IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Web Dünyasından Röportajlar WEB Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç23Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2022, 14:40   #1
Kayıtlı Üye
NoForgive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Turksohbet.net help sorumlusu JackaL ile röportajımız...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Panda
Merhaba JackaL, Nasılsınız?

JackaL
İyiyim teşekkür ederim sen nasılsın ?

Panda
Bende iyiyim teşekkür ederim, Sizi öncelikle röportaj teklifini kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum, bir röportaj klasiği olarak sizi tanıyarak başlamak istiyorum. Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

JackaL
Adım Uğur Ozan ÇELİK İstanbul da doğup büyüdüm yaşım 33 Mesleki olarak restorant işleri içerisindeyim Bölüm olarak mutfakta çalışıyorum..

Panda
Aaa ne kadar güzel, ben çok mutlu oluyorum erkeklerin böyle işler yapmasına, çünkü genelde bir yumurta bile kıramazlar ya tabi yapanlar da çok güzel yapıyor. Yapabilenler üstüne alınmasın lütfen. ilk Sanal deneyiminiz ne zaman oldu Nasıl başladınız?

JackaL
Zamanında bir @ olarak başladığım sunucuda şuanda super adminim , bunun bize getirisi 1998 yılından 2022 yılına kadar kurduğumuz samimiyetli dostluklar oldu zamanla çok güzel arkadaşlıklar edinip iftar yemekleri ve gezmeler toplu şekilde bunların tadı ve anıları oldukça güzel oluyor insanda ..
bunların hepsi bizim sanal deneyimlerimizden başlıca gelenlerindendir.

Panda
Topluca gezmeler, iftar yemekleri felan dediniz Sanalda olan arkadaşlar pek kalıcı olmuyor genelde ama, Nadiren olduğu da oluyor. Sizde de nadiren olan kısımdasınız sanırım.

JackaL
Pek sağlıklı olmuyor düşüncesindeyim.
Ama şunuda söylemek isterim.
Ben belirli seviyede yıllardır görüştüğüm parmakla sayılcak kadar dostum vardır

Panda
Bende sağlıklı olmadığını düşünüyorum, atıyorum bir sunucuya girdiğin de herkesin sevgisi sen ordan ayrılana kadar oluyor, bu yüzden başında samimi olmamak daha iyi diye düşünüyorum. @ la başladığınızı söylemiştiniz @ ile süper adminlik arasında kendinizi geliştirdiğinizi düşünüyor musunuz?

JackaL
Tabiki, mesela Sistemsel olarak IRCd yüzünde istediğim gibi oynamalar yapabiliyorum Departmanlar arasında sorumluluklar yaptıklarım hatta hepsinde yaptım
Gold üye listesi oluşturduk güzel bir şekilde orada sorumluluk yaptım ..
Şimdi ise Help Departman yüzündeyim.

Panda
Güzel bir ilerleyiş olmuş, Help departmanı sunucu için ne kadar gerekli? Olmazsa olmazlarından diyebilir miyiz?

JackaL
Help departmanı söyle tanımlamak isterim , help departman olmasaydı şuanda çoğu sunuculara ve sunucu sahiplerine yol açmazdı sunucuyu sistemsel olarak böldüğümüz zaman codlara eşirim sağlayabilecek yardım/destek verecek bir departmandı
Günümüzde bazı sunucularda help odaları devre dışı bırakıldı #operhelp olarak ilgileniyolar
Sistem olarak #help odası her sunucuda bulunması taraftarıyım , yeni başlayan kullanıcıları sohbet platformunda kalıcı sağlayabilirsin yardım/destek verirsen.
Bizlerde bu günlerimize bize bu şekilde davranan insanlar sayesinde geldik.

Panda
Dediğiniz gibi günümüzde çoğu sunucuda artık help yerine operhelp kullanılıyor, ve giren kullanıcıların çoğu help kanalını bilmiyor, bu konuda ne gibi düzeltilme yapılabilir?

JackaL
Sunucu genelinde help odası aktif bir şekilde çalışmalar yapar ise kullanıcı potansiyelinden yönetim ekibine oper ve adminler çıkarabilir..
Bizim çalışma düzenimiz sunucumuzda böyle işliyor.
Help odasında yetişen helperlar ve helper sorumluları gelecekte sunucumuzda oper ve adminlik görevi yapacak insanlar.

Panda
Adminlik yolunda bu şekilde ilerlemek gerçekten çok zekice, günümüzde bazı sunucular sırf sunucuda tutmak için admin ekliyorlar. Sizin sunucunuzda admin olmak için ne gerekiyor?

JackaL
Sunucumuz genelinde bir kullanıcı takip edilir gerektiği yerde seviye olarak yükseltilir @ olarak başlar & olarak devam eder gün gelir kanal sahibi olur güzel bir sohbet akışının içinde samimiyet kurduğu insanlarla birlikte olur buda ona başarı sağlar yönetim tarafınca benimsenir ve departmana yönlendirilir help odasında bir taraftan eğitim alırken bir taraftan sunucu yönetime alışır.

Panda
Eski sistem devam ediyor da diyebiliriz o zaman larda adminlik kademe kademe oluyormuş, ben çok eski değilim ama hep öyle diyorlar. Bugüne kadar nerelerde görev aldınız ve kaç yerde bulunudunuz aklınıza gelen yerlerden bir kaç örnek verir misiniz?


JackaL
E-kolay ile başladım sunucumuzun link'i oradaydı ChatGenTR olarak bu dedim 98 ile 2000 yılı arasında seneler 2004 geldiğinde sunucu linkleri koptu ve bende belir bir süre sonra bıraktım 2018 yılında ChatGenTR ye giriş yapmak istedim giriş yaptım yer TurkSohbet.net oldu 2018 yılından beride buradayım
Toplamda 3 sunucu görünüyor fakat ben tek bir sunucuya takılıyordum .
Oda ChatGenTR dir.

Panda
Bayağı zaman olmuş bir yerde uzun süre kalmak da bir başarı bence peki Help hakkında projeleriniz varmı?

JackaL
Help odası projesi zaten şuanda kurulu biz 2018 yılından beri sunucumuz genelindeki sunucumuza değer veren ve katkı sağlayan kullancılarımızı belirliyip eğitim aşamaları ile bilgilendirip bizden aldığı bilgiler ile başka kullanıcılara yardım etmesi bize şunu kazandırıyor sunucumuzu kullanışlı bir sohbet platformu olmaya getiriyor.
Proje olarak işleyiş yapıyoruz yani.

Panda
Alışılmışın dışında bir proje varmı diye sormak istemiştim aslında ama artık alışılanı bile yapmıyor bir çok sunucu, Bir help sorumlusu olmak size nasıl hissetmiyor?

JackaL
Help sorumlu olmak bana mutluluk veriyor neden derseniz insanlara yardım etmek beni mutlu ediyor enerji oluyorum bilgi paylaşınca güzel felsefesine inanıyorum.
Dipnot olarak : Bir ulus için ekmekten sonra eğitim gelir.

Panda
Zaten aslında bizi burda tutan şeyin iyilikler olduğunu düşünüyorum. Şuan bir sunucuya girdiğimiz de iyi karşılanmak, ortama alışana kadar ilgilenilmesi. Atıyorum nick kaydetmeyi bilmediğim zaman öğretilmesi bunlar güzel şeyler bence, peki bu yolda ilerlerken başarısız olduğunuz oldu mu?

JackaL
Yoluma bakmadan önce yanımdaki arkadaşlarıma bakıp yürüyorum o yüzden ekibimize yürekten güvendiğim için başarısız olmadık , anlaşmazlıklar oldu fakat insanlar konuştuğu kadar anlaşılabilir..

Panda
Evet bir de öyle bir durum var, anlaşmazlıklar. Sanal alemde çoğu problemler yazıyla olduğu için anlaşılmak çok zor bu konuda zorlanıyor musunuz?

JackaL
Evet aslında dilimiz klavyemiz fakat insanlarla bazı noktalarda ayrımlarımız oluyor insan 5 harfte insan olarak algılanıyor ama her insan aynı olmuyor birde karakterden karaktere değişiyor bu hayat felsefesinde yanlış anlaşılmaktan korkuyorum ..



Panda
Şahsen ben bu konuda çok zorlanıyorum, hatta görev aldığım yerde bir problem olduğunda konu dışı kalmaya özen gösteriyorum.çünkü yazıyla bir cümleyi her yere çekebiliriz, birşey denildiği zaman bu manada mı dedi yoksa bu manada mı çok ince düşünen insanlarla karşılaşıyorsanız Allah sabır versin Peki iyi bir helper olmak için neler gereklidir?

JackaL
Saygı ve özveri İyi bir helper ın en gözde 2 lisi bence Bunların 2 si bir karakterde oturuyorsa eğitimlerin ve deneyimlerin sayesinde zamanla kendini geliştirip kendi gibi helperlar yetiştirebilir Help departman kademi bir departmandır askerlik gibi
Askerlik bitti yönetim ekibine dahil oluyor

Panda
Tabiki başarı hemen olmuyor birşeylerden geçmek gerek. peki son olarak ircforumu hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

JackaL
IRCforumu ' na teşekkürlerimi sunuyorum , sunucumun destek verdiği bir forum paylaşımda olmak ve istişare edip konuşmak güldük eğlendik teşekkürler seviliyorsunuz IRCForumu TurkSohbet Ailesi.
+ olarak sanada teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Panda
Ben teşekkür ederim görüşmek üzere Allah'a emanet olun..
Kaf Dağı, Furkan, cehennem ve 6 diğerleri bunu beğendiler..
 
Alt 06 Şubat 2022, 15:01   #2
Kayıtlı Üye
Kaf Dağı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık güzel paylaşım olmuşşş

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] a turksohbette başarılar dilerim...

ESinti ve JackaL bunu beğendiler.
________________



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]













[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 
Alt 06 Şubat 2022, 15:16   #3
Standart

Tebrikler başarılar dilerim emeğinize yüreğinize sağlık ...

JackaL bunu beğendi.
________________

Dürüstlük kişinin bildiğini söylemekle... İşine geleni söylemek, arasında yaptığı seçime dayanan bir ahlak sorunudur.


 
Alt 06 Şubat 2022, 17:08   #4
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Keyifli röportaj oldu emeğine sağlık sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cığım

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] daha güzel insanlar ile tanışman dileğiyle seni de tanımamıza fırsat verdiğin için teşekkürler,

Başarılar dilerim.

JackaL bunu beğendi.
 
Alt 06 Şubat 2022, 17:13   #5
Standart

Bence de bu platformlarda uzun süreli var olabilmek büyük sabır ve başarı
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ellerinize sağlık.

JackaL bunu beğendi.
________________





 
Alt 06 Şubat 2022, 17:52   #6
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] haklı.. Bundan 15 sene evvel hemen her sunucuda ayda bir toplanmalar olur, ramazanlarda iftar yemekleri düzenlenirdi. IRC'nin IRC olduğu o dönemlerde harbi gerçek dostluklar vardı.

Şimdiki gibi *avşakların ender olduğu, kişilerin tamamen eğlenme amaçlı bulunduğu, dostluğun üst düzeyde tutulduğu ve hiç kimsenin kar amacı gütmediği zamanlar.. Zaten o dönemden kalan kişiler alt yapılarında onları gördükleri için genelde şu anki, sanalın çok az sayıda kalan karakterli kişileri olarak devam etmekteler.

Şu an sunucular için Radyo ne ise, eskiden de Help kadrosu oydu. Sunucunun kalitesi yöneticilerinden değil, help kadrosunun sağlamlığından anlaşılırdı. Şimdiki gibi selam verenin oper olduğu günlerden ziyade, global bir kanalda aop olabilmek için en az 1 sene bir fiil takıldığın zamanlar.. Yani o zamanların kullanıcıları için help ve helperlik her zaman bir tutku olmuş ve öyle de olmaya devam edecektir.

İkinizinde emeklerine sağlık. Güzel söyleşi için teşekkürler.

JackaL bunu beğendi.
________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 07 Şubat 2022, 01:22   #7
Kayıtlı Üye
Jiyann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

JackaL elllerine sağlık abim

JackaL bunu beğendi.
 
Alt 07 Şubat 2022, 01:37   #8
Tanrı Tektir,Ordusu Türk'tür.
AntepLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel Bir Röportaj Olmuş @Jakal ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Elinize Yüreğinize Sağlık

JackaL bunu beğendi.
________________

Bir Işık Süzüldü Tanrı Dağından,Tanrı Dedi ki;Senin Adın TÜRK Git İntikamını Al Yarından..

 
Alt 07 Şubat 2022, 07:41   #9
MaquSa Limanı
MaquSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Harika bir röportaj olmuş
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık ...

JackaL bunu beğendi.
________________

 
Alt 07 Şubat 2022, 08:13   #10
S4S
AdanaDemirSpor
S4S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize Sağlık Arkadaşlar Güzel Röportaj Olmuş

JackaL bunu beğendi.
________________


Sen Yeter Ki Çocuk Gibi Davran Gönlümde Salıncağın Hazır Bebeğim ~

#ads
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:08.