18 Temmuz 2021, 20:47 | #1 |
Şalgam Tarifi
Şalgam Tarifi
Şalgam suyu tarifi malzemeler: 1 büyük boy şalgam 1 kg. siyah havuç 1 büyük boy pancar 2 servis yemek kaşığı kaya tuzu 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu Yarım ekmek Tülbent 1 adet pet bidon (10 Lt) Şalgam suyu tarifi hazırlanması: Pancar, şalgam ve havuçlar yıkanıp üst kabukları tıraşlanır. Şalgam ve pancar dilimlere ayrılır, havuç dörde bölünür. Bir tülbentin içine ekmek konur ve ağızından düğümlenir. Bidona konulur. Tüm malzeme bidonun içine yerleştirilir. Tuz suyla eritilerek bidona koyulur. Bidon tamamına su doldurularak ağzı sıkıca kapatılır. Serin bir yerde 15 gün boyunca bekletilir. Kesinlikle arada açılmaması gerekir. 15 gün sonra içindeki tülbent çıkarılır. Şalgam suyu şişelere doldurulur. Servise hazırdır. Afiyet olsun! |
|
|
18 Temmuz 2021, 20:48 | #2 | |
Alıntı:
ellerine saglik
________________
|
||
|
18 Temmuz 2021, 20:49 | #3 |
Afiyet olsun
|
|
|
18 Temmuz 2021, 20:50 | #4 |
Tskler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|