IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   IRC Dünyasından Röportajlar (https://www.ircforumu.org/irc-dunyasindan-roportajlar/)
-   -   TurkSohbet.Net Founder Ve Admin'i MaquSa İle Röportajımız (https://www.ircforumu.org/irc-dunyasindan-roportajlar/27857-turksohbet-net-founder-ve-admini-maqusa-ile-roportajimiz.html)

S4S 04 Aralık 2021 19:54

TurkSohbet.Net Founder Ve Admin'i MaquSa İle Röportajımız
 


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



S4S - Merhaba MaquSa Öncelikle Beni Kırmayıp röportaj teklifimi kabul ettiğin için IRCForumu.Org ailesi adına teşekkür ederim. Nasılsınız?

MaquSa - Merhaba S4S rica ediyorum. Ben teşekkür ediyorum ki IRCForumu.Org ailesi bana bu röportajda yer verdi. Şükür iyiyim, siz nasılsınız?

S4S - Ben de iyiyim teşekkür ederim, MaquSa. Röportaja hızla başlamak istiyorum. Ben Seni Tanıyorum Ama Seni Tanımayan İRCForumu.Org Kullanıcıları İçin Kendini Tanıtır mısın?

MaquSa - Tabi ki Ben MaquSa yani Canan. 1990 doğumluyum. Muhasebe bölümü mezunuyum. Babam Aydın, Annem Adanalı. Ben de hem Ege hem de Güney Doğumluyum. Babamı Aydın`da bi kaza sonucu kaybettim. Aydın şehrine biraz soğuk kaldım bu nedenden dolayı ama her şehrimiz ayrı güzel. Adana 'da öyle ve bende yeri başka. Şuan Ailemle Kardeşim ve Annemle birlikte yaşıyorum. Hayat acısıyla tatlısıyla her şeye rağmen devam ediyor diyorum.

S4S - Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun İnş. Genç yaşta büyük bir kayıp yaşamışsın. Seni daha fazla üzmeden konuyu değiştirelim. MaquSa Uzun Yıllardır Sanal Ortamda Bulunuyorsun Eski Sanal Ortamları İle Şuanki Sanal Ortamı Arasında Sence Ne Gibi Farklılıklar Var ?

MaquSa - Amin S4S, teşekkür ediyorum. Bana göre eski yeni ortam yok ama şuan ki imkanlar baya baya iyi. Bana göre önceden bu kadar basit değildi komutlar, konular vs. artık daha rahat, uygulama daha rahat, sohbet daha rahat sanal ile karşı karşıyayız.

S4S - Doğru, günümüzde her şey daha rahat. İletişim artık çok kolaylaştı. Peki MaquSa, günümüzde anlık mesajlaşma bu kadar yaygınken, neden IRC?

MaquSa - Sosyal medya pek sevmeyen biriyim ben. Evet yaygın olan medyalar da hayatımızda ve ilk IRC ile tanışdığımdan beri severek vede güvendiğim platform olarak devam ettim. Zamanla vazgeçilmez hale geldi diyebilirim..

S4S - Vazgeçilmez, IRC platformları için çok sık kullanıldığını duyduğum bir kelime değil :) Herkes IRC'ye uzun bir süre ara veriyor. Sen kaç kez ara verdin? Ve geri dönmene ne vesile oldu?

MaquSa - Ben açıkçası sen de biliyosun MaquSa adına sevilen bir kitlem var.
Bu yüzden ara verme gibi bi durumum asla olmadı. Yani hiç ara vermeden yola devam dedim.:) (: Sevdiklerim olduğu sürece bana bu duyguyu yaşatacaklarını da sanmıyorum..)


S4S - Bu durumda sen IRC’nin hakkını vermişsin diyebiliriz :) IRC platformları, sürekli ilgi bekleyen, tartışmaları da mutlulukları da saman alevi gibi olan yerler. Böyle bir platformda yetkili olurken herhangi bir çekincen var mıydı? İlk başladığın zamanla bugün kıyaslanınca sen kendini yönetici olarak nasıl geliştirdin?

MaquSa - Aslında benim IRC ile tanışmam baya tesadüf diyebiliriz ben sadece dinleyici iken bi anda kendimi bu platform içinde buldum. Açıkçası o an bişey düşünemiyor insan ama yanında varsa güvenilir dostların bunları pekde düşünmüyosun. Ve öyle bir korkum asla olmadı benim bana olan güvenimden kaynaklı diyelim .(: Dediğim gibi dinleyici olarak başlayıp şuan bu noktaya gelmek gibi hemde kısa bir süre de benim için büyük bir başarı çalışma ve Destek olma inancı olduğu sürece her yere gelebilir insan diye düşünüyorum.

S4S - İnsan mutlaka emeğinin ve çabasının karşılığını bir şekilde alır, haklısın. Kendini geliştirip bir yerlere gelmekten bahsetmişken IRC dışında başka platformlarla da ilgilenir misin? Oralarda da yönetici olacak kadar kendini geliştirmeyi düşünüyor musun?

MaquSa - Şuan herhangi bi platformda değilim. İlgilenmiyorumda Sadece #TurkSohbet de yer alıyorum. Tabiki bide #IRCFORUMU bulunduğum adres baya yol katettigimi düşünüyorum zaten tabiki daha iyiside olabilir..

S4S - Umarım yolun her daim açık olur MaquSa ve hayal ettiklerini başarırsın. Peki senin TurkSohbet.Net’i seçmenin sebebi nedir, TurkSohbet.Net Sunucusunda Yetkin Nedir ?

MaquSa - S4S benim pek bi sunucu geçmişim yok en fazla burda kaldım diyebilirim. Kalmamın temel nedeni ise burda haksızlığa yer verilmemesidir. Başta kuralları yerinde kararları sağlam bir yönetimi olan nezih bir ortamda bulunuyorum. İyiki burdayım deyişlerim o kadar fazla ki her konuda iyiki #TurkSohbet ailesiyleyim. #TurkSohbet.Net Sunucumuzda yetkim ; #TurkSohbet founderi; Cs Sorumlusu; Sales ekibi; Gold özel sorumlusu Ve Süper Admin olarak devam ediyorum.

S4S - Başarılarının Devamını Diliyorum MaquSa. Oldukça büyük bir sunucuda, çok güzel yerlere gelmişsin. Büyük bir sunucu olmanın sence avantajları ve dezavantajları nelerdir?

MaquSa - Buna şöyle cevap vermek istiyorum. Büyük bir sunucu olmanın avantajları ve dezavantajları bana göre; Sunucunun bünyesinde belirli alanlara ulaşmanız için çok çaba ve emek göstermeniz gerekir sistemi ve bulunan yönetim kadrosu üyelerine eşit ve adil davranmak olması halinde kendi aramızda yükselebilir veya alçalabiliriz.

S4S - evet, biraz da kendi aranızdan bahsedelim :) Sunucudaki diğer yöneticiler ile bir araya gelip fikir alışverişinde bulunuyor musunuz? Bu görüşmelerdeki konuşma/tartışma kültürü hakkında ne düşünüyorsun?

MaquSa - Tabiki her zaman var o düzen sunucumuzda. Biz sorun olunca üst yönetime, onlar bize fikir alış veriş içindeyiz sürekli. Öyle olmasa düzen sağlanmaz. #TurkSohbet bu kültüre gayet açık bi sunucu, yeri geldiğinde tartışıp yeri geldiğinde fikir sunmak adına her hangi bir sorun yaşamıyoruz. Tabiki sunucu sahibimiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayesinde düzen sürekli işleyişte bu yüzden bulunduğun sunucunun da önemini anlamak gerekir diyorum.

S4S - Fikir alışverişine bu kadar önem veren bir yönetim ile eminim çok daha güzel yerlere gelinecektir. TurkSohbet.Net’in gelecek için planları nelerdir?

MaquSa - TurkSohbet.Net gelecek ile planları bana göre iyi yerde vede sevilen bi sunucu zaten dahada gelişerek kadro olsun yada userleri olsun yola devam etmek kitleyi daha da genişletip geliştirmek. Sağlam bir ekip ve sağlam bir kitle ilk şartı olması hedefi ve gelecek planı. Sağlam bir ekip kurabilmek için de inanmak gerekiyor globalleşen ve güncelleşmeyi doğru takip eden ve yenilikçi olmasına bağlıyorum.

S4S - Sağlam bir ekip ve kitle diye vurguladın. Bu gerçekten ulaşılması çaba isteyen bir hedef. Günümüzde bir çok IRC sunucusu var, bir sunucuya bağlılık biraz zor bulunuyor. Var olan kullanıcı kitlenizin sizinle yola devam etmelerinin en büyük sebebi nedir? TurkSohbet’te nasıl bir kültür hakim?

MaquSa - Ben bunu herşeyden önce güvene sonra saygıya daha sonra sevgiye dayalı olduğunu düşünüyorum. TurkSohbet 'de herşeyden önce düzen hakim asla haksızlığa yer yok ve affedilemez kuralları var en azından hata konusunda ayrıca belirli kuralları ve o kurallara uymak hakim sunucumuzda. Bu yüzden yolumuza güven ve huzurla devam ediyoruz kullanıcı kitlemiz ile gururla ..

S4S - Güven, saygı ve sevgi şart. Peki eğlence? Bir çoğumuz buralara güzel vakit geçirmek için geliyoruz. Eğlence denilince de radyo aklıma geliyor. DJ’lerin ve güzel bir radyonun, sunucuların bel kemiği olduğunu savunanlar var, senin bu konu hakkında düşüncelerin nelerdir?

MaquSa - Evet bencede bir sunucunun olmazsa olmazıdır Radyosu. Ayrıca kaliteli bi çalışma ekibiyle Dj ve sunumuyla temsilidir Sunucunun radyo diye düşünüyorum bende. Fikrim benim de bu doğrultuda..

S4S - Sunucuların başarısında yayıncı kadrosunun da katkısı göz ardı edilemez diyebiliriz o halde. Röportajın sonuna geliyorken eklemek istediğin bir şeyler var mı ?

MaquSa - S4S zaten gayet başarılı sorulara yer verdin emeklerinden dolayı sana ve #IRCForumu.Org ailesine teşekkür ediyorum. Ayrıca #TurkSohbet sunucu sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olmak üzere bütün çalışma ve yönetim ekibi ve departman arkadaşlarıma sunucumuza yaptıkları katkıdan dolayı #TurkSohbet AiLeSi başlığı altında emeklerine yüreklerine sağlık demek istiyorum..

S4S - Verdiğin samimi cevaplar için teşekkür eder başarılarının Devamını dilerim. Yolunuz açık olsun, Allah'a emanet olun.

MaquSa - S4S rica ediyorum. :) Siz de Allah’a emanet olun. Büyük bir keyifti sizinle röportaj yapmak. Emeğinize sağlık. Hoş KaLın~



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Nur ; Dostlar vardır; berrak, pırıl pırıl bir deniz. Boşa gitmez ne kadar güvenseniz. Dibini görürsünüz her şey meydanda. Korkmadan dalarsınız, sizi sarar bir anda. İçi dışı birdir çekinmezsin ondan. Her sözü içtendir, her davranışı Candan ve Canan.
İşte Bu Mısralardaki Kişi Sensin MaquSa`m. Seni Çok Seviyorum ❤


Tuqba ; Canan yani maqusa ara sira benle atissada benim en degerli arkadaslarimdan birtanesi ,Siniri anlik sinirlenir ama aslinda ozunde melek gibi bir kizdir.Benim icin degerli birisi her ne kadar o beni sevmesede.

TurkServ ; Sunucuda herkez emek veriyor bir yerlere gelebilmek için MaquSa nın emeği tartısılmaz. Herşeyin cok güzel olacağına inanıyorum MaquSa ya başarılar dilerim.

KartaneSi ; iSkeLeden çıktım yaN baSa baSa, MaquSa`ya vaRdım kaN kuSa kuSa, Magusa LimaNı, LimanDıR LimaN, BeNi öLDüReNde yoktuR diN imaN..... MaquSamm caNım NickiNin o kadaR güzeL taŞıyoRSun ki keLimeLeRim yetmeZ anLatmaya kaLp`ini yüreĞini, arkadaŞLıĞını seNi tanıdıĞım günDen beRi iyiKi tanımıŞım diyoRum aRaya bazeN ayRıLıkLaR giRseDe ŞuaN seNiN yaNınDa oLmaK çoK güzeL heR gittiĞımDe Seni kıRdım ama heR geLdiĞimDe baNa hep kucaĞını açtıN SeniN O kaDaR büyük Kalbin Varki BenDe o güzeL kaLbinDe biR yeRdeyim Canım benim iyikimSin göRüŞemeSekte hep yanımDa hiSSeddiĞim heR anımDa yanımDa oLduĞun iÇin TeşekküR ederim ❤❤

MeTaLLiCa ; MaquSa sohbeti hoş naif nazik yardımsever bir irc yöneticisi ayrıca ınsanlara yaklasımı ayet doğal vede dürüst bir kişi

Manolya ; MaquSa burda sevdigim yegane insanlardan biridir. Bugüne kadar hıc kırmadı beni. Magusa kimdir nasıl biridir desem saygılı ölcülü nazik ve hoş biridir derim.. Gercekten severım maqusayı...

THE_MAN ; MaquSa tanıdığım en candan .. en vefakar en dost canlısı.. yüreği sevgi dolu.. herkesi kucaklayan .. sanal alemde tanıştığım en iyi yürekli can dostlardan birisidir.. o bir dost o bir founder.. o bir yüreği güzeldir :) iyi ki tanımışım Maqusa yı..

NesLisaH ; Bugüne kadar sanal alemde tanıdığım sayılı kişiler arasında benim güzel kalpli MaquSam.Her zamn alçak gönüllü mütevazi kalbi güzel bir insan.Onu ilk günden bugüne hep sevdim seveceğim .Allahım ona sağlıklı uzun ömür versin.MaquSammm seni çok seviyorum ❤

_YasiN_ ; Turk sohbet için Maqusa nasıl biri ben detaylı olarak bilmem ama benim bildigin tek bisey var benim bu kanalda tanıdıgım muhtesem bi insan can ablam cok seviyorum kendisi iyiki bizimle:)


Bahar ; Maqusa m çok değerli benim için Yüreği Çok Güzel , İyki tanımışım onu

Kiraz ; MaquSa aplami çok seviyom ben bikerem. O süper admin. Prenses aplam hemide. Kariyeri tokası bile var.onu hep superadmin olarak görmek istiyom.baskalarini istemem. Kimse aplamin kariyerini çalmasın.toka en çok ona yakışıyor. Başarılarının devamini diliyom. Bende aplamin sağ koluyum. Sivil polis kirazım. Casus ucurmakta bir numarayım. Ona elimden geldiği kadar yardımcı olucam. Söz veriyom.kiraz sözü.

Restricted ; Magusa benim sanalda tanıdığım en özel en güzel benim liman durağım dediğim canim,dostum,arkadaşım, kelimeler anlatmaya yetmediği aciz kaldiği biri benim için

S4S ~ ; Dostluğumuz Uzun Yıllara Dayanan İlk Tanıdığımda Nasıl İse Hep Aynı Olan Asla Çizgisini Bozmayan Duruşu Ve İnsanlara Yaklaşımı İle Örnek Alınacak Kişiliğe Sahip Olan Bana Limanları Sevdiren Candan Öte MaquSa

Furkan ; MaquSa ' m değerli dostum kardeşim senelerdir tanıdığım çizgisini bozmayan ağır başlı yüreği güzel kardeşim Kalbin kadar güzel ömrün olsun her zaman.


AkGün 04 Aralık 2021 19:56

emeğinize sağlık çok güzel bir röportaj olmuş

Blackthorn 04 Aralık 2021 20:04

Emeğinize sağlık güzel bir röportaj olmuş. . Sunucum adına başarılarının devamını dilerim.

CeZa 04 Aralık 2021 20:07

Keyifle Okudum ElinizeSağlık

KahKaha 04 Aralık 2021 20:13

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], emeğinize sağlık.
Samimi ve keyifli bir röportaj olmuş :)

Restricted 04 Aralık 2021 20:19

Emeğinize sağlık çok güzel bir röportaj olmuş cananı bir kez daha tanımak çok güzel :))

VG° 04 Aralık 2021 20:23

Herkes Can'dır ama @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Canan :memnun: Güzel ve samimi bir sohbet olmuş. Bu arada bende hos geldim ilk mesajım :)))

Gökçen 04 Aralık 2021 20:25

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] & @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güzel röportaj olmuş.. Emeğinize sağlık..

KarS-KaleSi 04 Aralık 2021 20:26

başarıların devamını dilerim emeğine sağlık MaquSa

MaquSa 04 Aralık 2021 20:26

Alıntı:

JeSteR Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 119969)
emeğinize sağlık çok güzel bir röportaj olmuş

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Teşekkür ediyorum.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.