IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By She

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2023, 21:21   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Eşlerine sadık olan hayvan türleri




Tek eşlilik, hayvanlar aleminde çok sık rastlanan bir durum değil. Bazı hayvan türleri var ki, sadakatlerine hayran olmamak imkansız. İşte eşlerine olan sadakatiyle insanlıktan tam not alan hayvanlar...



Tek eşlilik, hayvanlar aleminde çok sık rastlanan bir durum değil. Bazı hayvan türleri var ki, sadakatlerine hayran olmamak imkansız. İşte eşlerine olan sadakatiyle insanlıktan tam not alan hayvanlar...



Kel Kartallar: Amerika Birleşik Devletleri’nin ulusal amblemi olan kel kartallar, eşine o kadar sadıktır ki eşiyle birlikte kurduğu yuvada yavruları besler ve hep aynı yuvayı kullanır. Eşleri ölünce yalnızlıkla dost olan kel kartallar bu bakımdan dünyanın en vefalı hayvanları olarak bilinirler.



Kunduzlar: Listenin en şaşırtan hayvanı ise Kunduzlar. Akarsu kenarlarında yaşayan hayvan türü, evlerini ağaçlardan kemirerek yapar. Anne ve baba kunduz, iki yaşına gelene kadar yavru kunduzun bakımını üstlenir. İki yaşına gelen kunduz, eşini seçer ve kendi kalonisini kurar.




Üveyik: Güvercingiller familyasından üveyik kuşu da, aşkına en sadık hayvan olarak bilinir. 7 yıllık ömürlerini tek eşle geçiren üveyik kuşları, Hıristiyanlık kültüründe sonsuz sevginin sembolüdür



Fransız melek balığı: Bu balık türü, çok geniş bir coğrafyada yaşar. Ömürlerini tek bir eşle geçirir ve bölgelerini komşu çiftlerden korur.



Kurtlar: Köpek ailesinin en büyüğü olan kurtların aile bağı kuvvetlidir. Yavru kurdun bakımını birlikte üstlenen kurtlar, eşleri ölmeden başka bir eş seçmez. Üstelik aileleri konusunda da inanılmaz hassastırlar.



Kuğular: Birbirlerine sevgi gösterisinde bulunurken, boyunlarının aldığı kalp şekliyle bilinen kuğular da tek eşlidir. Hatta eşleri öldüğünde üzüntüden ölürler. Kuğular, eşlerinin kuluçka döneminde yuva kurarlar ve onlara yardımcı olurlar. Sonraki yıl çiftleşme döneminde yine aynı eşlerini arar ve bulurlar.



Penguen: Eşine sadık hayvanlardan biri de penguendir. Sosyal olmalarıyla bilinen penguenler eşlerine sadık kalırlar. Üstelik eşlerini bulmak için her yıl yaklaşık 16.000 km gezerler. Bu sırada imparator penguen, yumurtayı sıcak tutar ve sadık bir şekilde eşini bekler. Aynı şekilde dişi penguen de asla tek eşlilik kuralını bozmaz.


Alıntı

Merve bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:14.