IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç53Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2023, 15:31   #1
Standart ExCaLuBuR ile Röportajımız...


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Merve: Merhaba, öncelikle ircforumu.org aracılığı ile benimle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Hoş geldiniz.


Web: Merhabalar, röportaj için ben sizlere teşekkür ederim. Hoş buldum çok sağ olun.


Merve: Sizi tanımak adına biraz kendinizden bahseder misiniz?



ExCaLuBuR: İsmim Ercan. Uzun yıllardır IRC dünyası içerisinde çeşitli alanlarda kendime göre işler yaparak sanal ortamda kendi gibi kalmaya özen gösteren biriyim.

Merve: Webmaster Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

ExCaLuBuR: Webmasterlar , web dünyası içerisinde dizayn , kodlama , görsel , seo gibi çok çeşitli alanlar üzerinde çalışma yapan kişilerdir. Bir çoğumuz hobi olarak ilgilensek de çok profesyonelce web üzerine çalışmalar yapan işinin ehli insanlar mevcuttur. Görev tanımı olarak bir çok örnek verebiliriz. Genel itibariyle baştan aşağı bir web sitesinin oluşumunda alt yapısı , kodlaması , görseli ve dahi seo açısından yapılacak işlemler bir webmasterin görev tanımı içerisine girer diye düşünüyorum.

Merve: Nasıl Webmaster Olunur?


ExCaLuBuR: Sanırım her şeyden önce bu işi benimseyen , meraklı ve sabırlı kişilerin meslek edindiği bir alan olsa gerek. Günümüzde Hazır CMS sistemlerini kullanarak webmaster olduğunu düşünen çok kişi olsa da, Webmaster olmak için başta temel kod bilgisi şart diye düşünüyorum.


Merve: Webmaster da Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

ExCaLuBuR: Yukarıda da belirtiğim gibi bu iş alanı kendi içinde çeşitli dallara ayrılıyor, yazılım kodlamak , görsel entegrasyon ve dizayn gibi , bu işler de ciddi bir eğitim , deneme çalışmaları ve her şeyden önce bana göre sabır gerektiriyor. Bolca okuyup araştırmak, çokça sabırlı olmak , güncel kalmak ve mümkünse temel eğitimini almak en belirgin gerekli özelliklerdir.


Merve: Web sitesinin maliyeti ne olur?


ExCaLuBuR: Sanırım buda çok kapsamlı bir soru cevabın da ucu baya açık. Blog , forum , firma , sohbet, online işlemler uygulanan yazılımlar ( satış , rezervasyon vb.. ) her birinin yazılım kodlaması , içerik ve Google üzerinde yapılacak çalışmaları baz alınarak mimumum düzeyden maximum düzeye kadar bir kaç yüz liradan bir maç milyona kadar fikrinize ufkunuza bağlı fiyatlandırmaları mevcuttur.


Merve: Web çalışmalarınızdaki başarının sırrı nedir?


ExCaLuBuR: Kendi adıma sayısız iş ortaya çıkardığımı söyleyemem. Bir kaç ufak çaplı özellikle google arama motoru sıralaması için başında bulunduğum sohbet ağırlıklı siteler üzerinde çalışmamın karşılığı almanın benim adıma en önemli sebebi , neyi ne için yaptığımı öğrenmek bolca karşılaştırma yaparak başında olduğum işe en uygun işlemleri sabırlı ve sıralı şekilde uygulamaktır. Bugün bir işlem yaptım yarın tamam o iş kafasından uzak olmak bu işlerle yeni yeni uğraşmaya başlayan arkadaşların uzak durması gereken bir düşünce yapısı olursa emeklerinin karşılığını alırlar diye umuyorum.


Merve: Sunucularda web çalışmaları nasıl oluyor ?

ExCaLuBuR: 😊 Üzgünüm ama benim gördüğüm , bir hevesle ve niyetle haldır huldur bir giriş yapılıp , gerekli zaman başta olmak üzere , yatırım ve emek bir müddet sonra kesilince web çalışmaları yaptık olmadı modunda kalıyor. Tabiki bu bir genelleme hakkını fazlasıyla verenler gerekli karşılığını almıştır , alıyordur. İşin özü hevesten ziyade önce sağlam bir alt yapı ve planlama olması lazım diyebilirim
.

Merve: Web sitelerinin girişine intro animasyonlar yapıyor musunuz?


ExCaLuBuR: Hayır, hakkıyla yapabilecek bilgiye sahip değilim . Buda röportaj boyunca dile getirmeye çalıştığım webmaster alanında iş kollarından bir başkası.


Merve: Web hosting ve domain seçimini siz mi yapıyorsunuz?


ExCaLuBuR: Evet bu seçimi kendim yapmayı tercih ediyorum. Web sitesini yapılandırırken önemli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Hız ve kurulum aşamasında belirli yapılandırmaların dilediğiniz gibi olması adına özen gösterilmesi gereken bir konu olduğuna inanıyorum. Naçizane tavsiyem bu seçeneği, sadece uygun fiyatlı bir alan olduğu için yapmak yerine, yapılacak işçiliğe uygun olup olmadığını sorgulayarak seçmek olur.


Merve: Web tasarım çalışmalarınızda hazır sistem kullanıyor musunuz?

ExCaLuBuR: Hazır sistem beni web ile uğraşmaya iten en önemli faktör. Bilenler bilir ki ben ücret karşılığı profesyonel hizmet veren biri değilim. Zamanımın kısıtlı olması hazır sistemleri benim adıma daha cazip kılıyor.

Merve: Web tasarım çalışmaları ne kadar sürede gerçekleşmektedir?

ExCaLuBuR:
Buda uygulama ve hedefle alakalı bir zaman aralığı . Sektörüne göre de farklılık gösterir. Sürekli güncel kalmak zorunda olunan yapılar süre konusundan muaf olarak her geçen gün geliştirmek zorundalar. Daha stabil bir web çalışması yapanların minumum bir hafta süre zarfında ortaya çok güzel işler çıkarması mümkündür diye düşünüyorum.



Merve : Web sitelerini yaparken tasarım olarak özen gösteriyorum dediğiniz bir şey var mı?


ExCaLuBuR: Hız. En dikkat etmeye çalıştığımız unsur. Çok karmaşık hale sokmadan görsel kullanıp erişilebilir menüler ile kolay kullanım imkanı sağlamak da önem gösterilen detayların başında geliyor.

Merve: Bir web sayfasının sınırları nelerdir?

ExCaLuBuR: Webmasterının sitenin amacına uygun olarak ufkuna beceresine bağlı olsa gerek. Günümüz teknoloji ile tamamen kullanıma uygun olduğu sürece sınırlandırılabilir bir konu olduğunu düşünmüyorum.

Merve: Web sitemizi kendimiz güncelleyebilecek miyiz?

ExCaLuBuR: Tabi ki az evvel bahsi geçen hazır sistemler başta olmak üzere panele dayalı sistemler veya yazılımlar ki buna sıfırdan yazılan web siteleri de dahil olabilir. Gerekli yazılım , görsel veya içerik bilgileri kolaylıkla güncellenebilir.

Merve: Google da iyi bir yerde olmak için sunucu sahiplerine önerileriniz var mı?

ExCaLuBuR: Standart bilgileri sıralamaktan öte çok faydam olacağını sanmam. Araştırmak , hangi işlemi ne amaçla yaptığını iyi anlamak , yazılan makalelerin ve üretilen içeriklerin çok ama çok özenli olması . Ki bunu şu temele dayandırıyorum Neden milyonlarca benzer içerik varken google benim içeriğimi seçmeli. Buda başlığından içeriğine ve görseline kadar özen gösterilen ve alakalı içerikler ile olur. Temel seo bilgilerine uyarak , sosyal medya desteği kullanarak hedeflerine yaklaşabilirler.


Merve : Nickiniz neden ExCaLuBuR ?

ExCaLuBuR : Bu güzel di Ben sanala başlayalı 20 seneyi geçmiş. Orjin yazılımı ExCaLiBuR dur. Lakin sıfır amaç güderek anlamsız hale gelse de ben kullandığım halinin görüntüsünü daha çok seviyorum ve birileriyle karıştırılmak istemiyorum Aradaki i harfi göz zevkimi bozuyor



Merve : İrcforumu.org ile nasıl tanıştınız?

ExCaLuBuR : IRCd ile alakalı forumlarla çok eski yıllardan aşinayım lakin çok aktif olarak bulunmazdım. Malumunuz ilk sahipleri tarafından davet edilsem de an itibari ile forumunuzun şu anki sahipleri ve yetkililerinin bir çoğu ile olan samimi diyaloğum sayesinde daha aktif olarak hali hazırdaki tanışıklığımızı ilerletmeye çabalıyorum.


Merve: İnternet ortamın da yaşadığınız ilginç bir olay var mı?

ExCaLuBuR : Nice ağ babaların 15'lik kardeşler olduğu gerçeği dışında yıllar içerisindeki hiç bir şeye çok şaşırmadım sanırım. Bir çok şeye denk geldik tabi de bu tarz olaylar en bilindik ve çok karşılaşılanlardı.


Merve: Hobileriniz var mı? Varsa nelerdir? Dinlediğiniz müzik türü nedir?

ExCaLuBuR : Web ve IRC benim için net en ilgi çekici hobiler. Müzik söz konusu olunca standart tabirle cidden kulağa hoş gelen çalışmaları severim. Kişisel tercihim slow müzik tarzı olur.


Merve: İrcforumu.org hakkında düşünceleriniz nelerdir?


ExCaLuBuR : Bunu sırf ekipten bir kaç kişiyi tanıdığım için değil cidden inandığım için söylüyorum öncelikle bu işi bilen tecrübesi ve deneyimi olan insanların çalıştırması sevindirici. Gayet hoş ilerleyen güzel vakit geçirirken faydalı bilgilere erişebileceğimiz, Web ve IRCd Chat Sohbet sunucuları başta olmak üzere Radyo Siteleri ve Yayıncı arkadaşların ilgili topluluklara kendilerini tanıtıp tanışabilecekleri faydalı bir platform.


Merve: Bu güzel röportaj için teşekkürler…


ExCaLuBuR : Ben çok tşk ediyorum , vakit ayırdınız emek ettiniz sizinde başarılarınız daim olur umarım emeğinize sağlık.
MarjinaL, aZze, She ve 10 diğerleri bunu beğendiler..
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 10 Aralık 2023, 15:41   #2
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel akıcı bir röpartaj olmuş emeğinize sağlık

N/a ve Merve bunu beğendiler.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 10 Aralık 2023, 16:23   #3
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seni daha iyi tanımış olduk hayatında başarılar diliyorum

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canım çok güzel akıcı özenle seçilmiş sorular bayıldm .. tebrik ederim emeğine sağlık

N/a ve Merve bunu beğendiler.
________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 10 Aralık 2023, 16:29   #4
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok güzel bir röportaj olmuş emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim 🌸 ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

N/a ve Merve bunu beğendiler.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 
Alt 10 Aralık 2023, 16:58   #5
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Samimi bir röportaj olmuş,
Emeğinize sağlık olsun

Merve ve N/a bunu beğendiler.
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...




H u z u r . . .
 
Alt 10 Aralık 2023, 17:07   #6
Standart

Alıntı:
Hobby Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel akıcı bir röpartaj olmuş emeğinize sağlık
Alıntı:
aZze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seni daha iyi tanımış olduk hayatında başarılar diliyorum

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canım çok güzel akıcı özenle seçilmiş sorular bayıldm .. tebrik ederim emeğine sağlık
Alıntı:
FeRiDe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok güzel bir röportaj olmuş emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim 🌸 ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı:
YiLDiZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Samimi bir röportaj olmuş,
Emeğinize sağlık olsun
Çok teşekkür ederim hepinize...

Jayus ve aZze bunu beğendiler.
________________

Hayvan severlik bir ünvan değildir.İnsan olmanın gereğidir..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 10 Aralık 2023, 17:33   #7
Kayıtlı Üye
Kaf Dağı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

ExCaLuBuR: Sanırım her şeyden önce bu işi benimseyen , meraklı ve sabırlı kişilerin meslek edindiği bir alan olsa gerek. Günümüzde Hazır CMS sistemlerini kullanarak webmaster olduğunu düşünen çok kişi olsa da, Webmaster olmak için başta temel kod bilgisi şart diye düşünüyorum.


Çok doğru bir tesbih güzel bir söyleşi olmuş usta emeğine sağlık her zaman takipcinim

N/a ve Merve bunu beğendiler.
________________



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]













[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 
Alt 10 Aralık 2023, 17:39   #8
N/a
Kayıtlı Üye
N/a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Kaf Dağı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ExCaLuBuR: Sanırım her şeyden önce bu işi benimseyen , meraklı ve sabırlı kişilerin meslek edindiği bir alan olsa gerek. Günümüzde Hazır CMS sistemlerini kullanarak webmaster olduğunu düşünen çok kişi olsa da, Webmaster olmak için başta temel kod bilgisi şart diye düşünüyorum.


Çok doğru bir tesbih güzel bir söyleşi olmuş usta emeğine sağlık her zaman takipcinim

Çok sağol, değer kattın teşekkür ediyorum dostum.

Kaf Dağı bunu beğendi.
 
Alt 10 Aralık 2023, 17:59   #9
Kendi 🌍 sinda..
CeyLaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Keyifle okudum yüreginize saglik.

N/a ve Merve bunu beğendiler.
________________

[/SIZE][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
 
Alt 10 Aralık 2023, 18:02   #10
Standart

Çok güzel be akıcı bir röportaj olmuş, emeklerine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılı kendi halinde iyi bir webmaster hayatınızda başarılar dilerim.

Merve ve N/a bunu beğendiler.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:09.