IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Web Dünyasından Röportajlar (https://www.ircforumu.org/web-dunyasindan-roportajlar/)
-   -   Help Duayeni KartaL ile Röportajımız (https://www.ircforumu.org/web-dunyasindan-roportajlar/20502-help-duayeni-kartal-ile-roportajimiz.html)

Bitti 04 Ekim 2021 19:16

Help Duayeni KartaL ile Röportajımız
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




LadyBird: Merhaba kartal nasılsın?

KartaL: Teşekkür ederim siz nasılsınız?

LadyBird: Bende iyiyim teşekürler Kartal bey. Her zaman olduğu gibi öncelikle sizleri tanıyalım tanımayanlar a fırsat olsun bu röportaj, kendinizden bahseder misiniz?

KartaL: Tabiki ismim şahin 37 yaşındayım erzurum merkez de yaşıyorum otomotiv işi ile uğraşıyorum erzurum büyükşehir belediyesi makina ikmal daire başkanlıgında tekniker usta olarak çalışıyorum.

LadyBird: Memnun oldum komşuyuz birde :) Erzurum cok soğuk olur ama bir baska güzeldir.
Peki ne kadar zamandir sanaldasiniz? Sizin sanal maceraniz nasıl başladı? İnternet cafe demeyin bayılırım :d


KartaL: Evet oyledir. Yıl olarak 1995 yılları sanırım aynen dediğin gibi internet cafe başladı maceramız ilk zamanlar fifa oyunu ile başladı sonra İngilizce öğretmenliği okuyan dostum ile başladı serüvenimiz.

LadyBird: Uzun yıllardır bu sanaldasiniz tabiki iyi kötü yönleri olucaktir. Size kattıkları nedir? Yada vay bee benden birseyler aldi eksiklik hissetirdigi birseyler oldu mu?
Farkindayim soru icinde soru var ama maksat sohbet tadinda olsun :)


KartaL: Bana pek birşey kalmadı bir kaç dostluklar dışında

LadyBird: Eski ile simdiki helper ortami bir mi ? Eskiden mi simdi mi sorunlar daha kolay hallediliyor?

KartaL: Eskiden ortam tabiki farklıydı o zaman helperler arasında saygı dostluk vardı ben 2010 yılında bıraktığımda biraz daha iyi di ama 2019 yılında döndüğüm de irc diye bir ortam kalmadığını ve help konusunda bir kaç takip ettiğim sunucular dışında bittiği görmüş oldum..

LadyBird: Sizce, helper nedir? Neyi amaçlamalıdır. Online olduğunda chat yapmak yerine vaktini insanlara yardım ederek zaman geçirmesi size neyi ifade eder?

KartaL: HELP departmanı sunucunun bel kemiğidir, HELPER hiçbir karşılık beklemeden bu görevi üstlenerek , kullanıcılara yardım eden gönüllü, emektar kişilerdir. Sunucunun kalitesini yansıtan en önemli oluşumdur. Gönüllülük yetmez, irc komutlarında ileri seviyede bilgi sahibi olmak gerekir. Tabii yardım da bulunmak için heveste olmazsa olmazdır. Kısaca +h flagını hak edenlere helper denir.

LadyBird: Help vazgeçilmez bir serüven sanalda insanlari mutlu eden bir rütbe.
sizin Help'e yönelmenizi sağlayan etmen/etmenler ne oldu? Neden helpi tercih ettiniz? (Onemli olan o olayı istiyoruz:)


KartaL: 1997 - 1998 yılları arası showtvnet.com sunucuda takılırken merak eder help kanalına girer cıkardım merak ederdim soru sorup kaçardım sonra Victor rumuzlu üstadım özele geldi cok mu merak ediyorsun eğitime aldı eğitimden sonra kendimi help kanalında buldum o gün bu gün helper kanallarında bulunduk..

LadyBird: Bir "Help Departmanı" kur yada listele deyip seni zora sokmak istemiyorum sorumu esneterek sorayim illaki örnek aldığımız birileri oluyor bunu cazip kilan azda olsa etkisi olan ilk ornek aldığın 3 helper sayar mısınız?

KartaL: Bir help departmanı kursam fromhell kernel32 nexus olderman zebani gnu software silencer nodrosima olarak ekibi kurarım.. örnek konusunda ise tek fromhell derim.

LadyBird: Tabiki hepsi bizim cok degerliler. Bir kanala giriş yaptığında sorun yaşıyorsanız direk help kanalina aliniyorsunuz siz hic help kanalinda sorunlarınızı çözmek için beklediniz mi? Hiç memnun kalmadığınız oldu mu?

KartaL: Hepsi bir birinden değerlidir benim için illaki #help kanallarına girip makara maksatlı sorular sorulmuştur ama hepsinde ama eksik ama fazla cevaplar almışızdır..

LadyBird: Buda o kanalda ne kadar kaliteli insanlar oldugunu gösteriyor. Bugune kadar gorev yapip biraktigin ve üzüldüğün bir sunucu oldu mu?

KartaL: Bu güne kadar görev aldığım sunucular içerisinde showtvnet.com e-kolay.net bu iki sunucuda cok iyi dostlarım vardı ve bir kacı ile halen daha görüşüyoruz dostlularımızda devam ediyor selam olsun burdan Omen ve bluemoon kardeşlerime de..

LadyBird: Ben help kanalinda hic sorunlarimi cozemedim mesela aslinda kavgacı değilim ama haksızlığa gelemiyorum kendimi anlatamadigimda sinirleniyorum bu yuzden bana haksızlıkların amazon savaşçısı derler en son helper tarafindan atildigim halde atilmadin diye beni ikna etmesiydi sizce bu ne kadar doğru? Atildigimin kanıtı var ama birsey soyleyemiyorsun bu magdur durumu yasayan eminim ki vardir eski helperler ile simdiki helperler arasindaki fark nedir? Sizce bir helper karsidakini ikna etmek mi yoksa olay neyse çözmeli mi cozerken nasil bir yol izlemeli? Bu konuda olmazsa olmazsim ve kararlarimda etkili dedgin bir taktigin var mi?

KartaL: Ben yeni nesilden anlamam ki o zamanlar mirc vardı şimdi Web sohbet zaten şimdiki scriplerde ve weblerde userlerin yararlanacak çözümler mevcut.

LadyBird: Helper demek cok sey barındırıyordu kendi düşüncem tabiki . Benim icin gorunmez kahramanlardir herseyi goren bilen ve olaylari insanlarin sorunlarini cozmek icin ordalar o yüzden içimiz rahat sohbet ederdik ama artik kanallar cok ve bilgisi olanda olmayanda helperim diyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

KartaL: Eskiden helper hostu İcin bir birlerimiz ile yarışırdık şimdi bakıyorum herşey google üzerinden çözülüyor.. pek bu konuda bir şey diyemem çünkü arkadaşlara haksızlık etmiş olurum..

LadyBird: Eskiden helper olmak istemistim tam savasci ruhu ile hshshsh_d tamam ya kılıçlarımı kaldırıyorum. Kadin helperligi beceremez yapamaz nedenmis bazen kavgalar çıkabiliyor istenmeyen sozler sarf edilebiliyor bir kadin kendini savunabilir diye düşünüyorum ve basarir görüyorum ki kadin helperler daha iyi yapıyor (kadin dayanışması_)

Ruyanur mesela cok begenirim tam bir helper
Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?


KartaL: Tanıdığım eskilerden cok bayan helperler var mesela Simha , Rita, nefes bunlar bir kaçı sizde olabilirsiniz bence.

LadyBird: En son ki magduriyeten sonra düşünebilirim ama sabırlı bir hoca lazim bana:) Yeni nesil kıpır kıpır ve ayak uydurmak cok zor bu ise gönül vermek isteyen genclere tavsiyen nedir?

KartaL: Sanaldan uzak dursunlar kendilerini okumaya hayatı öğrenmeye versinler bu işler boş ve zaman kaybı..

:gulmektencatlayan::ofz


LadyBird: Röportajımızın sonuna geliyor iken IRCForumu.ORG ailesi olarak sana cook teşekkür ederim son olarak eklemek istedigin birsey var mi?
(Gerci cook soru vardi ama:))


KartaL: Valla bu güzel platformun kıymetini bilsinler emek ister cesaret ister bütün dostlarıma ve kullanıcı arkadaşlarımıza selam olsun Allaha emanet olun iyi forumlar dilerim.. saygılar.

LadyBird: Teşekkür ederim bu guzel söyleşiye eslik ettiğiniz için iyi günler.

Absent 04 Ekim 2021 19:21

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi bu aleme yıllarını vermiş, sevip saydığım ve benim için değerli birisidir. Röportajda Beşiktaş aşkından nasıl bahsetmemiş şaşırdım ama :D

Bu güzel röportaj için her ikinizinde emeklerine sağlık. Varolun :alkis

Bitti 05 Ekim 2021 08:55

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Senin de destegin için teşekkür ederim canim

baL 05 Ekim 2021 09:00

Emeginize saglik ikinizinden güzel olmus:)

Rü_ 05 Ekim 2021 09:10

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nickini ilk sanala başladığım yerde görmüştüm bende emeklerinize sağlık çok güzel bı calisma olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] daha yakından tanımış olduk :cck

Bitti 05 Ekim 2021 10:03

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkür ederim canim:opucuk:

Bitti 05 Ekim 2021 10:03

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkür ederim canim:opucuk:

Oktayy 05 Ekim 2021 10:17

Emeğinize sağlık süper olmuş başarılar dilerim

yoSun 05 Ekim 2021 11:10

ikinizinde emeklerine saglik keyifli bir roportaj ile @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı tanımış olduk

Bitti 05 Ekim 2021 13:36

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tskr edrim canim:opucuk:


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.