IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç61Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2021, 02:07   #1
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zirvala.com Teknik Sorumlusu Efendy ile Röportajımız




LadyBird
Merhaba Efendy öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiginiz için IRCForumu.Org ailesi adına teşekkür ederim . Nasılsınız?


Efendy
Tşk ederim Bende Benimle böyle güzel bir sohbete dahil ettiğin icin İrcforumu ailesi ve sana teşekkür ederim...
iyim Teşekkür ederim Hamd olsun Rabbime Siz nasılsınız...

LadyBird
Bende iyiyim teşekkür ederim. Efendy kimdir? Az cok tanıyoruz seni tanimayanlar icin kendinizden biraz bahseder misiniz?


Efendy
Efendy Kimdir : Efendy 33 Yaşında Doğma büyüme istanbulda yaşamıs birisi Aslen Kastamonuluyum Senede 10 15 defa giderim ama istanbulda dogduk büyüdük işimiz ailemiz istanbulda. 20 Yıldır Sanal Alemde Efendy ve Efendycocuq nickiyle varım. Bir Çok büyük sunucularda Çeşitli görevler yaptım . Sanal Alemi Seviyorum samimi insan bulmak kolay ve menfaatsiz insanlar topluğu diyebilirim. Derdini kolaylıkla anlatacağın tanımadığın bir cok insan varki iyi geliyor insana.. Bizim kisi biraz o birazda eğlenelim topluma ve insanlara birşey katmak için vakit harcadığım yer...

LadyBird
20 yıl az değil bu sanal alemine nasil karıştınız? Biliyorsunuz yeni nesil cok farklı kıpır kıpır ayak uydurmak zor. Eski sanal ortami ile simdiki arasındaki fark nedir?

Efendy
Valla Söyle söylim oda bir enterasan
orta 2 3 dü sanırım Cafeler vardı malum Cafede oyun oynarlardı ben sevmezdim Teknoloji ye cok merakım vardı. Cafeci abim irc de dalnet de takılırdı abi bune felan dedi uğur ingilizce öğrenir geliştirirsin birde arkadaş edinirsin abi dedim yasım ufak ne arkadası felan
sonra meraktan girdim ingilizce Dalnet de takıldım sonra baktım dedi başka yer var acildi türk sunucuları Rekor net ile başladım. İlk Hevesim Helper olmaktı komutları öğrenirdik Eskiden ban atmak işte kanal işleyisi herşey manuel idi onları bilirsen her yerde kolay op olabilirdin sop bile yoktu bizim başladığımızda.. Neyse ordan gectik farklı farklı sunucular derken ileri sürdür öyle... Evet yeni nesil İRC ortamını farklı kullanıyor malesef bizim zamanımızda dostluk arkadaşlık icin kullanırdık Simdiki imkanda yoktu İCQ vardı ordan görüsrüdük msn vs sonra dan cıktı..

Valla Eski ile Simdiki arasında şu fark var İnsanlar Suan istediği her şeye anında ulaşabiliyor. Eskiden Cekince vardı insanlar gercek adını söylemezdi. oturduğu sehir vs simdi ise söylüyor teknoloji ve alt yapıda baya ilerlerdi kim nerden ne sekilde katıldığını görüyoruz. Eskiden internet deki insana güven yoktu simdi, bir cok insan internette tanıştığı insanla evleniyor vakit geçiriyor..


LadyBird
Evet arkadaş ortami cok farklı , bize iyi gelen insanlar var. Çekinmeden güven sorgulamaksızın ,derdini anlatabiliyorsun. Stres dağıtıp eğlenebiliyorsun buda güzel birşey tabiki eksikleri olucak buda bizlere tecrübe oluyor.
Birçok sunucuda görev yapmış ve bulunmuşsunuz sunucu açmak artık çok kolay. Eskisi gibi degil her gün yeni bir sunucu karşımızda , Sizce sunucu açmak için neler ön planda olmalıdır? amaç ne olmalı ve nelere dikkat edilmelidir ?



Efendy
Evet bir cok global büyük sunucuda üst düzey görevlerde bulundum. Sunucu acmak evet dediğiniz gibi çok kolay Fakat insanlar sunu kacırıyor. Sunucu acmak için güzel bir ekibe işi bilmeye bir cok yeniliğe eski konulara hakim olması gerekiyor. Bizde Artık kendimiz acısından Dedik ki Kendimize bir Sunucu Açalım. Sunucumuzu ocak ayı içersinde proje üzerine actık ve Kimseye bahsetmedik alt yapısını ve düzenlemelerini bittirdik. Aslında 2 ay erken actık. Eylül ayında acmayı planlıyorduk bir takım olaylar gelişti ve sunucuyu erken açmak zorunda kaldık. Çok Çok iyi gidiyoruz. Sebebi de Ekibimizdeki Arkadaşlarımızın tamamını uzun yıllardır tanımamız ve herkesin kendi biriminde gerçekten cok kaliteli ve güzel insanlardan olması bizim işimizi kolaylaştırdı..

Bence Sunucu acmak Ön planda olmamalı Sunucu acmak bir yere sahip olmak emek harcamak para harcamak yerine insanlar gerçekten vizyon misyonu olan sunucular a destek verip bu ekiplere dahil olmalı diye düsünüyorum. Yani açılmış bir çok sunucu var bazen geziyorum 10 20 30 kişilik topluluklar halindeler bence bunların bir arada olması lazım.. Çünkü Harcadığı para emek bir zaman sonra ilgisizlikten yanlış ekip arkadaşlarının yönlendirmesi ile çöküyor ve onca caba gayret çöpe dönüsüyor.


Bence Sunucu açmanın amacı şu olmalı : Sunucu içersinde ilgi alaka samimiyet öz güven ve kaliteli insanların bir arada güzelce AİLE ortamında sohbet etmeliler insanların Eğleneceği kafasını dağıtıp günün stresini günün kötü senoryalarını unutup. Radyo dinleyerek sohbet ederek kötü seylerden uzak bir sekilde Bir nevi Meditasyon sağlalıdır.

Nelere Dikkat etmeli : Bence Şurda bir cok insan şu hatayı yapıyor. Yola cıktığın insanları iyi secip iyi belirlemelisin. Kaliteden Ödün vermemeli. Bir başka sunucudan ayrılıp şu söyle bu böyle diyip kötülemeli . Eleştirmeli şu şu yanlışları var bu hataları var ama düzelmediler bunu yaptım diyebilmeli. Seçtiği arkadaşlar önemli Sunucu acarken. Sunucu acarken tabiki giden olur gelen olur. Ama yılmadan sabrederek yol cizmeli bence insanlar..


LadyBird
Irc dünyasında sunucu sahibi olarak dikkati ettiğiniz en önemli unsur nedir? Kendi sunucunuzda kırmızı noktanız nedir?

Efendy
Öncelikle Söyle Söylim. Sunucu Sahibi Değilim. Sunucunun Proje Sorumlusuyum Üste de belirtiğim gibi bu ekip işi. Sunucumuzun Sahibi Kekik . Ben İrc ve Site Teknik işleri ve genel işleyişinden sorumluyum.. System Arkadasımız Webmaster ve Seo uzmanıdır aynı zamanda kendisi oda Sitelerimizin Alt yapı ve planlama kısmını yönetiyor ..

Bizim Sunucumuzda Dikkat ettiğimiz ve kırmızı cizgimiz. ( Saygı Sevgi Hoşgörü ve Ahlaklı olmak ) Evet user önemlidir ama bilincli kullanıcı elit insanların sohbet edeceği rahat olacağı ortam daha önemlidir. Bunu Gelen insanlara Sağladığınızda insanlar kendini evde ve ailesinin icerisinde hissediğinde durum daha güzel hal alıyor biz bu ambiyansı yakaladık. Ekibimizin coğunu 3 4 senedir tanıdığımızdan işimiz daha kolay ilerliyor ALLAH razı olsun herkes Bir site sahibi gibi elini taşın altına koyuyor..


LadyBird
Ahh özür dilerim sunucu sahibi rankindan dolayi, sonucta sunucu kemik kadrosunun en önemli bölümündesiniz. Sunucu icerisindeki sorunlarla nasil basa çıkıyorsunuz? Eminim zor yönleri de vardır ama sizin gibi tecrübe sahibi biri sorunları çözmek icin yürüdüğünüz bir yol var mı? Nasıl çözüm bulursunuz?

Efendy
Önemli değil Dediğim gibi Sunucu dış iç işlerinden sorumlu kişi olduğumdan ötürü Rank öyledir..

Her sunucuda sorunlar oluyor başa cıkması arada derede kaldığım cok konu oluyor en cok korktuğum durumda bu aslında işte ben sizi seviyorum dostumsunuz. Ama başka yetkili ile sorun yaşıyor ve bunu aşamıyorsunuz bu konuda arada derede kalıyorum. Bunu da söyle cözümlüyoruz. Artı ve eksilerini yan yana koyuyoruz hangisi daha fazla ise kararımızı o yönde etkiliyor. Ama kırmızı cizgilerimi aşmadığı sürece.. .

Sorun çözmek için bence kimseye kulak asmadan olayın sahipleri ile bir arada olarak olayı onlardan dinlemek gerekiyor onlar bu sorunu yaşayan insanlar orta yol bulmaya calısıyoruz. Bulamadığımızda cezai yollara basvurup ortalığı yatıştırıp sorunu cözüp insanların gönlünü yapmaya calışıyoruz..


LadyBird
Tabiki bunlarda zor arada kalmak heleki en zoru ama hakkıyla başa çıkıyorsunuz belliki, bu güzel düşüncelerden sonra aksini iddaa etmemek gerek. Peki gelen userler neden sizin sunucunuzu tercih etmeli? Bulunduğun ortamı tanımlar mısın?


Efendy
Şimdi Bu soruya söyle cevap vermek gerekir. Gelen userlerin ne aradığına bağlı bu durum.. Samimi hoş sohbet güzel arkadaşlık arıyorsa Kesinlikle bunu sağlayacak en iddali yerlerden birisiyiz. Oyun oynayıp Radyo dinleyip güzel hoş vakit gecirecekse onlardan biriyiz. Fakat başka şeyler arayışında olup gelecekse o aradığınıda bulamayacağı bir sunucuyuz. Onu söylim.

Buluğumuz Sitemizde : Zirvala.com da yani Site Sahiplerimiz Başta bayan Yönetimin Tamamı bayan Ben ve System harici.. Bayan eli değen herşey değerlidir. Sitemizin %90 kullanıcı bayan Onlar teknik ve alt yapıdan anlamazlar ama samimi güzel sohbetleriyle insanlarda güzel yer edinirler. Kızların işine olayına ve konularına biz müdahil değilizdir onlar kendi sorun ve problemlerini kendileri cözerler.

Yıllarca orda burda
boşa gezmişim keşke daha önceden kendi sunucumuzu acmalıymısız dedim. Çünkü gerçekten keyif alıyorum olmadığım zaman acaba ne oldu neler bitti merak uyandırıyor...


LadyBird
Ortamınız gercekten samimi ve içten. Bu başarı sizin.
Gecen paylaştığınız konudan yola çıkarak soruyorum cok güzel projelerimiz var dediniz, en büyük projeniz nedir?



Efendy
Ortamımız samimi ve içten insanlar topluluğu bunun sebebi , dediğim gibi 3 4 yıldır biribrimizi tanımamızdan gelen samimiyet.

Daha önce farklı bir radyo da idik tabiki radyo sizin olmayınca gerekli atakları sunucu sahibi nin rizası ile yapabiliyorduk.. Daha öncekii radyomuzda 150 adet kadar Ünlü sanatcı ve ilk çıkan sarkılarıyla Radyomuzda konuk aldık. Onlarla birlikte yayın yaptık. Tekrar bu isimlerle kendi radyomuzda ve onların fanları ile birlikte buluşup Soru cevap seklinde Güzel sohbetler yapacağız.. Kullanıcılarımıza ve dinleyiclerimize Güzel Hediyelerimiz olacak..

Bir çok yerde olmayan özelik ve yenilik Arkadaşlık ile bir arada olacağız. Belki tüm sanal arkadaşlarımızla hep bir arada toplanıp yemek ve party yapacağız..


LadyBird
O yemek ve partide olmak umidiyle
zorla gelmek ister gibi oldu.
Hazır konu dışına partilere , yemeklere gitmişken az da olsa sanaldan uzaklaşmaya ne dersiniz?
Günlük hayatınızda neler yaparsınız? Boş vaktinizi nasil geçirirsiniz?

Efendy
Tabiki o partide yemekte Siz forumdaki kıymetli dostları görmekte bize gurur ve onur verir, baş köşede ağırlarız tabiki. Dedik ya en başta olayımız dostluk arkadaşlık samimiyet.. Sanaldan uzaklaştık tamam peki.

Günlük hayatım gece mesai de calısıyorum 12 saat Calısıp 36 saat dinleniyorum efendim. Geri kanaln zamanın 12 saat uyuyorum ondan geri kalan zamanı Kışın spor ve projeler ile geciriyorum.. Aslında Türkiyenin en köklü sivil toplum kurulusunda 2 ci adam olarak görev yapiyorum. Bir cok dernek ve spor kulübünde yöneticilik yapiyorum Doğuştan Galatasaraylıyım kombinem var maça giderim .. Balık tutmayı severim boğazda balık tutarım.. Tekne turu yaparım. Kamp kurmaya giderim.. Jeeplerle Ofcord Kulübünde üyeyim
hafta sonları aktivesi icin oraya giderim. Kış Aylarında Karda kaymaya Kartepe ve uludağ a giderim.. Yazları yüzmeye havuz aqua ve denize gitmeyi severim böyle yani


LadyBird
Ooo baya sosyal hayatı yoğun birisin sporla uğraşman güzel saglik önemli.
Irc dunyasinin forum ile olan bağını nasil anlatırsınız ? Sizin için IrcForumu.Org onemi nedir?

Efendy
Evet Spor Olmazsa olmazım
Türbindeki kavga ve olaylarım var milyon üzerinde tıklama almıs
Bazen diyorlar naptın sen öyle felan ama Türbinde küfür etmek türbinde kavga felan bence kötü ama bazen insanlar patlıyor efendim..

İrc dünyasıyla dediğim gibi 20 yıldır alakalıyım. Bir forumu takip ederdim işin gerçeği ama simdi ircforumu.org daha cok önemsiyorum. Bu yakalalık vs değil Gerçekten güzel yenilikler var. yöneticileri ve cok eski dostuma denk geldim, içten samimi biraz da ilgili ve alakalılar. Bu konuda asla haklarını yiyemem sunucumuzu actığımız günden beri bizle ortak kordineli işleri beni heyecanlandırıyor , bu acıdan kendilerini sürekli takip ederim.. Güzel calışmalara katkıda ilerleyen zamanda bulacam onlar icinde güzel süprizlerim olacak
projelerimden birtanesi bu süpriz olsun..


LadyBird
Harikasin! verdiğin içten ve samimi cevapların karşısında , umarim bende röportajda hakkını verebilmişim. Bu güzel kahve tadındaki söyleşimizin sonuna geliyorken, eklemek istediğiniz birşey var mı?


Efendy
Öncelikle senin sanırım ilk röportajın ve sendeki benle röportaj heyecanında gördüm. Sana bu güzel sorular ve içten ve samimiyetinden ötürü KOCAMAN teşekkür ederim.. Kahvemi içerken müziğimi dinlerken Senle bu güzel sohbetin samimiyetin tadından keyif aldım..

Son olarak söylemek istediğim şey su olur..

Güzel Dostlukların samimiyetin iyi insanların bulunduğu her toplum bir gün Başarıyı yakalar.. Herkesin etrafında samimi güzel dostluklar arkadaşlıklar olsun.. Herşey Para , Pul değil Menfaat hiç değil.. Size Gelene Siz koşun Ama o samimiyeti o yakınlığı gördü iseniz..

Teşekkür ederim.. IRCForumu.Org Ailesine Sevgiler Selamlar


LadyBird
Ne ilk ne son olucak , her röportajı ilk röportaj gibi ayni heyecanla yapmamdan kaynaklanıyor. Zevkle ve isteyerek yapıyorum buda karşı tarafa bu şekilde yansıyor olumlu birşey bende sana çok teşekkür ederim keyifli bir söyleyişi oldu benim icin. Allah' a emanet ol


VelevKi, Efendy, HaLiL ve 10 diğerleri bunu beğendiler..
________________


 
Alt 10 Ağustos 2021, 02:10   #2
GameOver
AkGün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ablam emeğine sağlık

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dostum başarılar dilerim

Efendy ve Bitti bunu beğendiler.
________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓

۰۪۫.۪۫۰AkGün۰۪۫.۪۫۰



 
Alt 10 Ağustos 2021, 02:18   #3
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık.
Keyifli bir röportaj olmuş.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim.

Efendy ve Bitti bunu beğendiler.
________________

B
 
Alt 10 Ağustos 2021, 06:50   #4
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tskr ederm kardesim

________________


 
Alt 10 Ağustos 2021, 06:50   #5
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tskr ederm canim

________________


 
Alt 10 Ağustos 2021, 06:53   #6
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bir harika ikili sohbet daha ... İkinize de tskler.. keyifle okudum..
Emeginize saglik

Bitti bunu beğendi.
 
Alt 10 Ağustos 2021, 06:56   #7
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tskr ederim

EzeL bunu beğendi.
________________


 
Alt 10 Ağustos 2021, 07:06   #8
www.Bizdesohbet.com
Arjin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeginize sagLık

EzeL ve Bitti bunu beğendiler.
________________

 
Alt 10 Ağustos 2021, 08:02   #9
baL
Kayıtlı Üye
baL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeginize saglik cok güzel... @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cüm:*

EzeL bunu beğendi.
________________

 
Alt 10 Ağustos 2021, 08:51   #10
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım çok güzel bir röportaj olmuş. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey basarilariniz daim olsun..

Bitti bunu beğendi.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:37.