Karavu Şerbeti
Malzemeler 1 kg kızılcık 1 adet limon 4 su bardağı su 1.5 su bardağı toz şeker [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nasıl Yapılır *Kızılcıkları bol su ile yıkayın ve suyu süzün. *Yıkanan kızılcıkları tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin. *Orta ateşte şerbet kaynayana kadar pişirin. *Ara sıra kızılcıkların yumuşaklığını kontrol edin. Ezilecek kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. *Soğuyan kızılcıkları tülbentten veya süzgeçten geçirin. *Ardından tekrar tencereye alın. Üzerine limon ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatın. *Kaynayan şerbeti soğutmadan cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. *Kavanozları ters çevirerek havasını alın. Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırın. *Karavu şerbetini buz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ^aLıntı^ |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:55. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.