IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç48Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2022, 19:21   #1
Kayıtlı Üye
NoForgive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Turksohbet.net sahibi Blackthorn ile röportajımız..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]






Panda
Merhaba Blackthorn hoşgeldiniz nasılsınız?


Blackthorn
Merhaba Hoşbuldum teşekkür ederim. İyiyim siz nasılsınız?


Panda
Bende iyiyim teşekkür ederim öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim daha önce hiç bir yerde röportaj yapmadığınızın altını çizmek istiyorum. Bizlere biraz kendinizden bahseder misiniz? Blackthorn kimdir? Neler yapar?


Blackthorn
Rica ederim aynen siz ilk röportaj yaptığım form adresisiniz adım barış 40 yaşındayım, Rize de yaşıyorum GSM sektöründeyim.


Panda
Sizi tanıdığıma çok memnun oldum, Röportajımızın kalıplaşmış sorusu ile başlamak istiyorum, IRC/d ile tanışmasınız nasıl ve ne kadar oldu ?


Blackthorn
Uzun zamandır sanaldayım ilk sunucu adresim irc yeni yeni tanınmaya başladığında dalnet de başladım. ilk sunucu adresim diyebilirim sonrasında Doruk.net.tr de kendime ait bir global kanal yönetcisiydim. Tam anlamıyla doruknet kullanıcısıyım dıyebilirim . sonrasında sovalye.net dıye bir ırc sunucusu actım sonrasında bıraz ara verdim. 3 yıl kadar tekrarında ırc hayatına sanala dönmeye karar verdim.


Panda
Sanal hayatınız yönetim ile başlamış bu sizin için avantaj olmuştur, ne kadar sürede sunucu açmaya karar verdiniz ve sunucu açmanızda en büyük etken nedir?


Blackthorn
Sunucu acmam az önce bir önceki sorunuzda belirttiğim gibi kısa sürede sunucu acmaya karar verdim . ve TURKSOHBET ırc sohbet sunucusunu kurdum. Ardından Chat.gen.tr bünyeme kattım.


Panda
Yazılı olmayan bir kuraldır bu aniden alınan kararlar daha sağlam ve daha güzel oluyor,İyi bir sunucuyu nasıl tarif edersiniz? Siz kendinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?


Blackthorn
Bana göre iyi bir sunucu, iyi bir yönetici gibi her koşula ve etkinliğe uyum sağlayabilmeli.Ben kendime ben iyi bir sunucuyum demeyi uygun görmüyorum Sizi başkaları takdir etmeli. Takdir etmeli ki, o zaman başarının bir kıymeti olsun.Ben; kendimi bu konuda bir şirket gibi görüyorum. Ben kendime sadece sunucu denmesini yeterli bulmuyorum. Bence ben ve benim gibi bu işi layığıyla icra eden bütün arkadaşlarım aslında etkinliği yönetiyoruz. Ben okuyarak sunan bir sunucu olmadım, hep anlatan bir sunucu olmayı tercih ettim.Bu soruya her şey diyebilirim. Sunucu sürümünden tut sunucu girişine kadar bizi ayıran bir sürü özelliğimiz ve farkımız var.Tabiki daha iyi olmak hedefim her zaman .Sunucumu her zaman kötü sürümlerde değil de güncel sürümlerde tuttum.Her zaman daha iyiye diyerek yeniliklere doğru ilerliyorum.


Panda
Dediğiniz gibi siz sabaha kadar sunucunuzu anlatsanızda insanların dışardan ne gördüğü önemli, peki Bir sunucu "Kaliteli" sifatini taşiyabilmek için ne gibi avantajlar sağlamalidir. Sizce "Kalite" kavramı bir sunucuda neye göre oluşur.?


Blackthorn
Öncelikle Kaliteli Bir Ortam olması İçin Önce Sunucu Sahibi Ve Adminlerin Kaliteli Seviyeli Olması ilk olması gereken bana göre , Kalite Kavramı Sitede Düzgün Kişileri Elde Tutabilmekle oluşur Diye Düşünüyorum.Arayış İçinde oLan ve Kötü Niyetli OLan İnsanların her zaman uzak ve Uzaklaştırılması gerektiğini buna da müsade etmediğini belirterek,Yani Önemli olan Çok User Değilde Kaliteli User Politikasına Uyabilmek Az ama Öz olsun benim amacimda zaten Aile Ortamı Olsun Mantığı ile Hareket Etmek duzeni ona göre sağlamak her zaman...


Panda
kalite hayatın her yerinde insanların en çok tercih ettiği kavramdır, bir ürün alacak olsak kaliteye bakıyoruz, kaliteli insanlarla sohbet etmek istiyoruz, kaliteli ortamlarda zaman gecirmek istiyoruz, dolayısıyla giren userlerin en çok dikkat ettiği şeylerden biri diyebiliriz.Hangi sebeplerden dolayı yönetimden birileri ile yollarınızı ayırırsınız?


Blackthorn
Konuşarak Sorunları Çözmek varken ,tartışan ve kaos cikaran olursa tahammül edemiyorum. Seviyeli Bir Ortam İçin Huzuru Sağlamalarını ve kimseyle Polemik yaşamamaları tek üzerinde durduğum en temel Konularımdır.Yönetimden Yol Ayırmamızın tek Sebebi ve nedeni Yetkisini Haksız Yere Kullanmasıdır.


Panda
yetkiyi haksız yere kullanmaya başlamak artık çok popüler oldu. özellikle sevgili olaylarında kıskançlık yada benzeri sebeplerden sıkça karşılıyoruz, Artık Sunucu açmak çok kolay bir hal aldı, sunucular çok olunca artık eskisi gibi kalabalık değil bir çok site. Sizin sunucunuz hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Bunu bir başarı olarak adlandırabilir miyiz?


Blackthorn
Son zamanlarda evet Sunucu Açmak Çok Basit evet Doğru. Ama Açmakla İş bitmiyor Google da Büyük Bi rekabet Var. devamlı duraksız olarak çalısması takibe alınmalı bunlar değinirsek makale ye Ağırlık verilmeli, reklam verilmeli.
Bunlarda biraz maliyete bağlı olsada bizimde bunları dikkate almamız gerekiyor.Ama başarı varsa ve bunu fazlasiyla görüyorsam Sonuc Alabiliyorsan Maddiyat Önemli Değil bu nedenle ben buna başarı diyebiliyorum.



Panda
Rekabet olduğu için insanların maddiyata önem verdiklerini düşünmüyorum, en azından ilk başlarda, sunucu açan insanların %50 gibi oranı birine kızıpta yada hırsından açıyor diye düşünüyorum. Sunucu büyük olunca doğal olarak yönetim de büyüyor, ve ister istemez karışıklık oluyordur diye düşünüyorum.
Bir sorun meydana geldiğinde nasıl hallediyorsunuz?


Blackthorn
Düşüncenizde haklısnız tabiki oluyor sorun yönetim büyüyünce sorumluluk iki katına çıkıyor böylelikle daha fazla zaman ayirmaya çalışıyorum.Sorun çözmek için üst yönetim de ön konusma yapıyorum fikir alış veriş gibi daha sonra bunu yönetimde bulunan arkadaşlarımla paylaşıp onlarında fikirlerini alıp karar veriyorum.


Panda
Bende üst yönetim le paylaşma taraftarıyım, çünkü herkesten fikir almak fikir ayrılığına sebep oluyor.
Sunucunuzda önemli bir karar alınacağı zaman hep beraber mi karar alırsınız, yoksa üst yönetim mi?


Blackthorn
Önemli kararlar yine bahsettiğim gibi üst yönetim ve yine hep beraber konuyu gündeme alarak karar veriyorum.


Panda
Anlıyorum,Peki Bir sunucuyu kaliteli bir şekilde ayakta tutabilmek için yönetici olarak nelere dikkat edersiniz? sizin için en önemli kural nedir ?


Blackthorn
Simdi bu sorunuz aslinda kalitenin kisiden, kisiye ve karakterden karaktere degiskenlik gostermesidir. Önce herkesin birbirine saygisi olmasi gerekli, yoneticiden evvel yönetilen ekibin kalitesi muhimdir. Acikcasi Turksohbet.net icin cok mucadele ediyor herkes, anladigi dal da zaman harciyor ve ugrasiyor. Katki istemek ile oluyor Ben ve ekibim basariyi arzuluyoruz bunu hak ettigimizi düşünüyoruz ve her zaman.


Panda
Atalarımızın da dediği gibi birlikten kuvvet doğar, gerçekten de öyle, birlik olunduğu zaman çok güzel işler meydana çıkıyor. Sunucunuzda Hal hatır olduğu için tanıdığınız bir insana hakkı olmayan yetkiyi verir misiniz? Hal hatır mı daha önce gelir yoksa işiniz mi?


Blackthorn
Ben sunucumda hal hatır dan çok emek verip bana sunucuya destek olana yetkiyi vermek taraftarıyım. Hep de öyle olmuştur. Hakkı olmayan yetki zaten vermenin de anlamı yoktur .Neden derseniz düşünce zaten emeksiz verilmis oluyor.Benim icin emek iş de demeyelim emek veren daha öncelik demek istiyorum.
Kaliteli ve ciddi manada her daim ''Türkiye'nin #Turksohbet.net Sitesi'' olucaz.


Panda
Zaten olması gereken de o aksi olursa emek veren insanlara ayıp olur diye düşünüyorum
Sunucu sahibi olduktan sonra yaşadığınız en büyük problemi öğrenebilir miyim?


Blackthorn
En büyük problem galiba vaktimi daha iyi yerlere yada konuma getirmek ve sunucunun guzel kaliteli yerlere gelmesi için zamanında baya sunucuya zaman harcamam bide ön planda olmam bazen yormuş olabilir bunun dışında asla beni etkilemedi diyebilirim.


Panda
Emeksiz birşey olmuyor, tatlı yorgunluk diyelim biz ona (:İyi bir sohbet kanalı nasıl olmalıdır? Bunun için nasıl bir yol izliyorsunuz?


Blackthorn
Öncelikle iyi bir sohbet kanalı saygı içerisinde olmalı düzeni sağlamalı bunun için de başarılı bi ekip ile çalışmalı diye düşünüyorum. Benim çizdiğim yol çalışma arkadaşlarımla hep birlik olup beraber karar vermekle izleniyor bu yolda çalışmalarımız.


Panda
Biraz da sosyal hayatınızdan devam etmek istiyorum
Mesleğiniz nedir ve mesleğinizi seviyor musunuz?


Blackthorn
GSM sektöründeyım mesleğimi severek yapıyorum.


Panda
Ne mutlu size (: Bu mesleği seçerken nelere dikkat ettiğiniz ? Şimdiki aklınız olsa yine de bu mesleği mi seçerdiniz?


Blackthorn
Şimdi zaman geçtikçe belki seçmezdim diyebiliyoruz ama o an bu meslek cazibdi bunda karar kıldım. Bu meslek tabiki kafa yoruyor biraz ama yorulsamda yani seçebilirdim yine


Panda
Bence gayet iyi bir meslek dalı, ama insanlar genelde dünkü aklını beğenmiyor o yüzden bu soruyu sormak istedim
İnsanlar sizi nasıl tanıyor, her topluma ayak uyduran bir insan mısınız?


Blackthorn
İnsanlar beni nasıl tanıyor buna ne desem insanlara sormak lazım))) ama bana denilen yüreği güzel bi insan olmam buda bana tabiki gurur veriyor.Her topluma ayak uydurmak zor ama ben galiba uyarım yerine göre demek istiyorum.


Panda
Yüreği güzel olan insanlara hasret kaldık (:
insanların sizin hakkınızda düşüncelerini önemsiyor musunuz?


Blackthorn
İnsanlar size bakar ve gerçeği değil, görmek istedikleri şeyi görürler. O halde bu sizi neden ilgilendirsin ki,Zaman içerisinde öğrendiğim en değerli yaşam derslerinden biri şu oldu; İnsanların sizin hakkınızdaki düşüncelerini umursamadan da onlara değer verebilirsiniz


Panda
Bunu yapabilen insanları gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum, insanları memnun etmek için doğmuşuz gibi yaşıyoruz. İnsanların sizin hakkınızda düşündüğü şeylerden birini değiştirmek isterseniz bu hangi düşünce olurdu ?


Blackthorn
Bence vaktimizi değiştiremeyeceğimiz şeylerle israf etmek yerine, enerjimizi yaşamlarımızı güzelleştirmeye odaklamalıyız.Hepimizin bu farkındalığa ulaşması dileğiyle


Panda
Ben insanların değişeceğine inanıyorum ama bunun için gerçekten istemek lazım diye düşünüyorum.Kendiniz de Sevmediğiniz yönünüz varmı?


Blackthorn
Kesinlikle yalan söyleyememek.bir olayı olduğu gibi anlatırım karşımdaki insanlara değer verdiğim için.ve bu da bana hep eksi yazar..Soğukkanlı bir şekilde tartışamamam ve hemen sinirden sesimle ellerimin titremesi, ses tonumun değişmesi. bir de duygularımı asla saklayamayıp mimiklerimle her hissimi belli etmem.


Panda
Böyle bir devirde hiç olmaması gereken şeyler çünkü üzülen taraf genelde siz olucaksınız. Ama yinede iyiler kaybetmez, kaybedilir derler.
Yaşayamadığın için pişmanlık duyduğun ne var?


Blackthorn
Keşkelerim belkide pişmanlığım başka bir pişmanlığım olamaz bide Babam belkide daha çok zamanım olsun Babamla isterdim.


Panda
İnsanın pişmanlıkları olmaması ne kadar güzel.
Ulaşamadığın biri ile tanışıp sohbet etme olanağın olsaydı bu kim olurdu? Ondan neler öğrenmek isterdin?


Blackthorn
Mustafa Kemal ATATÜRK olurdu.Atatürk olurdu. Onun ileri görüşlülüğünden birşeyler kapmaya çalışırdım.


Panda
Çok güzel seçim tebrik ediyorum,Seni en çok ne kızdırıyor? Bu kızgınlıkla baş edebiliyor musun? Edemiyorsan, neden?


Blackthorn
Bu soru belkide bana göre bir soru ..) Beni en çok İnsanların gözümün içine baka baka yalan söylemesi.söylediğim sözü bir kaç tekrarlarsam ve halen olmuyorsa yapılmıyorsa o zaman sinir oluyorum öfkemi alt seviyelerde tutmusumdur her zaman ama bunun kontrol kısmında söz veremem...


Panda
İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylemesi gerçekten çok acı veren bir durum, bir de değer veriyorsanız sizin için çok kötü oluyor,
10 sene sonraki hayatında bugünden farklı neler olacak?


Blackthorn
İnsanlar yalnızlıktan kaçıyor. İnsanların birlikte yaşamaya başlamasının altında yatan ana motivasyon ekonomik sebeplerden ziyade yalnız kalmama ve başka insanlarla iletişim kurma isteği. Geleneksel aile modelinden farklı olarak bu yaşam şeklinin değişmesi bizlere pekde iyi olmuycak diye düşünüyorum.


Panda
Son olarak IRCForumu.org hakkında duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?


Blackthorn
IrcForumu hakkında fikrim; Kısa bir Dönemde Olsa Yönetiminde Bulunduğum Bir Forum olup Anlayışlı Her Konuda Fikir oluşturup birlikle Denilen Söylenilen Konularda destek olup bizlere her konuda destek veren Başarılı Bir Forum adresi IRCForumu bir aile ortamı oluşturmuş durumda diyebilirim şahsen benim adıma öyle sevgi saygı içerisinde bir çalışma başarmakta Forum sahibi sevgili Furkan`a bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.


Panda
Kendim ve IRCForumu.org adına teşekkürlerimi sunuyorum, görüşmek üzere sağlıcakla kalın..
ESinti, Eda, THE_MAN ve 8 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 21 Şubat 2022, 19:29   #2
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Harika bir Röportaj oldu sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım
Seni tebrik ediyorum
Emeğine sağlık

Blackthorn sizi Röportaj sayesinde daha farklı tanıma fırsatı verdiğiniz için teşekkürler.
Başarılar dilerim

KaPRiS, MaquSa, JackaL ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 21 Şubat 2022, 19:33   #3
S4S
AdanaDemirSpor
S4S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize Sağlık Arkadaşlar @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yakından Tanımış Olduk

KaPRiS, MaquSa ve JackaL bunu beğendiler.
________________


Sen Yeter Ki Çocuk Gibi Davran Gönlümde Salıncağın Hazır Bebeğim ~

#ads
 
Alt 21 Şubat 2022, 19:53   #4
Eda
Kayıtlı Üye
Eda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık olsun keyifli olmus basarilar dilerim.

KaPRiS, MaquSa ve JackaL bunu beğendiler.
________________

https://www.turksohbet.net/
 
Alt 21 Şubat 2022, 19:55   #5
Standart

@panda canım emeğine sağlık harika bir röportaj olmuş

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizide yakından tanıma fırsatı bulmuş olduk teşekkür ederiz. Başarılarınız daim olsun.

KaPRiS, MaquSa ve JackaL bunu beğendiler.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 
Alt 21 Şubat 2022, 19:56   #6
Rüzgar Esti Dal Kırıldı
`bELa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

Güzel bir röportaj olmuş.

KaPRiS, MaquSa ve JackaL bunu beğendiler.
 
Alt 21 Şubat 2022, 20:01   #7
Standart

Güzel bir röportaj olmuş ..emeğinize sağlık..

KaPRiS, MaquSa ve JackaL bunu beğendiler.
 
Alt 21 Şubat 2022, 20:25   #8
KaPRiS
KaPRiS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Blackthorn Beye bu güzel ortamı bize sunduğu için teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.yaklaşık 4 senedir bı platformda kaliteli sohbetin ve gerek Blackthornun gerek yönetimin gerekse sohbetleriyle katkıda bulunan değerli kullanıcıların yanında olmaktan mutluyum...Dene Yaşa ve Farket...

Eda, MaquSa ve JackaL bunu beğendiler.
________________

Choose Where Your Energy Goes !
 
Alt 21 Şubat 2022, 20:26   #9
Standart

Emeginize saglik

MaquSa ve JackaL bunu beğendiler.
________________



 
Alt 21 Şubat 2022, 21:05   #10
MaquSa Limanı
MaquSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık başarılı bir röportaj olmuş..

JackaL bunu beğendi.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:41.