IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2022, 13:41   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sekreter Cv’si Nasil Hazirlanir?

Sekreter ya da diger bir adi ile asistan bir kurum ya da kurulusta yer alan yoneticilerin en buyuk yardimcilarindandir. Bir sekreterin calismis oldugu sektor hakkinda deneyiminin ve isleyis hakkinda bilgisinin olmasi son derece onemlidir. Sekreter yoneticinin is hayatini duzenleyerek yapilmasi gerekenleri planlamakta ve toplantilarda asistanligini yaptigi yoneticiye yardimci olmaktadir.



Sekreterler ayni zamanda bir is yerine gelen misafirleri ve musterileri karsilayarak yonetici ile aralarindaki baglantiyi ve iletisimi duzenlemektedir. Ayni zamanda gelen telefonlara cevap vererek is ile ilgili bilgileri ve cagrilari not almaktadir. Sekreterler ayni zamanda bir yonetici asistani olarak temsil yetenegi ve diksiyonunun kuvvetli olmasi gerekmektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’si



CV ya da diger bir adi ile ozgecmis her is kolunda onemli olan bir konudur. Kurumlar ya da isletmeler calismak isteyecekleri personelleri oncelikle Cv’lerine bakarak eleme yapmaktadir. CV ayni zamanda bir calisanin kendi kendisinin reklamini yaptigi bir tanitim belgesidir. Bu nedenle cv hazirlama esnasinda son derece dikkatli olmaniz ve kendinizi en iyi sekilde tanitmaniz gerekmektedir.

Sekreterlik son derece onemli bir meslektir. Bu sebeple de isverenler sekreter alimlarinda son derece dikkatli davranmaktadir. Bu nedenle de sekreterler icin kariyer planlamasinda cv son derece onemli olmaktadir. Bir sekreter olarak yazi kabiliyetinizin yuksek olmasi beklendigi icin Cv’nizde de buna dikkat edilecektir. Sekreter cv’si hazirlama sablonumuzu kullanarak en ozenli ve dikkat cekici cvleri hazirlayabilirsiniz.

Sekreter CV’si Hazirlama

Sekreter cv’si ya da ozgecmisi hazirlamak dikkat edilmesi gereken bir konudur. CV sadece bir tanitim belgesi olarak gorulmemelidir. CV’ niz gelecek kariyer planlamanizin ilk adimi olacagi icin sizi en iyi temsil etmeli ve Cv’ nizi inceleyen kisiyi etkileyecek sekilde olmasi gerekmektedir. Bu nedenle de sekreter Cv’si hazirlarken profesyonel bir sekilde hazirlamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Sitemizde yer alan cv sablonlari kariyer planlamasinda etkinligi kanitlanmis orneklerden olusmaktadir.

Sekreter olarak bir is yerine ya da kuruma basvuru yaparken kullanacaginiz cv’ niz sizin hakkinda gerekli tum bilgileri icermelidir. Bir sekreterin bilmesi gerekenleri ve bildiginizi gosteren gecmis tecrubelerinizin cv’ nizde bulunmasi gerekmektedir. Ayni zamanda is ile ilgili gerekli olan kisisel bilgilerinizin de cv de yer almasi gerekmektedir.

Sekreter CV’ si Nasil Olmalidir?

Her is ve meslek kolunun onemli olan ozellikleri bulunmaktadir. Bunun haricinde ise isverenlerin calisanlarindan bekledikleri bazi ortak ozelliklerde bulunmaktadir. Sekreterlik ya da asistanlik bir is yerinin en onemli pozisyonlarindan birisidir. Faaliyet gosterilen sektore gore sekreter adaylarindan beklenilen ozellikler degismekte olsa da genel itibari ile uyumlu, giyimi ve diksiyon olarak kendine ozenen, saygili ve tecrube sahibi kisiler tercih edilmektedir.

Sekreter cv’si hazirlama esnasinda basvuru yaptiginiz pozisyon ile ilgili olarak bilginizi ve deneyiminizi, isiniz hakkinda gerekli bilgi ve deneyime sahip oldugunuzu belirtmeniz gerekmektedir. Sekreter ya da asistan olarak calisanlar ayni zamanda yoneticilerinin yazismalarini da yaptiklari icin bilgisayar ve yazisma olarak yeterli duzeyde olmalidir. Bu sebeple bilgisayar ortaminda ozenilerek hazirlanmis ve imla kurallarina dikkat edilmis bir cv her zaman daha oncelikli olacaktir.

Sekreter Cv’sinde Bulunmasi Gerekenler

Isverenler personel secimi yaparken genellikle adaylarin durust davranmasini istemektedirler. Bu sebeple cv’ nizde vermis oldugunuz bilgilerin sizin hakkinizda dogru bilgilerden olusmasi sade ve net olmasi son derece onemlidir. Cv ya da ozgecmisinizde yer alacak dogru ve gerekli bilgiler sizleri on elemede rakiplerinizden daha yukari siralara tasiyacak ve oncelik kazanmaniza yardimci olacaktir.

Oncelikle Cv’nizi bilgisayar ortaminda hazirlamaniz en ust kisimda bir fotografinizin yer almasi gerekmektedir. Sonrasinda ilk bolumde kisisel bilgilerinizin, iletisim bilgilerinizin ve egitim bilgilerinizin yer almasi gerekmektedir. Bu alanda ozel olarak katilmis oldugunuz kurs ve seminer bilgilerini de yazabilirsiniz.

Bir sonraki alanda ise is hayatiniza yardimci olacak bilgilere yer vermeniz gerekmektedir. Var ise daha once calismis oldugunuz ya da staj yaptiginiz is yerlerinin bilgilerine calisma yillarinizi da eklemelisiniz. Daha sonrasinda ise size basvuru yaptiginiz is ile ilgili olarak referans olabilecek kisilerin bilgileri yer almalidir. Son olarak ise kariyer hedefleriniz ve basvuru yaptiginiz pozisyon ile ilgili olarak neler yapabileceginiz yer almalidir.

Sekreter CV’si Hazirlama Esnasinda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sekreter secimlerinde isverenler genel kultur duzeyi yuksek, ifade yetenegi ve diksiyonu kuvvetli adaylari tercih etmektedir. Bu sebeple hazirlamis oldugunuz Cv’nizde bu yetenekleri yazi ile gostermeniz onemlidir. Ayni zamanda sekreterlerin is yasaminda ozenli ve tertipli olmasi istenildigi icin Cv’nizin de bu sekilde ozenli hazirlanmasi son derece onemlidir. Sitemizde yer alan cv olusturma aracini kullanarak dakikalar icerisinde etkili ve ozenli bir cv hazirlayarak kariyer hedefinize +1 puan ile baslayabilirsiniz.


ALİNTİ ~
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:49.