:27   #3
Standart

çok güzel samimi bir röpörtaj olmuş emeğinize sağlık

Ada ve KahKaha bunu beğendiler.
________________

BOZKURTLAR Anadolu'dan Uluyacak




 
Alt 10 Kasım 2022, 17:32   #4
IRC Operator
Hate - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık...

Ada ve KahKaha bunu beğendiler.
________________

..ve bağırdı annem tam kapıdan çıkarken;
"Yüreğini ört. İnsanlar soğuk, üşürsün.."
 
Alt 10 Kasım 2022, 17:33   #5
Kendi 🌍 sinda..
CeyLaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeginize saglik canlar

Ada ve KahKaha bunu beğendiler.
________________

[/SIZE][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
 
Alt 10 Kasım 2022, 17:36   #6
Kayıtlı Üye
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize Yüreğinize sağlık olsun Güzel İçten Samimi Söyleşi Olmuş Tebrik ederim İkinizide.

Ada ve KahKaha bunu beğendiler.
 
Alt 10 Kasım 2022, 18:05   #7
S4S
AdanaDemirSpor
S4S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize Sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanımış olduk aceba nerde benım hakkımda kötu bişeler yazmış diye hepsını okudum

Ada ve ESinti bunu beğendiler.
________________


Sen Yeter Ki Çocuk Gibi Davran Gönlümde Salıncağın Hazır Bebeğim ~

#ads
 
Alt 10 Kasım 2022, 18:12   #8
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Muhteşem ötesi harika röportaj hazırlamışsın sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım
Keyifle okudum emeğine sağlık teşekkürler

Ahh @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım ahhh seni seviyorum canım benim çok güzel röportaj oldu ikinizin de emeğine sağlık

Ada ve KahKaha bunu beğendiler.
 
Alt 10 Kasım 2022, 20:33   #9
Standart

Alıntı:
SİHİRBAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık
Alıntı:
Göktürk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
çok güzel samimi bir röpörtaj olmuş emeğinize sağlık
Alıntı:
Hate Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık...
Alıntı:
CeyLo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeginize saglik canlar
Alıntı:
Murat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize Yüreğinize sağlık olsun Güzel İçten Samimi Söyleşi Olmuş Tebrik ederim İkinizide.
Alıntı:
ESinti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Muhteşem ötesi harika röportaj hazırlamışsın sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım
Keyifle okudum emeğine sağlık teşekkürler

Ahh @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım ahhh seni seviyorum canım benim çok güzel röportaj oldu ikinizin de emeğine sağlık

Hepinize teşekkür ederim

Alıntı:
S4S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize Sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanımış olduk aceba nerde benım hakkımda kötu bişeler yazmış diye hepsını okudum
İşte beni böyle böyle cennetlik edeceksiniz :rofl

sihirbaz, Murat ve Ada bunu beğendiler.
________________





 
Alt 10 Kasım 2022, 20:46   #10
Standart

Baştan sona okuduğum tek tük röportajlar dan biri emeğinize yüreğinize sağlık kızlar

Ada ve KahKaha bunu beğendiler.
________________

Dürüstlük kişinin bildiğini söylemekle... İşine geleni söylemek, arasında yaptığı seçime dayanan bir ahlak sorunudur.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:55.