IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç43Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Mayıs 2022, 22:10   #1
Kayıtlı Üye
NoForgive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Duyguyerim.net Sunucu genel sorumlusu YiLDİZ ve Radyo yayıncılarından SosiN ile röportajımız...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Panda
Merhaba SosiN & YİLDİZ hoşgeldiniz, öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için IRCForumu.org adına teşekkür ediyorum, nasılsınız?



YİLDİZ
Merhabalar, teşekkür ederim. Röportaj yapmada bizi seçtiğin için biz teşekkür ederiz asıl..Ben kendi adıma iyiyim, siz nasılsınız?



SosiN
Merhaba, teşekkür ederim iyiyim, sen nasılsın Panda?




Panda
İyiyim bende teşekkürlerimi sunuyorum, Forumda oldukça aktifsiniz dolayısıyla biraz tanıyoruz ama sizi sizlerden dinlemek isterim, kendinizi bizlere tanıtır mısınız?



YİLDİZ
Ben YiLDiZ, 29 yaşındayım. Sağlıkçıyım, çalışıyorum. Malatyada yaşıyorum.




SosiN
Ben SosiN 27 yaşındayım. Diyarbakır`da doğdum büyüdüm.. Terzi işi yapıyorum, bi yandan da açıktan okuyorum.




Panda
İkinizin de meslekleri çok güzel, ayrıca sağlıkla sınandığımız bu zor günlerde uğraş ve çabalarınız için herkes adına teşekkürlerimi sunuyorum. İkinizin de zor bir mesleği var ve hem sunucu olsun, hem forum olsun, bayağı aktifsiniz. İki şeyi aynı anda yapmak zor olmuyor mu?



YİLDİZ
Benim için artık zor gelmeye başladı, eskiden çalışmıyordum herşeye daha çabuk yetişebiliyordum. Şimdi işe başlayınca biraz böyle kendimi yaşlanmış gibi hissetmeye başladım. onun için forumda bana yardımcı olsun diye sosini aldım yanıma o da benim gibi çabalayan bir arkadaşım. Hem sunucu hem forum hem iş hayatım beni birazcık yoruyor.



SosiN
Teşekkür ederim. Aslında çok zor daha önceden kuaförde çalışıyordum sırf zorlandığım için işimi bıraktım. 3 senedir çalışmıyordum şimdi terzi işime tekrardan başladım okulda var ve yine baya zorlanıyorum ama bu kez devam edecem işime. İster istemez insan biraz kendini artık bitmiş hissediyor. Bu zorlukları sevdiğimiz insanlar için katlanıyoruz. Ne kadar zor olsa da hem sunucu da bulunmaya hemde forumda Sunucumuzu yıldız`la tanıtmaya çalışıyoruz.



Panda
Bayağı tempolu geçiyormuş günleriniz ama yinede çok eğlenceli ve hayat dolu gözüküyorsunuz dışarıdan, Sanal alemde insanların bir arayış içinde olduğu algısı var, siz buna katılıyor musunuz?



YİLDİZ
Bir sürü arayış şekli var, arayış diyince nedense benim aklıma başka şeyler geliyor ama evet yani çoğu insan burda arayış içinde kimisi sevgilisi arar, kimisi ömrünü sürdürecek eş arar, kimisi güzel dostluklar arar, kimisi arkadaşlıklar başlıca mutluluk arar vs vs... her insanin arayış düşüncesi farklı.. sanalda da çoğu insan zaten reelde bulamadıklarını burda arıyor. Realde mutlu olamayan insanlar burda arıyorlar mutluluklarını..


SosiN
Evet böylelerine çok denk geldim. Zaten bu sebepten dolayı sanala başlıyor bi çoğu. Tabi hedeflerine ulaşanda oluyor ulaşamayanda.



Panda
Ben yinede masumca niyetler için gelenlerin olduğuna inanıyorum (: kötü arayış içinde olan biriyle tanıştınız mı/ yada bir olay yaşadınız mı?



YİLDİZ
Tabiki masumca olanları var, ben genel anlamda dedim. Dostluk arkadaşlık bunlar masumca şeyler, şöyle söylemek gerekirse şimdi bulunduğum sunucuda hiç öyle şeylerle karşılaşmadım. Eskiden sanala ilk başladığım zamanlarki kanalımda çok karşılaştım. Çok kavga ederdim açıkçası ne yalan söyleyem. bir de shunlarlardı sustururlardı gelde çıldırma.



SosiN
Bizim gibi masumca niyetli olanlar da var elbette. Daha önceki bulunduğum sunucularda hep öylelerine denk geldim ama yaşadığım olayları anlatmıyacam, şuanda bulunduğum sunucuda böyle bişeyle karşılaşmadım. Bu tarz şeyleri orda da yaşamış olsaydım orda da bulunmazdım.



Panda
Yaşamamış olduğunuza çok sevindim, ben ilk girdiğim sunucuda 7 8 ay boyunca kadın diye bir erkekle konuşmuştum. Abla kardeş ilişkisi yaşıyorduk. İçimden ne kadar iyi kadın diyordum. En son Skype de görüntülü konuşana kadar. Güvenim sarsıldı bayağı haliyle (: Allah kimseye yaşatmasın. Bunu hemen hemen her röportajımız da soruyorum ama sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Sunucularda özel okunmasına karşı mısınız?



YİLDİZ
Evet o olaylar arkadaşlarımın bir kaçında olmuştu yaşanıyor öyle şeyler malesef görüntülü aramak şart bence Çoğu sunucuda okunuyor malesef özel, yanlış bir şey aslında. Bırakın da özel özelde kalsın. İnsanlar bu sefer rahat edemiyor özelde konuşurken... diğer iletişim yerlerinde konuşuyorlar. Nedense benim gözümde özel okuyanlar sapıktır..



SosiN
Baya kötü olmuş ya üzüldüm. Evet karşıyım boşuna mı özel diyoruz. Sunucu sahibi olabilirsiniz ama özelimiz de işiniz ne alla alla. Bizim sunucumuzda bu zamana kadar hiç okunmadı ve bu yüzden bulunduğum sunucuyu çok seviyorum.



Panda
Bende insanların özeline müdahale edilmesine karşıyım ama şöyle de bir durum var, ben çok şahit oldum. rahatsız etme, yada bu sanalda çok popüler bir durum maalesef, yaşanılan şeyler üzerine kadınları tehdit etme...
Bunları ortaya çıkartmak için özel okunsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Çünkü böyle birşey yaşadığında kadınlar kimseye anlatamıyor sonradan öğreniyoruz çoğunlukla. Duyguyerim.net gerçekten samimi ve güzel bir ortam, daha da büyümek için güzel hedefleriniz varmı?



YİLDİZ
Evet Duyguyerim.net`i bende seviyorum. Güzel bir ortam tam bir aile platformu. Onun içinde 5 senedirli burdayım ve kalmaya da devam ediyorum. Her sunucunun bir hedefi vardır bizimde ufak tefek hedeflerimiz var tabiki..



SosiN
Yinede ben okunmasına karşıyım ne olursa olsun. Teşekkür Ederim, zaten yeterince büyük bir sunucuyuz. Bi çoğu her yerde reklam yapmasına rağmen bizim geldiğimiz yerlere gelemiyorlar. Tabi herkes gibi bizimde hedeflerimiz var.



Panda
Umarım emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız. Suncunuza yeni giren insanlara tutum ve davranışlarınızı merak ediyorum. Gelen insanları nasıl karşılıyorsunuz?



YİLDİZ
Buna sadece şöyle cevap vereyim. Bizim sunucuda bize sevgi ve saygı ile gelen yine sevgi ve saygı ile uğurlanır.



SosiN
Teşekkür ederim.. Gelenlere bay veya bayan olsun tüm samimiyetimizle yaklaşıyoruz. Bu sayede Duyguyerim.net`in gerçekten bir Aile ortamı olduğunu herkese gösteriyoruz.



Panda
Gelip sohbet ettiğim için biliyorum samimiyetimizi güzel bir aile ortamı var, peki sizce de gün geçtikçe sanal alem bitiyor mu?



YİLDİZ
Hm, bitip bitmediği konusunda pek bir fikrim yok. Ama şöyle bir şey var herkes sunucu açar oldu. Sunucu açmanın etmenin kolay olduğunu sanan insanlar var. Sevgilisi adına sunucu açanları bile gördük. Her önüne gelenlerin sunucu açması saçma sapan isimlerle sunucu açılması etmesi ister istemez soğutuyor insanı sanal dünyadan ama sanal dünya bitmez yani böyle devam eder bence



SosiN
Bence bitiyor ve bu yüzden bi çoğu insan artık sanalı bırakıp forumlarda sadece bulunuyor. Şahit olduğum için biliyorum.



Panda
Buna bende katılıyorum, artık herkes sunucu açıyor ve doğal olarak ortaya rekabet çıkıyor, saldırılar, küfürler. Bu yüzden artık eskisi gibi tat vermiyor sohbet siteleri. reklam ve saldırı demişken sunucunuza saldırı olduğunda nasıl önüne geçiyorsunuz?



YİLDİZ
Kanalın güvenliği ben ve SosiN`den soruluyor genelde. Sunucuda sabahladığımız günleri biliyorum. Sabahlara kadar saldırı ile uğraştığımız günler oldu, çoğu zaman uykusuz da kaldık. Sırf kanala bi tane küfürlü bot girmesin diye 2 gün çekiyorlar saldırı sonra onlarda bakıyor boş iş bırakıyorlar. bizim yönetimde ben olayim, SosiN ve Nuran olsun o konuda çok hızlıyız.. şimdi artık her şey kolaylaştı korumaları açıyorsun keyfine bakıyorsun.



SosiN
Evet Genel sorumlu olarak kanalın güvenliğinden ben ve yıldız sorumluyuz. Saldırılara okadar alıştık ki kesinlikle gelen saldırılara karşı çok iyiyiz ben Nuran ve YiLDiZ olsun. küfür ettiklerinde bile umursamıyoruz gülüp geçiyoruz o derece alıştık, bu tarz saldırılar aslında zayıf kişiliklerin işi 2 / 3 gün önce bana küfür geldi mesela atmadim bile. Yani kısaca gelen saldırılar bize vız gelir tırıs gider.



Panda
Böyle basit insanlar var maalesef, ama bunlar da Sanalın tadı tuzu diyelim, sunucunuz radyosu ve DJ leri de çok yetenekli kişiler, DJ ler için etkinlikler düzenliyor musunuz?



YİLDİZ
Bu soruya cevap DJ sorumlumuz SosiN vermeli bence, DJ lerimiz gerçekten de hepsi birbirinden iyi.



SosiN
Evet düzenliyoruz ve bazı etkinlikler bize özel diye düşünüyorum. Şuana kadar forumda da karşılaşmadım bizden başka veya önce kimsenin herhangi gibi bir yarışma düzenlediğine denk gelmedim bizim farkımız da bu olsa gerek. Kendi sesimizden şarkılar, şiirler, hareketli veya slow vs vs bi çoğu buna benzer etkinliklerimiz oluyor. Şuanda da 70`ler ve 80`ler Top20 yarışmamız adına konu açtık. Bu tarz etkinlikler sayesinde Sunucumuzda bulunan userlerede farkımızı bu şekilde gösteriyoruz. DJ `lerimiz sağolsunlar yayını boş hiç bırakmıyorlar DJ`lerimiz hepsi birbirinden çok kıymetli ve başarılı.



Panda
Evet bende ilk defa sizin sunucunuzda denk geldim, güzel eğlenceli aktiviteler yapıyorsunuz. Peki Real hayatınızla sanal hayatınız birbirine çakışıyor mu? Zaman ayırma konusunda zorlanıyor musunuz?



YİLDİZ
Yukarıda da belirttiğim gibi işe başlamam biraz beni herseyden uzak kıldı. Benim zamanım daha çok kanalda ve forumda geçiyor. Realde sürekli konuştuğum insanlar eskisi gibi aramıyorsun yazmıyorsun diye bana çok sitem ediyor açıkçası. Sanalda olunca reali unutuyorum, realde de iş yoğunluğundan bazen sanalı unutuyorum. Hem sanala hem real hayatıma elimden geldiğince yetişmeye çalışıyorum ama. Yukarıda da belirttiğim gibi işe başlamam biraz beni herseyden uzak kıldı. Benim zamanım daha çok kanalda ve forumda geçiyor. Realde sürekli konuştuğum insanlar eskisi gibi aramıyorsun yazmıyorsun diye bana çok sitem ediyor açıkçası. Sanalda olunca reali unutuyorum realde de iş yoğunluğundan bazen sanalı unutuyorum. Hem sanala hem real hayatıma elimden geldiğince yetişmeye çalışıyorum ama.



SosiN
Evet çünkü sanalda ki bazı kişilerle artık real olduk. Örnek olarak yıldızla realim sanal görmüyorum onu bu yüzden real hayatımın çoğu onunla geçiyor. Bi diğer diyeceğim şeyde baya zorlanıyorum ve bu son 1 aydır Sunucuda eskisi gibi sohbette bulunamıyorum. Biran önce toparlanmam lazım. Evet çakışıyor bugün için işe gitmedim zamanımı röportaja ayırdım bunun gibi mesela.



Panda
Yoğunluğunuzu fark ediyorum, rabbim kolaylıklar versin. Hayatta herşeyi deneyerek mi öğrenirsiniz/ yoksa hayata karşı çekingen bir tavrınız varmı?



YİLDİZ
Teşekkür ederim.. Deneyerek öğrenmek daha mantıklı ama ben çok çekingen davranıyorum.



Panda
Sanırım bir çok insan aynı yerde yapıyoruz hatayı, sorularımızı nasıl buldunuz?



YİLDİZ
Güzeldi soruların, sorulması gereken sorulardı bence,



SosiN
Soruların Güzeldi.. Güzel soruların için teşekkür ederim.



Panda
Son olarak IRCForumu.org hakkında duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim?



YİLDİZ
Uzun zamandır ircforumu.org ailesinde bulunuyorum. Sevdiğim bir forum ve sevdiğim dostlarım var. Varlığınızı hissettirebiliyorsunuz teşekkür ederim.


SosiN
Aranıza yeni katıldım sayılır hala ama kısa sürede hepinizi çok sevdim.. İrcforumu.org güzeL bir platform..Orda vakit geçirmeyi seviyorum..Bayada online oluyorum.. Ordada güzeL bir aile ortamı kurulmuş.. Sunucumuzla ilgileniyorsunuz biraz daha ilgilenirseniz fena olmaz yani.



Panda
Çok teşekkür ederim tekrardan çok keyif aldım. Görüşmek üzere Allah'a emanet olun.

SosiN, Furkan, MaquSa ve 6 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 09 Mayıs 2022, 22:20   #2
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık yine harika bir röportaj olmuş

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]im Harikasınız çiçeklerim başarılarınız daim olsun iyiki tanımışım sizleri. Seviliyorsunuz

SosiN ve YiLDiZ bunu beğendiler.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 
Alt 09 Mayıs 2022, 22:28   #3
NCL
Mahrez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Fena olmaz yani.

Emeginize saglık

SosiN ve YiLDiZ bunu beğendiler.
________________

"Fark etmek acıydı ama gerekliydi."
 
Alt 09 Mayıs 2022, 22:33   #4
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık kızlar.

SosiN ve YiLDiZ bunu beğendiler.
 
Alt 09 Mayıs 2022, 22:41   #5
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım. :*

YiLDiZ bunu beğendi.
 
Alt 09 Mayıs 2022, 22:44   #6
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Zeynep Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık yine harika bir röportaj olmuş

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]im Harikasınız çiçeklerim başarılarınız daim olsun iyiki tanımışım sizleri. Seviliyorsunuz
Zeynom teşekkür ederim canım.. :* bende iyi ki seni tanıdım <3



Alıntı:
Mahrez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fena olmaz yani.

Emeginize saglık

hahaha teşekkür ederim. <3 ;d


Alıntı:
Prencies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık kızlar.
Teşekkür Ederim canım. <3

Zeynep, Prencies ve YiLDiZ bunu beğendiler.
 
Alt 10 Mayıs 2022, 00:06   #7
LimonFM.Org
BuSeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İki güzeller başarılarınız daim olsun
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Çok keyifli olmuş🌸

YiLDiZ ve SosiN bunu beğendiler.
________________

LimonFm.ORG
AskimSohbet.Net
Askyeri.Org
 
Alt 10 Mayıs 2022, 00:39   #8
Standart

Emeginize saqlik

YiLDiZ ve SosiN bunu beğendiler.
________________

Mustafa kemal ATATÜRK
 
Alt 11 Mayıs 2022, 08:55   #9
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine yüreğine sağlık canim

SosiN bunu beğendi.
________________






H u z u r . . .
 
Alt 12 Mayıs 2022, 22:51   #10
"Lâ Tahzen innALLÂHe Meâna"
Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık harika röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].

YiLDiZ ve SosiN bunu beğendiler.
________________

Düştüğüm her kuyudan mücadele ederek çıkmayı çocukken öğrendim.

"Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:23.