IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2022, 17:35   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sadık köpek ve çaça hikayesi


Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde pireler berber iken develer tellal iken. Bir kasabada kumandan ile köpeği çaça beraber yaşarmış. Bu kumandan ülkesinin en çok hain yakalayan kumandanıymış. O yüzden ülkedeki herkes onu ve köpeğini tanır onlara çok saygı duyar aynı zamanda da severmiş.
Kumandan en son çok büyük bir savaşta büyük bir zafer kazanmış ve ülkesine gururla dönmüş. Kumandanın köpeği çaça da ona çok yardım eder onun her zaman yanında olur ve düşmanlarına göz dağı verecek kadarda heybetliymiş.

Ülkenin kralı tarafından büyük bir ödüle layık görülmüş. Ve ona küçük saraylarından birini kullanması için vermiş. Bu kumandan ile köpeği çaça artık orada yaşamaya başlamış. Bütün ülkenin bu hediyeden haberi olmuş. Ama bu iyi bir şey olmamış kumandan ve köpeği çaça için. Çünkü artık herkes onların yerini buluyor hatta düşmanları bile. Ve korkulan olmuş.
Kumandanın yaşadığı yerden haberi olan eski düşmanlarından biri ona haince bir plan hazırlamış. Kumandanı yakalayıp öldüreceklermiş. Yaptıkları olanda kumandan ısınmak için ormana doğru geldiğinde onu yakalayıp bir sandalyeye bağlayıp öldürmekmiş. Aynen dedikleri gibi olmuş.
Soğuk bir akşamda kumandan köpeği çaça ve kendinizin biraz odun toplamak istemiş. Hava daha da soğuyacağı için biraz geç dönecekmiş. Köpeği çaçayı yanında götürmemiş.
Kumandan sarayından uzaklaşmış ormana doğru yürüyormuş ormanın içinde biraz ilerledikten sonra düşmanları onu kıskıvrak yakalamış. Zorla bir kulübeye getirmiş. Orada onu öldürmek istemişler.

Bu sırada eve geri gelmek için geç kaldığını düşünen köpek çaça meraklanmış ve sahip kumandanın peşinden gitmeye karar vermiş. Ormanın içerisinde ilerleyen köpek bir terslik olduğunu anlamış. Çünkü sahibi kumandanın kokusu gitgide uzaklaşmış ve ortalarda da görünmüyormuş. Köpekler o kadar güzel koku alırlarmış ki, kilometrelerce uzaktan aradığını bulabilirlermiş.
Bu tuhaf durum köpek canim hoşuna gitmemiş ve nereye gittiğini bulmaya çalışmış, izlerin peşine düşmüş. Ve sonunda nerede olduklarını anlamış. Birde ne görsün. Kumandanı haince yakalamışlar. Kumandanda nehir tüfek ne bir mızrak nehir tabanca varmış ama hainlerde her türlü alet bulunuyormuş.

Köpek çaça ne yapsam da kumandanı kurtarsam diye düşünmüş. Aklına bir fikir gelmiş. İnce düşmanları oradan uzaklaştırmak sonra düşleri ile sahibinin ellerindeki bağı çözmekmiş. Ama bu iş o kadar da kolay değilmiş.

Köpek çaça gidip bahçedeki tenekeleri devirerek ses çıkarmıştır ve kapıları tıkırdatmış. Ne olduğunu anlamayan bu kötü adamlar merak içinde kapıya doğru yönelmiş. Köpekte kenarda onlara görünmeden bekliyormuş. Onlar sesin nerden geldiğini anlamak için yavaş yavaş bahçeye doğru gitmişler.

Tam gözden kaybolduklarında köpek sessizce sahibinin yanına gitmiş. Kumandanın ellerindeki bağı çözmüş kumandan eller çözülünce hemen köpeği çaça ile birlikte oradan uzaklaşmış kar. Bu kötü adamlar içeri geldiklerinde gözlerine inanamamış kar kumandan yokmuş.

Aradan birkaç saat geçmiş ve kumandan bu sefer onların yanına askerleri ile birlikte gelmiş. Onların kıskıvrak yakalayarak zindanda artırmış. Böylece o kötü adamlardan kurtuluşlar. Bu olay ülkeye nam salmış ve bir daha bu ülkeye hiçbir kötü adam girememiş.
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...




H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:44.