IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 16:04   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Köpeğiniz İçin Veteriner Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken 8 İpucu

Bir köpek sahibi olmaya karar verdiğinizde onun sağlığı ile yakından ilgilenecek iyi bir veteriner seçmeniz gerekir. Veteriner seçimi önemlidir. Köpeğinizin başına bir şey geldiğinde, sağlığı ile ilgili endişeli bir durum geliştiğinde ya da sizin anlayamadığınız bir sorun ile karşılaştığınızda kolaylıkla ulaşabileceğiniz ve rahat iletişim kurabildiğiniz bir veterineriniz olmalıdır…



Bir köpek sahibi olmaya karar verdiğinizde onun sağlığı ile yakından ilgilenecek iyi bir veteriner seçmeniz gerekir. Veteriner seçimi önemlidir. Köpeğinizin başına bir şey geldiğinde, sağlığı ile ilgili endişeli bir durum geliştiğinde ya da sizin anlayamadığınız bir sorun ile karşılaştığınızda kolaylıkla ulaşabileceğiniz ve rahat iletişim kurabildiğiniz bir veterineriniz olmalıdır.


Köpeğiniz Hastalanmadan Bir Veteriner Bulun!
Köpeğinizin başına bir şey geldiğinde en son isteyeceğiniz şey onu tanımadığınız bir veterinere emanet etmektir. Bu nedenle evcil dostunuzun başına bir şey gelmeden evvel bir veteriner bulmanızda yarar vardır.



Peki, size uygun veterineri seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Evinize yakın bir veteriner seçmek önemlidir. Acil bir durumda mesafe önem kazanır. Bu nedenle çevrenizde bir araştırmaya çıkın.
Özellikle çalışan bir bireyseniz seçeceğiniz veterinerin çalışma saatleri sizin için önemlidir. Köpeğinizin rutin bakım ve aşıları için tatil günlerinde de açık olabilen bir veteriner araştırın.
Seçtiğiniz veteriner acil durumlar için yeterli donanıma sahip mi? Veterinerinizin acil müdahaleler için izlediği politikayı önceden öğrenin. Vaka ile kendisi mi ilgilenecek yoksa sizi bir hayvan hastanesine mi yönlendirecek. Böylece vakit kaybetmemiş olursunuz.
Seçtiğiniz veterinerin size hangi hizmetleri sunacağını sorun. Bazı veterinerler diğerlerine oranla çok daha fazla donanıma sahiptirler. Örneğin: Kan testleri, kuaför hizmeti, röntgen… gibi.
Seçtiğiniz veteriner ve çalışanları telefonda nasıl bir iletişim sergiliyor? Zaman zaman veterinerinizi aramak durumunda kalabilirsiniz. Bu bazen bir randevu bazen basit bir soru bazen de durumun telefonda teyidi gerekebilir. Aramalarınız karşısında yardımcı geri dönüşler alıp almadığınıza bakın. Müşterilerin telefonlarına hızlı geri dönüş sağlanıyor mu sorun.
Köpeğiniz için birden fazla veteriner seçebilir ve köpeğinizin hangi veterinerin yanında kendini daha rahat hissettiğini de test edebilirsiniz. Bazen siz ve köpeğiniz bir veterineri diğerinden daha fazla sevebilirsiniz.
Veteriner seçiminde ödeme seçeneklerine de bakmak bir kriterdir. Malum olunduğu üzere veteriner hizmetleri ucuz hizmetler değildir. Bu nedenle ödeme aşaması önemlidir. Kredi kartı geçerli mi? Taksit imkanı var mı? Nakit ödemelerde indirim söz konusu olabilir mi?
Seçtiğiniz veterinerde görevli personeli de incelemekte yarar vardır. Çünkü evcil dostunuzla personel en az veterinerin kendisi kadar uzun zaman geçirirler.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:08.