IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   IRC Dünyasından Röportajlar (https://www.ircforumu.org/irc-dunyasindan-roportajlar/)
-   -   SenSohbet.NET Sunucu Sahibi Apollo ile Röportajımız (https://www.ircforumu.org/irc-dunyasindan-roportajlar/23352-sensohbet-net-sunucu-sahibi-apollo-ile-roportajimiz.html)

Bitti 20 Ekim 2021 01:02

SenSohbet.NET Sunucu Sahibi Apollo ile Röportajımız
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



LadyBird: Merhaba Apollo nasılsınız?

Apollo: Merhaba Teşekkür ederim Sevgili LadyBird İyiyim efendim siz nasılsınız ?

LadyBird: Bende iyiyim teşekür ederim. Her zaman olduğu gibi öncelikle sizleri tanıyalım Apollo tanımayanlar a fırsat olsun bu röportaj, kendinizden bahseder misiniz?

Apollo: Tabikide İsmim Hakan İstanbul Doğumluyum 6 kisilik bir ailenin En küçük çocuğum Yaşım 33 2003 yılından Beri İrc Ortamindayim Çoğu sunucuda görev aldım. İlk zamanlar hobi olarak başladım bu irc ortamında kendimi gelistirerek ve halen daha kendimi bir çok konuda geliştirmeye devam ederek 2020 yılı Aralık ayının 5nde BizimShell.Com İnternet Ve Bilişim Hizmetlerini Kurdum Şuan İşimiz haline Geldi Boş zamanlarında Kitap Okuyan Ve Kendini okumaya araştırmaya adamis biri olarak hayatına devam eden extra olarak Özel şirkette yoneticilik yapiyorum Şuan aklıma gelenler bunlar efendim

LadyBird: Memnun oldum istanbul cok kalabalık bir şehir yaşaması zor bir memleket. Tabiki güzellikleri saymakla bitmez o ayrı:)

Uzun yıllardır bu mecrada yer alıyorsunuz sanala nasıl başladınız? En onemli etken neydi?


Apollo: Sanala Abim vasıtası ile başladım ozamnlar o mynet zamanlariydı oralara girerdi bende izlerdim zurna zamanlarında oralara girerdi hep merak ederdim böyle çok eğlenceli gelirdi yeri gelir kahkaha atardı Yanında giderdim nereye gitse internet kafeler yeni başlamışti ozamanlar oda oraya girer oralarda takılırdi bir gun msn açtı bana sonrası hep merak derken bende tutuldum bırakamadım açıkçasi burasi farklı dünya ortam sanal olabilir fakat yazilan herşey gerçek Böyle hayatım devam etti :)

LadyBird: :) başımıza ne gelirse meraktan gelir zaten.
Kesinlikle gercek ama malesef ki bazi insanlar var kalp kirmaktan kacinmiyorlar herseye sanal bakiyorlar buda üzücü sonucta karsimizda yazan da bir insan canli.

Peki eski sohbet siteleri ve simdiki sohbet siteleri arasinda fark var mi? Eski gunleri özlediğin oluyor mu hic?


Apollo: Eski sohbet ortamlarını çok ariyorum şimdilerde eskiden saygı sevgi ortamı dostluk vardı sabahlara kadar uyumadan takılırdik sohbet sarardı ve uyku nedir günlerce bilmezdim herşey gelişti sistemler insanlar değişti eski arkadaşlarımdan birkaç tanesi ile görüşüyorum fakat onlarda aynı kanaatte eski ortam şimdilerde yok o istek gelmiyor ne yazikki yayın kavgalarımiz olurdu en çok özledim mesela yayın almak için sıraya girerek enson bir saat senin bir saat benim diye anlasirdik dinleyicide harikaydı katılım çok güzeldi ama o eski sohbet ortamları ne yazikki şimdilerde yok

LadyBird: Malesef bir yayinci olarak bende üzülüyorum heleki yayinlara emeklere saygı bitmiş herşeye bitmiş ya...
Şuan sunucu sahibisiniz buna nasil karar verdin?


Apollo: Şuan sunucu sahibiyim tabikide açma gibi bir düşüncem yoktu aslinda niyetim de yoktu fakat bir gün bir sunucuda yönetici idim sunucu yönetiminden sorumluydum ozamanlar yönetime adam alıyoruz ve bir arkadaşımız kendi arkadaşını getirmişti bu işlerden anlar diye onun tavsiyesi üzerine tanıştum kendisi ile sunucucu sahibi ile tanıştırdim bunu şu göreve yazarmisin dedim fakat sunucu sahibi o göreve ihtiyacımız yok dedi ve Kendisine Radyo faunderli teklif etti doğal ilarak karşımızdaki arkadaşımız da kabul etmedi ve kendisine yanlış karar verdini söyledim sunucu sahibine sonrası hayır dedi o anlık bir sinirle 3 domain aldım ve start verdim şuanda güzel yerlere geldimizi düşünüyorum

LadyBird: Kesinlikle bulundugunuz ortam cok samimi ve sicak bir ortam peki bunu neye borçlusunuz?

Apollo: Öncelikle Yola çıktımı arkadaşlarımıza dostumuza bizler kesinlikle baskı yapmiyoruz bizim aile ortamımiza zateb gelen herkes bayiliyor herkes dost canlısı ve birbirindrn güzel yayincilari barındıriyoruz bünyemizde herkes bizim için çok kıymetli vede herkesi sıcak karşılıyoruz kucaklıyoruz ve menfaat çıkar gözetmeksizin insanları oldugu gibi kabulleniyoruz bu sebebden dolayı her geçen gün ailemiz daha da kalabaliklasiyor diyebilirim

LadyBird: Bir sunucu "kaliteli" sıfatını taşıyabilmek için ne gibi avantajlar sağlamalıdır, kullanıcılara ne tür bir hizmet sunmalıdır ?

Apollo: Bir sunucu Kaliteli sıfatını taşıması için öncelikle tabiki olmazsa olmazı radyodur ve kaliteli yayincilardir bir sunucunun radyosu nekadar iyiyse okadar sevilir ve userlerin daimiyeti artar sunucunun radyo kalbidir diyebilirim. İnsanlara sunduğumuz hizmet ücretsiz olmalı ve kolay rahat kullanımı olmalı biz gelen ziyaretçilerimize ücretsiz hizmet sunuyoruz özel oda açma imkanı ile yine bir ilki ziyaretçilerimize yaşatıyoruz.Kaliteyi on planda tutarak Ve kişinin hür ve haklarını gizlilik biçiminde koruyoruz.

LadyBird: Bu gizlilik konusuna değinmek istiyorum bazı sunucu sahibi ozeli açıyorlar ozelleri okuyorlar tabiki bu çok yanlış bir davranış. Demem o ki bir sunucu da ozelin acik olmasi senin için ne ifade ediyor anladigin an tepkin ne olurdu? Ozelin acik olup olmadığını anlamamız mümkün mü? Yada düşünsene herseyini kanalini emanet ettigin şahsın biri ozeli acmis okuyor ne yapardin ?

Dipnot düşeyim eminim cogu bunu merak edip sormamistir fırsat bulmusken alayim cevaplari:d


Apollo: Öncelikle bu gizlilik konusuna değinelim bir sunucuyu işletme olarak düşünelim. Bu işletmeyi takip etmelisiniz ki işletmeniz dükkanıniz zarar etmesin. Sunucu ortamları günden güne çoğaldıkça yeni hal alıyor ve zorluklarda artıyor Özel okuma konusuna deginecek olursak bu Özel okuma sunucu sahibine has olan bir durum Ondan başkası okumaz Tabikide okunmamasından tarafım ama ne yazikki sunucularda Reklam tarzı olaylar ve illegal işler biliyorsunuz sunucu diye hitap ediyorum genel olarak söylemek gerekirse irc ortamları dünya genelinde kötü amaçlarla kullanılıyor yani haberleşme açisindan dolayı bu sebebden dolayı an ve an sunucunun menfaati ve çıkarı için okunmasinda fayda vardır . Okuyana neden okuyorsun veya burda özel okuma mevcuttur diye bişey diyemessin orası kendine has bir durum. Zaten bu özel okuma durumu sunucu sahibine özel bir durum dediğim gibi kalkıp bir başkası okuyamaz okumada kimin adı varsa sadece o kişi okuyabilir bunu. Anlamanız mümkünmu okunduguna bunu anlamak mümkün değil sadece genel olarak unreal parçalarını bilenler vardır elbette unrealin içinde olan bir moduldur bu ircde bunu görmek mümkündür statuste bunu söyleyebilirim.
Ama hiçbir şekilde hiçbir sunucuyu bu konuda zan altında bırakamayiz ve suclayamayiz modül vardır okumuyordur ve ya çoğu bilmiyordur ne işe yaradiğini onuda söylemekte fayda var diye düşünüyorum


LadyBird: Cok guzel cevaplar verdin teşekkür ederim. Her halde ben bilsem katliam cikar :d

Yönetim kadronuzu oluştururken nelere dikkat edersiniz, sizce ideal yönetim nasıl bir yol izlemeli ve nasil ozelikler barindirmali?


Apollo: Yönetim kadrosunu oluştururken en önemlisi teknik kısmı bu işi teknik kısmini sağlarken tecrübe ve bilirkişiler ile yol arkadaşlığı yapmak önemli tabikide en önemlisi Her arkadaşımız bizim için değerli kıymetlidir. BU İSİ YAPACAK İNSANLAR ehli olmalı bir tecrübesi olmaliki Biryerlere hep beraber gelelim . Taşın altına koyan insanların hepsi çıkarsız menfaatsiz ve bir okadarda Heyecanlı istekli olmalarıdır. Bu konuda Yönetim Ekibimdeki Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

LadyBird: Biliyorsun artik İrc ortami çok değişti herkes bir sunucu açıyor. Sunucu acmak cok kolay tecrübeli tecrübesiz almış başını gidiyor sunucu acmak isteyen birine tavsiyelerin nelerdir? Nasil bir yol izlenmeli?

Apollo: Aslında sunucu açmak mesele değil isteyen her arkadaşımız sunucu açabilir fakat bir sunucu açıp aktif etmek mesele değil mesele o sunucuyu ilmik ilmik işletmesinde bir bebek misali dusunebilirsin sunucuyu ilgi ister şefkat ister merhamet ister zaman ister sabır ister zaten dikkat edersen açılan yeni açilan sunucularin çoğu kapanmaktadır . Hergun vaktinizi ona harcamalısınız. Web, SEO, link, makale tanıtım ve bir çok olayla ilgili içli dislı olup bizzat kendiniz takip etmelisiniz. Yeni arkadaşlara soylicem su azim etsinler sabır etsinler ugrassinlar inanıyorum ki o emeklerinin karşılığını bir gün alacaklardır.
Bu iş bir heves değil bağlılık ister hergun ugrasmalisınız diye bilirim.


LadyBird: sunucu sahibi olarak seni zorlayan en çok ne oluyor sunucu da?

Apollo: Sunucu sahibi olarak en çok yoran şey tabikide insanlarla uğraşmak kadar hayatta zor bişey yok fakat bu işi severek ve isteyerek yaptığın için o zorluguda herzaman teet geçmiş oluyorum açıkçası keyif alıyorum en zor kısmı bu gerikalan herşey kolay bizim için diyebilirim.

LadyBird: Severek yapılan herşey güzel.
Kanalda belirli kurallarin var mi?
'........olmadan olmaz,
Boşluğu doldurman gerekirse ne yazarsın?


Apollo: Saygı Sevgi Hoşgörü Alçak Gönüllülük ve Birde Disiplin olmadan olmaz

LadyBird: Harika bir kemik kadron var, karakter farkindan dolayi herkes herkesle anlasmaz bu insanlari bir arada tutmayi nasıl başarıyorsun? Bu konuyla ilgili insanlarin bir arada tutmanın en ince noktasi nedir? Nasıl bir yol izlenmeli?

Apollo: Öncelikle şunu söylemeliyim ki insanları idare etmek tabikide en çok zor bir durum. Ama insanları idare ederken kırarak dokerek değil insanlari olduğu gibi kabul etmemiz gerektigini düşünüyorum kimsenin huyunu karakterini değiştiremeyiz fakat tatlı dile birazcık olsun sorunlu insanlar olduğunda sorunlar en aza indirebiliriz önceliklii olarak bunlara önem vermeliyiz. Bu işin ikinci bir sırrı alçak gönüllülük yapıcı olmaktır. İnsanları her hali ile kabul etmeliyiz.

LadyBird: Cok haklısın kalp kirmadan elbete bir yol bulunur. Peki sunucu ve forum arasindaki ilişkiyi tanımlar mısın? Forum sizin için ne demek?

Apollo: sunucu öncelikle bir topluluk ve insanların birbiri ile tanışma kaynaşma ve bir aile ortamının bulunduğu ve insanların genelde reel hayatta kendini ifade edemedi ve sosyal bu toplumda kendini gizli bir kimlikle rahatlıkla ifade ettiği bir topluluktur. Forum ise genellikle paylaşım amacı ile herkesin birbirine yardımcı olduğu ve aranan onca şeyin içinde barındırdığı insanların birbirine destek olduğu bir topluluktur.

LadyBird: Teşekkür ederim gercekten ikisi de birbiriyle baglantili ve güzel dostluklara ev sahipliği yapan desteklere sebep bir platform.
Röportajın sonuna geliyorken eklemek istediğiniz birşeyler var mı?:)


Apollo: Röportaj için teşekkür ederim öncekle burdan söylemek istedim asla saygı sevgiyi hiçbir zaman kaybetmeyelim bu camiada bu durum çok az kaldı herkese kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum.

LadyBird: Verdiğiniz samimi cevaplar için teşekkürler başarılar diliyorum yolunuz açık olsun Allah'a emanet olun.

Rü_ 20 Ekim 2021 01:09

Emeğine sağlık@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
sizede başarılar @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Absent 20 Ekim 2021 01:17

Kimse üzerine alınmasın, genel olarak diyorum bunları hani ama, bence özel okumak karaktersizliğin ağa babasıdır.. Sizene milletin özellerinden kardeşim. Baksanıza kendi işinize siz.. Röportajdaki cevaplara nazaran bi kaç sey de ben söyliyeyim.

Birincisi, özel okuma sunucu sahibine özel bir durum değil, modüle kimi eklersen onların istediği kişinin özellerini okuyabileceği bir durumdur. Yani 50 nick ekle, o 50 kişi sunucudaki tüm özelleri okur.

İkincisi, sunucuda reklam oluyosa bunu özel okuyarak değil spamla engellersin. O işin bahanesidir.

Üçüncüsü, özel okuma modülü bir sunucuda kurulu ise, o zaman o sunucuda özel olmasının manası nedir? Kapatın özelleri, kimse özel görüşme yapamasın.

Dördüncüsü, modül vardır ama okunmuyordur denilmiş.. Madem özelleri okumuyosunuz, modülü neden kurdurtuyorsunuz demezler mi adama :wa06:

Konusu açılmışken bilmeyen ve merak eden arkadaşlar için.. Girdiğiniz sunucuda /module yazıp statuse bakın. Eğer SPY yazılı bir modül görürseniz bilin ki orada özel okunuyodur. Gerçi modülün ismi değiştirilmiş ya da gizlenmiş olabilir. İşi bilmiyosanız anlamanız çok zor ki kafa yormayın boşverin :kipss

Danger 20 Ekim 2021 01:20

Alıntı:

Absent Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 101840)
Kimse üzerine alınmasın, genel olarak diyorum bunları hani ama, bence özel okumak karaktersizliğin ağa babasıdır.. Size ne milletin özellerinden kardeşim. Baksanıza kendi işinize siz.. Röportajdaki cevaplara nazaran bi kaç sey de ben söyliyeyim.

Birincisi, özel okuma sunucu sahibine özel bir durum değil, modüle kimi eklersen onların istediği kişinin özellerini okuyabileceği bir durumdur. Yani 50 nick ekle, o 50 kişi sunucudaki tüm özelleri okur.

İkincisi, sunucuda reklam oluyosa bunu özel okuyarak değil spamla engellersin. O işin bahanesidir.

Üçüncüsü, özel okuma modülü bir sunucuda kurulu ise, o zaman o sunucuda özel olmasının manası nedir? Kapatın özelleri, kimse özel görüşme yapamasın.

Dördüncüsü, modül vardır ama okunmuyordur denilmiş.. Madem özelleri okumuyosunuz, modülü neden kurdurtuyorsunuz demezler mi adama :wa06:

Konusu açılmışken bilmeyen ve merak eden arkadaşlar için.. Girdiğiniz sunucuda /module yazıp statuse bakın. Eğer SPY yazılı bir modül görürseniz bilin ki orada özel okunuyodur. Gerçi modülün ismi değiştirilmiş ya da gizlenmiş olabilir. İşi bilmiyosanız anlamanız çok zor ki kafa yormayın boşverin :kipss

Kimler geldi kimler geçti hayatımdan diyo Ajda Pekkan baba

Bitti 20 Ekim 2021 13:40

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tskr ederim balimmm

Bitti 20 Ekim 2021 13:40

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cicegimm bende firsat bulmusken sordum bende karşıyım ve biksem adami paralarim:wa051:

Oktayy 20 Ekim 2021 13:53

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Güzel bir röportaj olmuş

Bitti 20 Ekim 2021 14:22

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tskr edrim:kipss

EsrarLı 20 Ekim 2021 14:44

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizede başarilar dilerim

baL 20 Ekim 2021 14:46

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emegine saglik gülüm:*


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.