IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2021, 12:04   #1
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Binlerce başvuru geliyor ama çok azı seçiliyor... Peki o kararı kim veriyor?



Akıllı telefonlarımızın klavyelerinde yüklü binlerce emoji var. Üstelik bu emoji'lere her yıl yenileri ekleniyor. Peki neyin emoji'ye dönüşüp dönüşmeyeceği nasıl belirleniyor? Daha da önemlisi buna kim karar veriyor?

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla emoji'ler de hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Güldüğümüzü de ağladığımızı da, yemek yediğimizi de spor yaptığımızı da telefonlarımızda bulunan 3000'den fazla emoji'yi kullanarak anlatmaya çalışıyoruz.

Peki ya meramımızı anlatmak için ihtiyaç duyduğumuz emoji henüz yaratılmadıysa?

BBC, bu soru üzerinden emoji'lerin yaratım sürecini masaya yatırdı ve yeni bir emoji yaratmak isteyenlerin izlemesi gereken yolu ve sürecin problemli yanlarını araştırdı.

Haberde yakın zamanda yeni bir emoji üretme savaşına girmiş Rachel Murphy'nin yaşadıkları da aktarıldı.

EMOJI'LERİ KİM KONTROL EDİYOR?

ABD'de bulunan ve müşterilerine insansız hava aracı hizmeti veren bir şirketin çalışanlarından olan Murphy, "Her gün tweet'ler yazıyorum, paylaşımlar yapıyorum. Yazdıklarıma emoji de eklemek istiyorum ama ekleyemiyorum" diyor. Zira henüz telefonlarımızda bir insansız hava aracı emoji'si bulunmuyor.

Murphy onun yerine bir helikopter ya da uçan daire emojisi kullanmak zorunda kaldığını belirterek, "Bunlar insansız hava aracının yerini tutmuyor, idare etmiyor" diye konuşuyor

Bu sorun Murphy'i şu soruya cevap aramaya itmiş: Bu emoji'leri kim kontrol ediyor ve her yıl yayımlanan yeni emoji'ler arasına bir insansız hava aracı ekletmek için ne yapmak gerekiyor?

Öncelikle şunu söyleyelim: Yeni emojilerin yaratım sürecine isteyen herkes katkıda bulunabiliyor. İyi bir emoji fikri olduğuna inanan herkes, hazırladığı taslakları Unicode Konsorsiyumu'nun bünyesinde yer alan Emoji Altkomitesi'ne gönderebiliyor.

TEKNOLOJİNİN DEVLERİ OYLAMA YAPIYOR

Unicode Konsorsiyumu, Google, Microsoft, Adobe, Huawei gibi teknoloji devlerinin temsilcilerinden oluşan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Kuruluşun üyeleri düzenli olarak Silikon Vadisi'nde bir araya gelerek taslak emoji'ler hakkında oylama yapıyor.

Peki kim bu oylama yapanlar ve hangi emoji'nin kabul edilip hangisinin reddedileceğine neye göre karar veriyorlar?

İnsanların yeni emoji fikirleri sunmasını kolaylaştırmak için hayata geçirilmiş olan Emoji Nation'ın kurucularından Jennifer 8 Lee (8 Lee'nin göbek adı), bu kişilerin "çoğunlukla yaşlı, çoğunlukla beyaz ve çoğunlukla erkek" olduğunu söylüyor.

Emoji Altkomitesi'nin bir toplantısına katılmayı bir dini cemaatin buluşmasına benzeten Lee, "İlk defa bir kiliseye gitmek gibiydi. Çok sayıda yaşı ileri, tatlı, beyaz insan vardı" ifadelerini kullanıyor.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:19.